Boekenplank:
Kies
 • Home
 • J
 • Jens Henrik Jensen

Boeken van Jens Henrik Jensen

Jens Henrik Jensen is auteur en journalist. Hij had al diverse boeken geschreven voor hij definitief doorbrak met zijn Oxen-serie.

Meer over Jens Henrik Jensen

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1963

Geboorteland: Denemarken

Website: Jens Henrik Jensen


Overzicht

 • Spookschip - Økseskibet

Jan Jordi Kazanski

 1. De heks van Kraków - Kællingen i Kraków
 2. De hofnar van Moermansk - Hofnarren i Murmansk

Oxen

 1. De hondenmoorden - De hængte hunde
 2. De schaduwmannen - De mørke mænd
 3. Bevroren vlammen - De frosne flammer
 4. Wolf - Lupus
 5. Gladiator - Gladiator
 6. Pelgrim - Pilgrim
Overzicht

gedetailleerd overzicht

OverzichtSpookschip
Nina Portland is rechercheur bij de politie in Esbjerg en moeder van de elfjarige Jonas. Een paar jaar geleden was ze betrokken bij het onderzoek naar een mysterieus schip waarvan de bemanning met bijlen werd vermoord. De verdachte, een Russische zeeman, moest wegens gebrek aan bewijs worden vrijgelaten.

Dan ziet Nina tijdens een cursus misdaadbestrijding een foto van de Russische zeeman. Ook ontdekt ze dat haar ex, die haar elf jaar geleden verliet, een rol heeft gespeeld bij het mysterieuze schip. Nina kan niet anders dan het onderzoek naar de achtergrond van het spookschip hervatten.

Met gevaar voor eigen leven reist ze naar Engeland en Schotland, ontkomt ze aan een aanslag door de Russische maffia en legt ze contacten met moslimfundamentalisten. De ontknoping volgt wanneer een kopstuk van een Bonische Al Qaedacel naar Esbjerg komt en het op Nina’s leven heeft voorzien.
Schrijver: Jens Henrik Jensen
Oorspronkelijke titel: Økseskibet
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789056721800
Uitgever: Signatuur

Jan Jordi KazanskiDe heks van Kraków
CIA-agent Jan Jordi Kazanski wordt van verlof teruggeroepen om in het Poolse Kraków contact te zoeken met De Heks. Na jaren van stilzwijgen heeft deze CIA-informante via een tussenpersoon weer van zich laten horen. Ze beweert informatie te hebben over een dubbele moord in Moskou.

Net aangekomen in Kraków is Kazanski meteen al doelwit van een moordaanslag. Samen met een Deense Europol-agente opent Kazanski de jacht op De Heks. Het tweetal komt op het spoor van een belangrijke mensensmokkel.
Schrijver: Jens Henrik Jensen
Oorspronkelijke titel: Kællingen i Kraków
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 90-445-0125-9
Uitgever: De Geus
De hofnar van Moermansk
CIA-agent Jan Jordi Kazanski reist undercover naar Moermansk om de moord op Viktor Sjapkin te onderzoeken. Sjapkin, ex-officier van een Russische elite-eenheid, werkte samen met de Amerikaanse inlichtingendienst: hij kon helpen bewijs te leveren voor het dumpen van nucleair afval door de Russen.

Kazanski belandt in een confrontatie tussen diverse veiligheidsdiensten, de Russische maffia en politieke belangen.
Schrijver: Jens Henrik Jensen
Oorspronkelijke titel: Hofnarren i Murmansk
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789044501315
Uitgever: De Geus

OxenDe hondenmoorden
Niels Oxen, de hoogst onderscheiden soldaat die ooit in het Deense leger gediend heeft, is aan lager wal geraakt. In de hoop zijn innerlijke demonen af te schudden, reist hij af naar het noorden. Daar wil hij zijn kamp opslaan in de bossen en een eenvoudig leven leiden.

Zijn droom verandert in een nachtmerrie als hij opeens beschouwd wordt als hoofdverdachte van de moord op een voormalig ambassadeur. De veiligheidsdienst is opvallend snel na de moord ter plaatse, en voordat Oxen ook maar iets heeft kunnen inbrengen is hij samen met de onorthodoxe agent Margrethe Franck betrokken bij het onderzoek naar een serie mysterieuze moorden. Het verbindende element: opgehangen honden.

Schrijver: Jens Henrik Jensen
Oorspronkelijke titel: De hængte hunde
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789400505780
Ebook: 9789044973563
Uitgever: Bruna
De schaduwmannen
Niels Oxen, de hoogst gedecoreerde soldaat die ooit diende in het Deense leger, woont en werkt onder een valse identiteit op een viskwekerij in Jutland. Hij is paranoïde en lijdt aan verschrikkelijke nachtmerries. Hij verbergt een persoonlijk geheim dat hem op de been houdt, maar dat hem ook zijn leven kan kosten.

Dan wordt de directeur van een kasteelmuseum dood gevonden in de zaal van het kasteel waar vroeger het zogeheten ‘Danehof’ samenkwam - een mythische kring van invloedrijke mannen in Denemarken, een groepering die vele eeuwen teruggaat. De moord vormt het startschot voor een reeks schokkende gebeurtenissen.

Slechts enkelen vermoeden dat er een connectie is met Oxen. Een van hen is zijn voormalige partner van de Inlichtingendienst, Margrethe Franck. Zij is al meer dan een jaar op zoek naar Oxen. Als ze hem eindelijk vindt, bezegelt ze daarmee zowel zijn lot als het hare...

Opeens vormt Oxen het doel van een klopjacht. Oxen en Franck slaan opnieuw de handen ineen tegen de machtige mannen in de schaduw van de macht.

Schrijver: Jens Henrik Jensen
Oorspronkelijke titel: De mørke mænd
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789400505797
Ebook: 9789044973570
Uitgever: Bruna
Bevroren vlammen
Voor zover iedereen weet is oorlogsveteraan Niels Oxen verongelukt op zee. In werkelijkheid bevindt hij zich op een eiland in de Zweedse archipel, waar hij het dilemma overpeinst dat voor hem ligt.

Als de leiders van het geheime netwerk Danehof ontdekken dat ze er niet in geslaagd zijn Oxen te doden, zullen ze een meedogenloze klopjacht starten om hun fout te herstellen. Als de politie erachter komt dat hij nog leeft, zal hij gearresteerd worden voor een moord die hij niet beging.

Hoewel alle kansen zich tegen hem gekeerd lijken te hebben, besluit Oxen toch dat hij de confrontatie moet aangaan met degenen die de macht hebben. Doet hij dat niet, dan blijft hij zijn leven lang op de vlucht en zal hij nooit zijn zoontje terug kunnen zien.

Hij bundelt zijn krachten met Margrethe Franck, zijn voormalige partner bij de geheime dienst, en Axel Mossman, zijn vroegere baas. Hun gevecht tegen Danehof heeft voor hen alle drie monumentale gevolgen gehad. Ze kunnen alleen hun leven terugkrijgen door opnieuw de strijd aan te gaan met de schaduwmannen.

Maar hoe vecht je tegen een onzichtbare vijand?

Schrijver: Jens Henrik Jensen
Oorspronkelijke titel: De frosne flammer
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789400508316
Ebook: 9789044975932
Uitgever: Bruna
Wolf

Oorlogsveteraan Niels Oxen leeft een rustig leven in zijn appartement in een buitenwijk van Kopenhagen. Hij kijkt uit naar de tweewekelijkse bezoeken van zijn zoon, ook al loopt hun relatie niet altijd even soepel.

Als Axel Mossman, het voormalige hoofd van de Deense politieke inlichtingendienst, hem vraagt of hij een vermiste boer op wil sporen in Jutland, zegt Oxen aanvankelijk nee. Maar wanneer hij ontdekt dat hij de klus kan combineren met een tripje met zijn zoon, zegt hij toch toe.

Oxens schijnbaar eenvoudige taak leidt hem naar onbekende terrein, waar verschillende soorten wolven zijn pad kruisen en hem terugvoeren naar het verleden van zijn voormalige partner Margrethe Franck. Haar verhaal blijkt veel geheimzinniger en duisterder dan iedereen voor mogelijk had gehouden.

Schrijver: Jens Henrik Jensen
Oorspronkelijke titel: Lupus
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789400510289
Ebook: 9789044977387
Uitgever: Bruna
Gladiator

Na de liquidaties van meerdere oorlogsveteranen levert Oxen zelf een strijd op leven en dood...

Met tegenzin is voormalig topmilitair Niels Oxen begonnen aan de behandeling van de PTSS die hem al jaren plaagt. Een psycholoog haalt hem over om tijdens een survivaltrip naar een afgelegen gebied mentor te worden van een groep veteranen die ook leiden aan PTSS.

Als hij thuiskomt, wordt hij opgewacht door een oude bekende: Axel Mossman van PET. Hij is met tegenzin met pensioen gegaan, maar is door zijn opvolger gestuurd om Oxen te vragen PET te helpen in een explosieve zaak: een aantal oorlogsveteranen is op verschillende plaatsen in het land geliquideerd, en de vaardigheden van Oxen als ervaren soldaat en als scherpzinnig onderzoeker zijn nodig.

Wanneer Oxen akkoord gaat wordt hij herenigd met zijn oude partner en vriendin Margrethe Franck, en de twee proberen de vele draden van de complexe zaak te verbinden. Midden in het onderzoek verliest Margrethe Franck plotseling het contact met Oxen. Hij is ogenschijnlijk van de aardbodem verdwenen en zij begint aan een wanhopige zoektocht. Oxen levert op zijn beurt een strijd op leven en dood met onbekende vijanden die geen enkele waarde lijken te hechten aan menselijk leven.

Schrijver: Jens Henrik Jensen
Oorspronkelijke titel: Gladiator
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789400514850
Ebook: 9789044934137
Uitgever: Bruna


Pelgrim

Hij doodde om te overleven. Niets is meer hetzelfde. Hij is een pelgrim...

Zelfs lang nadat een reeks moorden op oorlogsveteranen is opgelost, werpt de zaak nog lange schaduwen over voormalig topmilitair Niels Oxen en zijn partner bij de geheime dienst Margrethe Franck. Belast met het schuldgevoel over het doden van onschuldige mensen, verdwijnt Oxen op een wandeltocht van een maand.

Francks voormalige baas Axel Mossmann roept de hulp in van Oxen en Franck voor een ogenschijnlijk simpele zaak. Wanneer ze na een moeizaam onderzoek eindelijk een mysterieuze moordenaar op het spoor komen, blijkt hun tegenstander onvermoede macht te hebben. Waarom zou iemand tegen elke prijs een moordenaar beschermen? De zoektocht naar antwoorden brengt hen allemaal in levensgevaar.

Schrijver: Jens Henrik Jensen
Oorspronkelijke titel: Pilgrim
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789400514867
Ebook: 9789044936285
Uitgever: Bruna