Boekenplank:
Kies

Boeken van Jeannette Walls

Jeannette Walls heeft haar jeugd in armoede doorgebracht, reizend van stad naar stad en staat naar staat. Op haar 17e ging ze bij haar oudere zus in New York wonen en maakte daar de middelbare school af. In 1984 studeerde ze af aan het Barnard College. Ze werd reporter voor diverse 'gossip-bladen' tot ze zich in 2007 fulltime aan het schrijven ging wijden.

Meer over Jeannette Walls

Genre: Roman

Geboren: 1960

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • De zilveren ster - The silver star
  • Het glazen kasteel - The glass castle
  • Ontembare paarden - Half broke horses

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe zilveren ster

Californië, 1970. 'Bean' Holladay is twaalf en haar zusje Liz is vijftien wanneer hun moeder, de artistieke Charlotte, hen voor de zoveelste keer in de steek laat. Er is genoeg geld voor de meisjes om het een paar maanden uit te houden. Op een dag komt Bean uit school en ziet een politieauto voor de deur staan. Liz en zij besluiten te vluchten voordat ze in handen van de kinderbescherming vallen.

Ze gaan bij hun oom Tinsley in Virginia wonen, in een groot huis dat al enkele generaties in de familie is. Daar zal Bean ontdekken wie haar vader was en waarom haar onverantwoordelijke moeder destijds Virginia verliet.

Schrijver: Jeannette Walls
Oorspronkelijke titel: The silver star
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789044344844
Uitgever: The House of Books
Het glazen kasteel

Dit boek bevat twee boeken (in keerdruk):

  1. Ontembare paarden, het verhaal van de grootmoeder - Half broke horses (2009)
  2. Het glazen kasteel, het verhaal van de kleindochter - The glass castle (2005)

Het glazen kasteel

'Ik zat in een taxi en vroeg me af of mijn parelketting niet te formeel was voor het feest waar ik heen ging, toen ik mijn moeder herkende terwijl ze in een vuilnisbak stond te graaien, met vodden om haar schouders tegen de voorjaarskou.'

In dit aangrijpende levensverhaal beschrijft Jeannette Walls haar jeugd als oudste van de vier kinderen in een gezin dat zonder vaste woonplaats en in bittere armoede leeft. Hoe ze als driejarige knakworstjes stond op te warmen en zich vreselijk verbrandde, hoe haar vader telkens weer ontslagen werd. Hoe haar moeder het land dat ze erfde niet wilde verkopen, ook al zou dat een einde maken aan de financiële zorgen. Hoe ze liever in kartonnen dozen sliepen dan in bedden, omdat het zo gezellig was. Hoeveel zij hield van haar volstrekt onverantwoordelijke ouders, en hoe ze haar keer op keer teleurstelden.

The Glass Castle - 2017
Regisseur: Destin Daniel Cretton
Cast:

Brie Larson, Woody Harrelson, Naomi Watts, e.a.

Schrijver: Jeannette Walls
Oorspronkelijke titel: The glass castle
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789044328349
Uitgever: The House of Books
Ontembare paarden

Dit boek bevat twee boeken (in keerdruk):

  1. Ontembare paarden, het verhaal van de grootmoeder - Half broke horses (2009)
  2. Het glazen kasteel, het verhaal van de kleindochter - The glass castle (2005)

Ontembare paarden

'Die ouwe koeien wisten eerder dat er onheil dreigde dan wij.'

Zo begint het levensverhaal van Lily Casey Smith, de grootmoeder van Jeannette Walls. Lily, geboren in 1901, groeit op in Texas. Het pioniersbestaan is hard en Lily ontwikkelt al jong een talent om te overleven. Op zesjarige leeftijd is ze beter in het temmen van de paarden dan haar vader. Samen met haar echtgenoot Jim runt ze een enorme ranche in Arizona. Ze leert autorijden en een vliegtuig besturen. En ze brengt op geheel eigen wijze twee kinderen groot. Lily heeft lak aan conventies, is stoer, vindingrijk en voor de duvel niet bang. Ze overleeft tornado's, droogtes, overstromingen, de Grote Depressie, maar ook een hartverscheurende persoonlijke tragedie

Schrijver: Jeannette Walls
Oorspronkelijke titel: Half broke horses
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789044328349
Uitgever: The House of Books