Boekenplank:
Kies

Boeken van Jesper Stein

Jesper Stein is auteur, journalist en misdaadverslaggever.

Meer over Jesper Stein

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1965

Geboorteland: Denemarken


Axel Steen

  1. Onrust - Uro
  2. Vaarwel - Bye bye blackbird
  3. Smeris - Akrash
  4. Papa - Papa
  5. Solo - Solo

gedetailleerd overzicht

Axel SteenOnrust
Wanneer de Deense politie een kraakpand wil ontruimen in de wijk Nørrebro, komen de anarchistische krakers in opstand. De rellen die volgen, worden hard neergeslagen. Na afloop wordt een dode man gevonden, gekleed in legerkisten en een bivakmuts. Wie is deze man en hoe is hij vermoord terwijl de plaats delict op dat moment zwaar bewaakt werd door het hele Kopenhaagse politiekorps?

Axel Steen wordt belast met het onderzoek. Zijn zoektocht naar de dader voert hem naar de vrijstad Christiania en wordt uiteindelijk persoonlijker dan hij voor mogelijk had gehouden.

Schrijver: Jesper Stein
Oorspronkelijke titel: Uro
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789045213484
Ebook: 9789045213682
Uitgever: Karakter
Vaarwel

Commissaris Axel Steen van de politie in Kopenhagen heeft genoeg van zijn grijze en lege bestaan tot het telefoontje komt waarop hij al jaren aan het wachten is. DNA-sporen uit een nieuwe verkrachtingszaak komen overeen met die van een onopgeloste zaak: Marie Schmidt werd vier jaar eerder in het Ørstedspark vermoord. Steen leidde dit onderzoek, waarin hij gaandeweg zichzelf steeds slechter in de hand had en dat hem uiteindelijk zijn huwelijk kostte. Alle reden voor hem om niets liever dan de moordenaar te pakken te krijgen.

Terwijl de politieleiding zich concentreert op bendeoorlogen en de oorlog tegen terrorisme, duikt Axel Steen in stapels vergelijkbare verkrachtingszaken. Al snel kan hij een serie extreem gewelddadige verkrachtingszaken aan dezelfde dader linken. Door andere prioriteiten van de politie is het een bijzonder sadistische moordenaar en serieverkrachter gelukt om de wijk Nørrebro al vijftien jaar in zijn greep te houden. Axel Steen komt steeds dichter bij de dader...

Schrijver: Jesper Stein
Oorspronkelijke titel: Bye bye blackbird
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789045217710
Ebook: 9789045217819
Uitgever: Karakter
Smeris

Om zijn reputatie te redden zet hij zijn leven op het spel...

Politiecommissaris Axel Steen heeft een dieptepunt in zijn leven bereikt. Hij is verslaafd, heeft bijna geen contact meer met zijn dochter en laat zijn team bij Moordzaken in de steek. Dan krijgt zijn baas de pijnlijke tip dat de Russische maffia erin is geslaagd een mol te plaatsen binnen de Deense politie. Axel staat vanwege zijn drugsgebruik en contacten met de onderwereld onmiddellijk op het verdachtenlijstje van zijn baas.

Terwijl Axel met duizelingwekkende snelheid de afgrond in lijkt te storten, overschrijdt hij al zijn persoonlijke grenzen in de strijd om zijn naam te zuiveren en zijn fragiele reputatie te redden. En pas te laat dringt tot hem door dat zijn ex-vrouw een cruciale rol speelt in de zaak.

Schrijver: Jesper Stein
Oorspronkelijke titel: Akrash
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789401615211
Ebook: 9789401615532
Uitgever: Xander
Papa
Axel Steen, voormalig commissaris bij de politie in Kopenhagen, werkt voor de Deense inlichtingendienst en wordt ingezet bij een internationale undercoveroperatie die is bedoeld om de Russische maffiabaas Grigor Grigovich, ook bekend als Papa, op te pakken.

Steen infiltreert in het Amsterdamse criminele milieu en legt via hun contacten met de Russische maffia. Het lukt Steen om onder de grootste geheimhouding een afspraak met Papa te maken in Kopenhagen. Papa wil grote hoeveelheden cocaïne kopen in ruil voor wapens die naar Syrië getransporteerd zullen worden.

Maar als Steen en Papa elkaar eindelijk in Kopenhagen ontmoeten heeft Papa zijn eisenpakket aangepast en stelt hij nieuwe voorwaarden. Wat volgt is een bloedstollende race tegen de klok waarbij de internationale inlichtingendiensten er alles aan doen om de Russische maffiabaas in handen te krijgen. Daarbij is Steen zijn leven niet zeker...

Schrijver: Jesper Stein
Oorspronkelijke titel: Papa
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789045213583
Ebook: 9789045213781
Uitgever: Karakter
Solo

Axel Steen heeft zijn leven bij de politie achter zich gelaten en is hoofd beveiliging van een internationale investeringsbank geworden. Hij kijkt uit naar de zomervakantie met zijn vrouw en dochter wanneer een vertrouwde werknemer van de bank wordt betrapt op een miljoenenzwendel. Axel moet hem ontslaan, discreet en zonder dat de politie erbij betrokken wordt. Het is het begin van een fatale reeks gebeurtenissen in een wereld waarin geld heilig is.

Tegelijkertijd wordt een jonge immigrant vermoord gevonden in een kelder. Axels voormalige collega Vicki Thomsen leidt het onderzoek. Zij komt hevig onder druk te staan omdat niemand uit de omgeving met de politie wil praten. Er lopen lijnen naar Syrië en alles wordt nog ingewikkelder als blijkt dat de vermoorde immigrant in het geheim nauw contact met de politie had. En met één agent in het bijzonder: Axel Steen.

Schrijver: Jesper Stein
Oorspronkelijke titel: Solo
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789045218236
Ebook: 9789045218335
Uitgever: Karakter