Boekenplank:
Kies

Boeken van Sophie King

Meer over Sophie King

Genre: Roman

Pseudoniem (van): Jane Bidder

Geboren: 1959


Overzicht

 • De bruiloft - The wedding party
 • De kookclub - The supper club
 • De scheidingsclub - The divorce club
 • Moeders & Co - Mums@Home
 • Spitsuur - The school run

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe bruiloft
Becky heeft de balans tussen het moederschap en haar carrière nog niet echt gevonden. Haar relatie met Steve staat daardoor onder druk. Daar komt nóg een stressfactor bij als haar vader Geoff opnieuw gaat trouwen met een vrouw die hij pas drie maanden kent. Becky vraagt haar vriendin Janie, die net bij een weddingplanner is ontslagen, om de bruiloft te organiseren.

Helen, Becky's moeder, is niet voor niets gescheiden, maar dit nieuws komt toch hard aan. En dan vindt ze zelf opeens een nieuwe liefde. De wat onconventionele dominee Mel die de huwelijksceremonie zal leiden, krijgt een crisissituatie thuis waardoor haar geloof opeens op de proef wordt gesteld. Zo is de aanloop naar het huwelijk van Becky's vader dus allesbehalve perfect en dat zegt uiteindelijk meer over degenen om hem heen dan over de bruiloft zelf.
Schrijver: Sophie King
Oorspronkelijke titel: The wedding party
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789400501317
Ebook: 9789044963304
Uitgever: Bruna
De kookclub
Lucy is een 'middle aged single knoeimoeder van drie' en heeft last van het 'legenestsyndroom' nu haar oudste gaat studeren. Haar vriend Mike is knap, huiselijk en speelt graag chauffeur voor haar tieners. Wanneer Lucy haar vrienden voor een dinertje uitnodigt, verloopt de avond heel anders dan verwacht.

Net daarvoor heeft Mike's beste vriend Antony zijn vrouw en twee kinderen verlaten voor een oogverblindend mooi model. Zijn vrouw Maggie is ontroostbaar. Lucy's zus, Jenny, is (nog steeds) single en runt een succesvol evenementenbedrijf terwijl hun vriendin Crissie haar leven en huwelijk, die volledig geregeerd worden door haar jonge zoon, weer op de rails probeert te krijgen.

Toch blijft de groep elkaar voor de kookclub uitnodigen en in de loop van het jaar, wordt de chaos in de vriendengroep alleen maar groter...
Schrijver: Sophie King
Oorspronkelijke titel: The supper club
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789022996492
Uitgever: Bruna
De scheidingsclub
Karen, Lizzie, Ed en Alison kennen elkaar nog niet. Maar ze hebben één ding gemeen: ze zijn gescheiden of staan op het punt dat te doen. Karen is een gelukkige single van in de vijftig en wil met haar ervaring anderen helpen door een club op te richten voor mensen die zich afvragen 'Hoe overleef ik een scheiding?'

Lizzie, redacteur bij een tijdschrift (workaholic) en moeder van twee kinderen (die ze vaak niet begrijpt) is geschokt als ze erachter komt dat haar man een affaire heeft met haar beste vriendin. Ed, einddertiger en drie keer getrouwd, wil dolgraag vader worden, maar is nog op zoek naar de perfecte vrouw. En Alison ontdekt als haar jongste kind naar de universiteit is vertrokken dat haar man haar wil verlaten om `op zoek naar zichzelf' te gaan. Zo wordt het huis wel heel stil en leeg.

Een missie om hun leven op orde te krijgen begint, wat tot onvermijdelijke, soms pijnlijke, maar ook grappige confrontaties in de groep leidt...
Schrijver: Sophie King
Oorspronkelijke titel: The divorce club
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789400500631
Ebook: 9789044966084
Uitgever: Bruna
Moeders & Co
Caroline is een ploetermoeder met een parttimebaan, drie puberende kinderen en een man die ze niet meer kan vertrouwen sinds hij is vreemdgegaan. Mark ploetert als freelancer en vader van twee kinderen, die hij tijdelijk zonder zijn vrouw moet opvoeden. Net als Susan en Lisa, die weer met hele andere problemen worstelen, kunnen ze wel een luisterend oor en wat advies gebruiken. Dat vinden ze op de website voor moeders: mums@home.

Mark durft zich op de site niet als man kenbaar te maken en doet zich voor als Mimi. Wanneer Caroline hem ontmoet tijdens haar werk, herkent ze de namen van zijn kinderen uit de berichten op de website. En dan blijkt hoe sterk mums@home mensen bij elkaar kan brengen.
Schrijver: Sophie King
Oorspronkelijke titel: Mums@Home
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789022994184
Ebook: 9789044963762
Uitgever: Bruna
Spitsuur

Maak kennis met zeven verschillende mensen, allemaal met hetzelfde doel: hun kind op tijd op school afleveren.

 • Huiselijke Harriet vraagt zich af of haar huwelijk nog levensvatbaar is.
 • Pippa, een werkende moeder wacht in spanning de uitslagen van een ziekenhuisonderzoek af.
 • Evie is stiefmoeder en heeft precies één week de tijd om haar carrière te redden en haar echtgenoot terug te vinden. Ondertussen probeert ze het hoofd te bieden aan de opstandige tweeling van haar man.
 • Nick, een aantrekkelijke weduwnaar, heeft zijn handen vol aan zijn lastige puberdochter.
 • Kitty, van beroep lerares, heeft de weddenschap aangenomen om binnen één week 'aan de man' te komen.
 • De Franse au-pair Martine staat op het punt ervandoor te gaan met een getrouwde man.
 • En verwarde Betty speurt elke ochtend de straat af, op zoek naar de automobilist die haar zoon heeft doodgereden.

Geen van allen kennen ze elkaar. Ze hebben er dan ook geen idee van dat in één week tijd hun levens elkaar meer dan eens zullen raken op weg naar school. 

Schrijver: Sophie King
Oorspronkelijke titel: The school run
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789022991947
Uitgever: Bruna