Boekenplank:
Kies
  • Home
  • N
  • Audrey Niffenegger

Boeken van Audrey Niffenegger

Meer over Audrey Niffenegger

Genre: Roman

Geboren: 1963

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Audrey Niffenegger


Overzicht

  • De tweeling van Highgate - Her fearful symmetry
  • De vrouw van de tijdsreiziger - The time traveler's wife

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe tweeling van Highgate
De tweelingzusjes Julia en Valentina hebben een abnormaal sterke onderlinge band. Op een dag krijgen ze een brief van een Engelse advocaat. Hun tante Elspeth Noblin, die ze nooit ontmoet hebben, is overleden en laat haar Londense appartement na aan haar nichtjes.

Nadat ze van hun verbazing bekomen zijn, besluiten de meisjes deze kans op avontuur te grijpen en te verhuizen naar Elspeths prachtige flat, die uitkijkt op de Highgate begraafplaats in Londen. Ze leren de andere bewoners van het gebouw kennen, onder wie Robert, de minnaar van hun overleden tante Elspeth, die alles over de begraafplaats lijkt te weten.

Gaandeweg ontdekken de meisjes dat er nog veel leven is op Highgate. Vooral hun tante lijkt haar aardse leven niet goed achter zich te kunnen laten.
Schrijver: Audrey Niffenegger
Oorspronkelijke titel: Her fearful symmetry
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789022553558
Uitgever: Boekerij
De vrouw van de tijdsreiziger
De vrouw van de tijdreiziger is het verhaal van Claire, een studente kunstgeschiedenis, en Henry, een avontuurlijke bibliothecaris. Ze leerden elkaar kennen toen Claire 6 was en Henry 36, en trouwden toen Claire 23 was en Henry 31.

Onmogelijk, maar waar: zonder dat hij er iets aan kan doen verplaatst Henry zich door de tijd, vooral op voor hem emotioneel zware momenten. Hij verdwijnt zonder het te willen, en zijn avonturen zijn grappig, onvoorspelbaar en grillig.

Samen met zijn grote liefde Claire probeert Henry uit alle macht een leven te leiden zoals ieder ander: met een vaste baan, goede vrienden en een kind.
The Time Traveler's Wife - 2009
Regisseur: Robert Schwentke
Cast: Eric Bana, Rachel McAdams, Ron Livingston, e.a.
Schrijver: Audrey Niffenegger
Oorspronkelijke titel: The time traveler's wife
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789069746012
Uitgever: Arena