Boekenplank:
Kies

Boeken van Gerald Green


Overzicht

  • Brooklyn, ik hou van je - To Brooklyn with love
  • De dokters - The healers
  • De Lotus eters - The Lotus eaters
  • De oude man en de hond - Girl
  • Dokter Abelman, de laatste Nijdas - The last angry man
  • Hart in gijzeling - The hostage heart
  • Holocaust - Holocaust

gedetailleerd overzicht

OverzichtBrooklyn, ik hou van je
Momenteel geen beschrijving beschikbaar.
Schrijver: Gerald Green
Oorspronkelijke titel: To Brooklyn with love
Eerste uitgave: 1967
Uitgever: Nieuwe Wieken
De dokters
Kevin Derry studeerde zonder problemen en werd een beroemd hartchirurg. Bovendien genoot hij van alles wat het leven te bieden had, want hij kon krijgen wat hij begeerde... behalve Cynthia Manship. Joe Derry was Kevin's broer. maar veel minder briljant. Toch werd hij ook dokter en samen met zijn vrouw, die eerder Kevin's vriendin was geweest, streed hij tegen armoede, ziekte en corruptie en spaarde daarbij zelfs zijn broer niet. Bridie Derry, de zuster van Kevin en Joe, was een schoonheid en bovendien intelligent. Als psychologe ging ze samen met haar vriend het sociale onrecht in de maatschappij te lijf, maar haar ambities waren te groot...
Schrijver: Gerald Green
Oorspronkelijke titel: The healers
Eerste uitgave: 1979
ISBN/EAN: 90-605-7258-0
Uitgever: Omega
De Lotus eters
Evenals in zijn Dr. Abelman, de laatste nijdas is Gerald Green zeer kritisch in zijn schildering van het moderne Amerikaanse leven: de weelderige zonovergoten badplaats in Florida met z'n holle amusement, het stelletje promotors dat aan elkaar rijk wordt, de zotternij van het huidige reclamewezen en de commerciële televisie. Daar tegenin de negergemeenschap die, zij het geweldloos, opstandig begint te worden en die door de stomste aller blanken op niets ontziende wijze wordt gehaat.
Schrijver: Gerald Green
Oorspronkelijke titel: The Lotus eaters
Eerste uitgave: 1959
Uitgever: Nieuwe Wieken
De oude man en de hond
Dit is het verhaal van een gewone straathond en zijn oude baas, die nadat zijn vrouw overleden is, in plaats van met mensen steeds meer tegen dieren is gaan praten. Al kunstjes vertonend trekken ze rond, levend van het geld dat voorbijgangers in de opgehouden hoed gooien. Dan mogen ze optreden in een televisieshow, wat een ongeloofelijke sensatie betekent. Het is niet zomaar een man met een hond die kunstjes doet. Het gaat veel verder - hun begrip voor elkaar heeft iets magisch en ontroerends. Hoe het hen vergaat, zult u niet makkelijk kunnen vergeten.
Schrijver: Gerald Green
Oorspronkelijke titel: Girl
Eerste uitgave: 1979
Uitgever: Nieuwe Wieken
Dokter Abelman, de laatste Nijdas
Momenteel geen beschrijving beschikbaar. * Dit boek is ook uitgebracht onder de titel De laatste nijdas.
Schrijver: Gerald Green
Oorspronkelijke titel: The last angry man
Eerste uitgave: 1956
Uitgever: Nederlandse Boekenclub


Hart in gijzeling
Het City General Hospital. In operatiekamer nummer drie wordt de steenrijke industrieel Walker Tench III door artsen en verpleegsters voorbereid voor een open-hartoperatie. Het chirurgische team zal worden geleid door dr. Eric Lake. Deze, briljant en niet van zijn stuk te brengen, is eraan gewend te werken onder druk en in crisissituaties. Maar zonder dat hij zich ervan bewust is komt er een crisis van een geheel andere soort tot ontwikkeling - een crisis die onvermoede en dramatische gevolgen zal hebben. Vier gewapende terroristen, voorvechters van de wereldrevolutie, hebben het ziekenhuis geïnfiltreerd. Hun plan is operatiekamer nummer drie te bezetten en voor Walker Tench III een losgeld te vragen van tien miljoen dollar...
Schrijver: Gerald Green
Oorspronkelijke titel: The hostage heart
Eerste uitgave: 1976
ISBN/EAN: 90-6057-114-2
Uitgever: Omega Boek
Holocaust
Het dramatische levensverhaal van twee families tijdens de Tweede Wereldoorlog met de nazi-rassenmoord op miljoenen onschuldige mensen als historische achtergrond. De schijnwerper wordt gericht op het gezin van de Joodse huisarts Weiss en op dat van de werkloze advocaat Dorf. Grootvader Weiss wordt tijdens de 'Kristallnacht' door de nazi's mishandeld en bespot. Ondanks deze en andere vernederingen achten de gezinsleden het niet nodig de wijk te nemen. Ze wonen immers in een geciviliseerd land... Wat niemand voor mogelijk had gehouden, gebeurt. Dokter Weiss en zijn vrouw worden overgebracht naar een concentratiekamp in Polen, waar ze niet meer levend vandaan komen. De grootouders plegen zelfmoord. Dochter Anna wordt door enkele nazi's aangerand en stort mentaal volledig ineen. Het ziekenhuis waar ze belandt blijkt een vernietigingsoord te zijn voor geestelijk labiele mensen. Ook zoon Karl bezwijkt onder de martelingen van de nazi's. De tweede zoon, Rudi, is een onverschrokken man, die samen met zijn vrouw de duivelse krachten van de oorlog trotseert en als enige van zijn familie aan zijn vervolgers weet te ontkomen. Parallel aan de lotgevallen van de familie Weiss lopen die van de ambitieuze advocaat Erik Dorf die, aangezet door zijn vrouw, in dienst treedt als assistent van SS-commandant Heydrich. In die functie denkt hij systemen uit om de Joden op de meest doeltreffende wijze te vernietigen. Hij is zo verblind door zijn liefde voor Führer en vaderland, dat hij zijn arbeid kan rechtvaardigen. Deze schokkende roman is gebaseerd op de mini televisieserie, die miljoenen kijkers in de ban hield.
Holocaust - 1978 - Mini-serie
Regisseur: Marvin J. Chomsky
Cast: Meryl Streep, James Woods, Michael Moriarty, e.a.
Schrijver: Gerald Green
Oorspronkelijke titel: Holocaust
Eerste uitgave: 1978
ISBN/EAN: 90-6057-335-8
Uitgever: Nieuwe Wieken

Gerelateerde schrijvers