Boekenplank:
Kies

Boeken van Freya North

Meer over Freya North

Genre: Roman

Geboren: 1967

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Freya North


Overzicht

 • Chloë - Chloë
 • Geheimen - Secrets
 • Liefdesspel - Love rules
 • Ontbijt op bed - Pillow talk
 • Polly - Polly
 • Sally - Sally

De McCabe Zussen / The McCabe Sisters

 1. Cat - Cat
 2. Fen - Fen
 3. Pip - Pip
 4. Zussen - Home truths
De McCabe Zussen / The McCabe Sisters

gedetailleerd overzicht

OverzichtChloë
Chloë Cadwallader staat voor een groot dilemma. Jocelyn, de peettante bij wie ze is opgegroeid, is net overleden.

Ze heeft voor Chloë een brief achtergelaten met enkele simpele, doch ingrijpende, instructies:
 • Neem alles van fluweel in mijn kast;
 • Zeg je (vreselijke) baan op;
 • Zet je (afschuwelijke) vriendje aan de dijk;
 • Bezoek elk van de vier delen van Groot-Brittannië en verblijf in elk ervan één seizoen.

Help! Hoe kan Chloë de laatste wensen van haar geliefde peettante in vredesnaam negeren? Dus: eerste halte: Wales. Daar vindt ze een boerderij midden in de heuvels, met dieren (veel), natuur (weids) en Carl (érg aantrekkelijk...).

De seizoenen lopen in elkaar over, en Chloë zet haar reis voort. Van Abergavenny in Wales naar Ballygorm Manor in Ierland, en van Loch Lomond in Schotland naar St. Ives in Cornwall. Doe er wat smakelijke ingrediënten bij zoals seks, lang donkerrood krullend haar, roomijs en een kunstenaar die William heet, en je krijgt een verhaal vol liefde, passie, en een man voor elk seizoen.
Schrijver: Freya North
Oorspronkelijke titel: Chloë
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789022535592
Ebook: 9789460925566
Uitgever: Boekerij
Geheimen
Ze worden gek van elkaar en hebben allebei iets te verbergen. Maar wie heeft er nu niet een geheim? Sommige zijn alleen groter dan andere...

Joe heeft een mooi huis, een geweldige baan en geen verplichtingen. En zo vindt hij het wel prima. Het enige wat ontbreekt in zijn leven is iemand die op zijn vervallen zomerhuis aan zee kan passen.

Als Tess bij hem op de stoep staat, weet hij niet zeker of ze wel geschikt is voor de baan. Waar komt ze zo plotseling vandaan? Over haar verleden laat ze niets los. Op Joe oefent ze een enorme aantrekkingskracht uit, ook al vliegen ze elkaar regelmatig in de haren. En het ziet ernaar uit dat Tess voorlopig nog niet uit zijn leven verdwijnt.
Schrijver: Freya North
Oorspronkelijke titel: Secrets
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789022552230
Ebook: 9789460927164
Uitgever: Boekerij
Liefdesspel
Fysiotherapeute Thea Luckmore gelooft nog in de liefde – echte, magische liefde, een vonk die overspringt, harten die samen één worden, een soulmate. Daar wacht ze op, en tot die tijd hoeft ze niks.

Alice Heggarty, haar beste vriendin, is meer het 'lust'-type. Ze ziet een lekker ding, en gaat erachteraan. Met als gevolg dat ze vaak aan de telefoon hangt of bij Thea op de bank ligt als het weer eens mis is gegaan.

Tot de dag dat Alice een besluit neemt: van al die sexy mannen wordt ze niet gelukkiger, ze gaat gewoon trouwen met een goede echtgenoot - en ze weet al precies wie.

En Thea komt de man van haar dromen tegen, zomaar, op een ochtend waarop ze haar kater probeert weg te joggen in het park. En daar is dan de vonk, de magie waarop ze heeft gewacht.

Maar het is niet zo makkelijk om je aan de regels van de liefde te houden. In de liefde is niets wat het lijkt, en beloftes worden gebroken. En harten. En de vraag is: als het op de liefde aankomt, naar wie luister je dan: je hart, je verstand, of toch je beste vriendin?
Schrijver: Freya North
Oorspronkelijke titel: Love rules
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789022542088
Uitgever: Boekerij
Ontbijt op bed
Petra Flint en Arlo Savidge waren als tieners smoorverliefd, maar gingen elk hun eigen weg zonder ooit verteld te hebben wat ze voor elkaar voelden.

Tegenwoordig werkt de dromerige Petra als edelsmid. Maar 's nachts leidt haar lichaam een heel eigen leven en slaapwandelt ze erop los. Arlo woont in Yorkshire en geeft daar muziekles op een kostschool voor jongens. Net als Petra brengt hij zijn nachten allesbehalve slapend door.

Dan komen ze elkaar op een regenachtige dag weer tegen, in een kleine ijssalon. Is dit hun tweede kans?

Maar dan moeten ze wel eerst met hun verleden afrekenen. Een verleden dat Petra zich maar vaag herinnert. En een verleden dat Arlo liever wil vergeten...
Schrijver: Freya North
Oorspronkelijke titel: Pillow talk
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789022549810
Ebook: 9789460927188
Uitgever: Boekerij
Polly
Een heel jaar lang wonen in het land van blue jeans, baseball, hot dogs en Coca Cola? Heerlijk!

Polly Fenton houdt van haar werk, Engels geven op een school in Londen, en helemaal van Max Fyfield. Logisch dat ze twijfelt als ze een aanbod krijgt om deel te nemen aan een uitwisselingsprogramma in het Amerikaanse Vermont. Marmite verwisselen voor peanut-butter-'n-jelly is één ding, van leven ruilen met haar Amerikaanse collega Jen is heel wat anders. Maar Polly laat zich niet kennen, pakt haar koffers, knuffelt de kat - en vertrekt.

Zo gauw Polly echter haar voeten op Amerikaanse bodem zet, is ze verloren. De nieuwe ervaringen stapelen zich op; alle aandacht die ze als buitenlandse krijgt is toch wel erg prettig. Haar brieven naar huis worden steeds korter en volgen elkaar steeds minder snel op.

En Polly zichzelf maar voorhouden dat dat heus wel weer goed komt, dat alles 'gewoon nog zo nieuw is'...
Schrijver: Freya North
Oorspronkelijke titel: Polly
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789022526200
Uitgever: Boekerij


Sally
Sally Lomax heeft een besluit genomen - vanaf morgen is ze geen saai, braaf meisje meer, maar femme fatale en seksgodin! Dus: weg met die bloemetjesjurken en het degelijke katoenen ondergoed, híer dat strakke zwarte rokje en die kanten beha.

Het eerste slachtoffer van de nieuwe Sally heet Richard Stonehill. Hij is knap, rijk, leuk en geweldig in bed. Sally is van plan zijn droomvrouw te worden, zijn erotische godin, de vrouw waaraan hij zijn hele leven smachtend zal blijven denken.

Op haar programma staat een kortstondige affaire, zonder rechten of plichten. Alleen seks en sensualiteit. En het lijkt Sally te lukken, totdat eeuwig vrijgezel Richard echt verliefd wordt...

Wat nu, Sally?
Schrijver: Freya North
Oorspronkelijke titel: Sally
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789022524220
Ebook: 9789460926884
Uitgever: Boekerij

De McCabe Zussen / The McCabe SistersCat
'Ik weet wel dat je moeder ervandoor ging met een cowboy uit Denver, maar om nu een stel jongens op de fiets achterna te gaan - dan neem je het woord familietraditie wel érg letterlijk!'

Catriona McCabe, Cat voor vrienden en bekenden, 28 jaar. Sportjournaliste. Favoriete sport: fietsen. En wat is hét hoogtepunt van het fietsjaar? Juist, de Tour de France. Cat wil haar carrière als sportjournaliste nieuw leven inblazen, en tegelijkertijd uitblazen van haar ex-relatie met Hem.

Dus vertrekt ze in haar eentje, als een van de slechts twintig vrouwen op ruim negenhonderd journalisten, naar Frankrijk. Daar begint het circus. Van de Provence naar Parijs, door de Pyreneeën en de Alpen, door eindeloze vlaktes en over steile bergen volgt Cat het peloton. Podiummeisjes, nerveuze echtgenotes, team-directeuren, groupies - ze zijn er allemaal. En Ben natuurlijk...
Schrijver: Freya North
Oorspronkelijke titel: Cat
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789046120828
Uitgever: Zwarte Beertjes
Fen
Fen McCabe, 28, is eigenlijk maar op één man verliefd geweest. Tot grote frustratie van haar twee zussen is het een 19de-eeuwse beeldhouwer, Julius Featherstone. Fen begint aan haar nieuwe baan bij Trust Art terwijl ze droomt van haar held en zijn onvindbare meesterstuk. Haar familie en vrienden dromen juist dat ze een levende, echte man ontmoet.

Matt Holden, bijna 30, is redacteur van het tijdschrift van Trust Art. Hij is net weer single, en heeft de opdracht van zijn huisgenoot Jake om het leven - en vrouwen - even niet zo serieus te nemen. Maar dan ontmoet Matt Fen.

James Caulfield, net geen 50, is tuinier in Derbyshire. Zijn financiën zijn een puinhoop en hij is doorlopend bezig de avances van diverse vrouwen te ontlopen. Om zijn financiële situatie te verbeteren, zal hij de kleine Featherstones die hij bezit, moeten verkopen. En wie kan hem beter adviseren dan Fen?

Fen wordt heen en weer geslingerd tussen het opwindende Londen en de kalme schoonheid van Derbyshire, tussen Matt en James. Is het mogelijk om tegelijk op twee heel verschillende mannen te vallen?
Schrijver: Freya North
Oorspronkelijke titel: Fen
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789046121146
Uitgever: Pockethuis
Pip
Een sexy clown en een saaie accountant... niet bepaald de ideale combinatie!

Pip McCabe roept vaak en hard dat ze geen man nodig heeft en dat geld haar evenmin interesseert. Als clown verdient ze genoeg om de rekeningen te kunnen betalen. Ze neemt haar baan serieus, of ze nu moet optreden voor verwende rijkeluiskinderen of in het kinderziekenhuis. Zolang ze maar niet rood staat, zal het wel loslopen, denkt ze. Ze heeft geen tijd voor een man, en een kinderfeestje is ook niet echt de ideale plek voor romantiek.

Zac Holmes heeft een succesvolle carrière, een prachtig appartement en een schat van een zoon, de zesjarige Tom. Hij vindt dan ook dat hij het prima voor elkaar heeft, en zijn vrijgezellenleven bevalt hem uitstekend.

Als Zac en Pip elkaar voor het eerst ontmoeten, is het allesbehalve liefde op het eerste gezicht. Wat kunnen tenslotte de overeenkomsten zijn tussen een clown en een accountant? Toch hebben de twee meer gemeen dan ze denken...
Schrijver: Freya North
Oorspronkelijke titel: Pip
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789022544778
Uitgever: Boekerij
Zussen
Ondanks hun turbulente jeugd vinden Pip, Fen en Cat McCabe zichzelf drie normale meiden. Hoewel hun moeder ervandoor ging met een cowboy uit Denver toen de drie zusjes nog klein waren, en ze opgroeiden bij hun excentrieke oom Django, zijn ze toch maar mooi goed terechtgekomen.

Pip is inmiddels stiefmoeder van de tienjarige Tom, Fen is zelf net moeder geworden en Cat is teruggekeerd naar Engeland om een gezinnetje te stichten. Een rustige periode lijkt te zijn aangebroken voor de drie dertigers.

Maar op de vijfenzeventigste verjaardag van hun oom komt een onverwachte gast opdagen. Oude familiegeheimen worden onthuld, en sommige daarvan slaan in als een bom.

De zussen moeten alle drie een manier vinden om hiermee om te gaan, én tegelijkertijd oppassen dat dit hun relaties niet in gevaar brengt.
Schrijver: Freya North
Oorspronkelijke titel: Home truths
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789022544785
Ebook: 9789460927171
Uitgever: Boekerij