Boekenplank:
Kies

Boeken van David Levien


Overzicht

  • Swagbelly - Swagbelly

Frank Behr

  1. Stad van de zon - City of the sun
  2. Waar de doden liggen - Where the dead lay
Overzicht

gedetailleerd overzicht

OverzichtSwagbelly
Elliot Grubman zit in de problemen. Een jaar geleden had hij nog bakken geld, verdiend met Swagbelly, 'het tijdschrift voor de moderne man'. Hij had een vrouw, een zoontje en een vijf verdiepingen tellend huis in New York. Nu is hij gescheiden, praat zijn zoon niet meer met hem en woont hij alleen in een gehuurde flat.

Zelfs alle aandacht van blonde, langbenige en rondborstige modellen kan zijn eenzame gang door de middelbare leeftijd niet verzachten. Wat Elliot werkelijk wil, is zich laten gelden. Hij wil respect. Maar de grote countryclubs zitten niet direct te wachten op een rijke, joodse pornograaf - en de deuren worden steeds vaker voor Eiliot dichtgegooid.

Terwijl hij verwoed probeert in de koele kringen van oud geld door te dringen heeft hij ondertussen de grootste moeite om zijn zoon ervan te weerhouden zich tot het katholicisme te bekeren. En wanneer een van zijn Swagbelly-vriendinnen hem verrast met onzalig nieuws, wordt het Elliot allemaal te veel...

Schrijver: David Levien
Oorspronkelijke titel: Swagbelly
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-414-0774-X
Uitgever: Ambo | Anthos

Frank BehrStad van de zon
Jamie Gabriel stapt 's morgens vroeg in een buitenwijk van Indianapolis op zijn fiets om kranten te bezorgen. Onderweg verdwijnt hij zonder een spoor achter te laten.
Veertien maanden later staan zijn ouders Paul en Carol op het punt de hoop te verliezen dat de politie hem ooit nog terug zal vinden. Dan komen ze privdetective Frank Behr tegen, een reus van een vent die gewoonlijk geen uitzichtloze zaken aanneemt, maar nu persoonlijk geraakt wordt door een link met zijn verleden. Hij begint een onvermoeibare zoektocht die even gevaarlijk als emotioneel en huiveringwekkend is...
Schrijver: David Levien
Oorspronkelijke titel: City of the sun
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-204-0947-5
Uitgever: L.J. Veen
Waar de doden liggen
Wanneer Frank Behrs vriend en mentor wordt vermoord tijdens een mysterieuze inbraak, gaat Behr op zoek naar antwoorden en wraak. Maar voordat hij op het spoor van de moordenaar kan komen, benadert een exclusief detectivebureau hem in verband met een onderzoek: twee van hun detectives zijn verdwenen. Behr wordt aangespoord door zijn oude politiebaas om de zaak aan te nemen.
De daaropvolgende zoektocht brengt Behr in de duistere onderwereld van Indianapolis. Wanneer hij een link ontdekt tussen de detectives en zijn bruut vermoorde vriend, ziet hij zich gedwongen het op te nemen tegen een dodelijk nieuw soort georganiseerde misdaad.
Schrijver: David Levien
Oorspronkelijke titel: Where the dead lay
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 978-90-204-0977-2
Uitgever: L.J. Veen