Boekenplank:
Kies

Boeken van David Nicholls

Overzicht
  • De eerste dag - One day
  • Heftig! - Starter for ten
  • Kicken! - The understudy

Gedetaileerd overzicht

Overzicht

De eerste dag
'Ik kan wel bedenken hoe jij bent op je veertigste,' zei ze, met een vleugje venijn. 'Ik heb er nu al een beeld van.' Hij glimlachte zonder zijn ogen te openen. 'Kom maar op.' 15 juli 1988: Emma en Dexter ontmoeten elkaar voor het eerst op de avond van hun afstuderen. Morgen scheiden hun wegen zich weer. Waar zullen ze zijn op deze ene dag volgend jaar? En het jaar daarna? En elk jaar dat daarop volgt?
One Day - 2011
Regisseur: Lone Scherfig
Cast: Anne Hathaway, Jim Sturgess, Patricia Clarkson, e.a.
Schrijver: David Nicholls
Oorspronkelijke titel: One day
Eerste uitgave: 2010
ISBN: 978-90-225-5499-9
Uitgever: De Boekerij
Heftig!
Zijn naam is Brian Jackson. Hij is jong en gaat studeren. Gewapend met het bruine ribfluwelen jasje van zijn overleden vader en het boek Toveren met gehakt, dat hij van zijn moeder heeft gekregen, vertrekt Brian naar de universiteit. Het is 1985. Dansend op 'Sex Machine' van James Brown, waarbij hij verleidelijk op zijn onderlip bijt, lukt het Brian een rijk meisje te versieren. Hij mag zelfs bij Alice thuiskomen, waar hij wanhopig probeert al zijn tekortkomingen te verbergen. Vol trots kwalificeert Brian zich voor deelname aan de populaire tv-quiz 'University Challenge'. Maar in de nacht voor de opname gaat Alice vreemd. Brian is woest. De volgende dag - met een dikke kater - maakt hij ruzie, krijgt klappen en raak in heftige gewetensnood wanneer hij zo maar de antwoorden op alle quizvragen in handen krijgt.
Starter for 10 - 2006
Regisseur: Tom Vaughan
Cast: James McAvoy, Alice Eve, Rebecca Hall, e.a.
Schrijver: David Nicholls
Oorspronkelijke titel: Starter for ten
Eerste uitgave: 2003
ISBN: 90-443-1057-7
Uitgever: The House of Books
Kicken!
Stephen McQueen (nee, geen familie, helaas) is een onlangs gescheiden 32-jarige toneelspeler. Hoogtepunten uit zijn rampzalige carrière: derde figurant of lijk. En zijn aandeel in Rent Boy 2 wil hij het liefst helemaal vergeten. Nu werkt Stephen als 'understudy' van de beroemde Londense acteur Josh Harper. Zou Josh maar eens flink ziek worden of onder een bus belanden. Dat zou Stephens grote doorbraak kunnen betekenen. Maar de hooghartige megaster is ondanks een mengelmoes aan verslavingen hemeltergend gezond. Dan ontmoet Stephen de prachtige echtgenote van Josh, Nora. Hij wordt onmiddellijk verliefd op haar. En wanneer 'sex-on-legs' Josh een schaamteloze streek uithaalt, ziet Stephen eindelijk zijn kans schoon om de show te stelen.
Schrijver: David Nicholls
Oorspronkelijke titel: The understudy
Eerste uitgave: 2005
ISBN: 90-443-1577-3
Uitgever: The House of Books
Gerelateerde schrijvers