Boekenplank:
Kies

Boeken van Lisette Jonkman

Lisette Jonkman heeft journalistiek gestudeerd in Zwolle. In 2011 won ze met haar manuscript voor Glazuur de chicklit-schrijfwedstrijd van Luitingh-Sijthoff, Bol.com en Chicklit.nl.

Meer over Lisette Jonkman

Genre: Roman

Geboren: 1988

Geboorteland: Nederland

Website: Lisette Jonkman


Overzicht

 • Glazuur
 • Helemaal het einde
 • Langste. Kerst. Ooit.

Lucy

 1. Verkikkerd
 2. Verslingerd
 3. Verknocht

Onbreekbaar

 1. Buren with benefits
 2. Onbegrensde liefde
 3. Op gevoel

Non-Fictie

 • Schrijven kreng!

E-books

 • De vier stadia van verval
 • Festivalkriebels
 • Onverbeterlijk

gedetailleerd overzicht

OverzichtGlazuur

Sophie baalt van haar nietige baantje bij het grote reclamebureau CopyBlinders. Dat haar vroegere beste vriendin Karlin haar baas is geworden en een relatie heeft met Sophies grote liefde Rein, helpt ook niet mee. Als Sophie voor de zoveelste keer vernederd wordt, is de maat vol: ze neemt het heft in eigen handen!

Schrijver: Lisette Jonkman
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789021806419
Ebook: 9789021806426
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Helemaal het einde

De 28-jarige Roxy leeft al tien jaar als een nomade als leadzangeres van een wereldberoemde rockband. Wanneer haar beste vriendin plotseling overlijdt, stort Roxy volledig in en gaat ze terug naar het landelijke dorp waar ze is opgegroeid. Ineens staat ze weer tussen de koeien op het boerenbedrijf van haar ouders en moet ze haar plek heroveren, want iedereen is verder gegaan zonder haar.

Roxy wil zo snel mogelijk terug naar haar seks, drugs & rock-'n-roll-leven, maar een lang bewaard geheim speelt op en ze heeft geen rekening gehouden met Arno, haar beste vriend van vroeger...

Schrijver: Lisette Jonkman
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789024578252
Ebook: 9789024578269
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Langste. Kerst. Ooit.

Sommige kerstwensen kunnen maar beter niet uitkomen...

Noëlle is gek op kerst. Ieder jaar op eerste kerstdag organiseert ze een diner voor een select groepje vrienden en familie. Steevast valt ze op kerstavond in slaap met de wens dat het elke dag kerst was.

Alleen gaat deze keer alles fout. Maar dan ook echt álles. Haar dure kristallen glazen sneuvelen, de stroom valt uit, een servet vliegt in de hens, de vliezen van haar hoogzwangere zus breken tijdens het hoofdgerecht, haar ouders halen herinneringen op aan Noëlles ex en tot overmaat van ramp neemt haar broer een onverwachte gast mee. Als Noëlle ’s avonds eindelijk in bed ligt, is ze opgelucht dat het niet écht elke dag kerst is.

Maar dan wordt ze de volgende ochtend wakker. Op eerste kerstdag.

Schrijver: Lisette Jonkman
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789024597895
Ebook: 9789024597901
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

LucyVerkikkerd

Lucy is dolblij wanneer ze gaat studeren. Eindelijk weg van haar ouders en hoogbegaafde zusje. Maar in plaats van het geweldige studentenleven waar ze op had gehoopt, komt ze terecht op de campus, in een huis vol nerds.

Denk maar niet dat ze ook maar iets te maken wil hebben met haar huisgenoten! Zeker niet met die lange, blonde jongen die twee kamers verderop woont. Maar waar kent ze hem toch van? En waarom krijgt ze het zo warm van hem? Ze valt toch zeker niet op nerds...

Schrijver: Lisette Jonkman
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789024583331
Ebook: 9789021808604
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Verslingerd

Het studentenleven gaat niet altijd over rozen en zo ook niet Lucy en Kikkers relatie. Hij gaat een duet opnemen met de beroemde zangeres Laura, maar is haar interesse puur zakelijk of speelt er meer?

Ondertussen kampt Lucy ook nog met een lichte social media-verslaving en begint haar populaire beautyblog steeds meer haar aandacht op te eisen. Om de chaos compleet te maken komen haar vrienden en familie ook nog eens met al hun problemen bij haar aankloppen. Ze weet dat het hoog tijd is om prioriteiten te stellen. Maar dan is de vraag, wat is er nu eigenlijk écht belangrijk in het leven?

Schrijver: Lisette Jonkman
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789021016405
Ebook: 9789021809816
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Verknocht

Lucy gaat naar Toscane om mee te werken aan een film. Ze doet de visagie van de beroemdste acteur van Nederland, Aris. Een buitenkans! Niet dat Lucy Aris leuk vindt, trouwens. Aris is gewoon goed voor haar netwerk. Meer niet.

Eenmaal thuis lijkt het alsof haar vriend Olivier zich steeds verder van haar afkeert. Is hij jaloers, of is er een andere reden? Lucy wordt afgeleid door haar studielast, de bruiloft van twee vrienden en ze maakt zich zorgen om haar beste vriendin. Zo ziet ze over het hoofd wat écht belangrijk is. Pas als het bijna te laat is, ontdekt ze hoe groot haar probleem precies is...

Schrijver: Lisette Jonkman
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789024582723
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

OnbreekbaarBuren with benefits

Abigail Martens werkt in een café en doet af en toe een modellenklusje. Ze woont nog steeds in een studentenkamer (meer kan ze niet betalen). Is dit het grote mensenleven waar ze van droomde?

Ferdinand Frericks kan niet wachten tot zijn studentenleven begint. Hij sluit zich aan bij een studentenvereniging en stort zich op de avontuurtjes met zijn studiegenotes. Ondertussen blijft hij zijn buurvrouw Abby steeds op onhandige momenten tegen het lijf lopen. Zij maakt iets anders in hem los dan alle hockeyblondines bij elkaar.

Als Abby haar blaaskakerige buurjongen Ferdi ontmoet, is haar eerste gedachte dat hij een dertien-in-een-dozijn-corpsbal is. Ze besteedt geen extra aandacht aan hem, maar dan redt hij haar uit een potentieel gevaarlijke situatie met haar bezitterige ex Tom en leert ze een heel andere kant van hem kennen.

Schrijver: Lisette Jonkman
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789024588657
Ebook: 7252080195487
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Onbegrensde liefde

Het zou bij scharrelen blijven. Vrienden met benefits. Dat hadden ze zich allebei voorgenomen, maar Ferdi en Abby moeten toegeven dat ze tot over hun oren verliefd op elkaar zijn. Ferdi zou dat het liefst van de daken schreeuwen, maar Abby wil het een beetje onder de pet houden niet alleen vanwege haar snel ontluikende modellencarrière, maar ook vanwege haar gestoorde ex Tom.

Toch wordt het in rap tempo serieuzer tussen hen, hoewel Abby zich blijft afvragen of ze wel toe is aan een nieuwe relatie. Net als zij zich wil overgeven aan haar gevoel, breekt Ferdi haar hart en staat ze er onverwacht helemaal alleen voor.

Schrijver: Lisette Jonkman
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789024588664
Ebook: 7252100154395
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Op gevoel

Abby en Ferdi are history. Hij stort zich op zijn studie en de verenigingsmeiden; zij verhuist naar de andere kant van de wereld om Victoria's Secret-model te worden. Ferdi heeft steeds meer het gevoel dat zijn leven een slecht toneelstuk is; het verenigingsleven is niet wat hij had gehoopt en hij heeft elke dag spijt van wat hij Abby heeft aangedaan.

Abby's dagen bestaan uit sporten, fotoshoots, catwalkshows en eetschema's. En ook in toenemende mate uit alcohol en drugs. Eenmaal terug in Nederland is ze vastbesloten om Ferdi uit de weg te gaan, en daarbij loopt ze onbewust recht in de armen van haar ex Tom. Ferdi en zij, dat is een droom uit het verleden. Maar daar denkt Ferdi anders over...

Schrijver: Lisette Jonkman
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789024588671
Ebook: 7252120185430
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Non-FictieSchrijven kreng!

Tips & trucs van de grappigste schrijfster van Nederland voor iedereen die bruist van de ideeën, maar bang is voor de knipperende cursor...

Je wilt een romantisch, grappig en meeslepend verhaal schrijven, maar hebt geen idee waar je moet beginnen? Of misschien zit je vast in een verhaal en kun je wel wat tips gebruiken om verder te gaan? Schrijfster Lisette Jonkman deelt haar tips, blunders en misstappen met je.

Na het lezen van dit boek wil je nog maar één ding: verder met dat manuscript!

Schrijver: Lisette Jonkman
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789021809823
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

E-booksDe vier stadia van verval

Wanneer hij na een sabbatical terugkeert naar Nederland, ontdekt Mark Bouwer dat zijn huurder al drie maanden lang geen cent betaald heeft. Hij zet koers naar zijn woonboerderij in the middle of nowhere om uit te zoeken wat er mis is. Daar stuit hij echter alleen op een noodkreet van de huurder. Mark is gedwongen af te dalen in zijn duistere verleden. Een verleden dat geduldig op hem heeft liggen wachten...

De vier stadia van verval is een duistere, beklemmende vertelling waarmee Lisette Jonkman de eerste prijs won bij de Harland Awards Verhalenwedstrijd 2015. De jury roemde het korte verhaal om de eenvoudige efficiëntie, sterke beelden en moderne invulling van een klassiek concept.

Schrijver: Lisette Jonkman
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 1230001335538
Uitgever: Lisette Jonkman
Festivalkriebels

Lisette Jonkman publiceerde enige tijd geleden op Girlscene.nl in een aantal delen het verhaal Dagboek van een kampeerkneus. Dat stuk is nu omgedoopt tot het korte e-verhaal Festivalkriebels.

Schrijver: Lisette Jonkman
Eerste uitgave: 2018
Ebook: 9789021807669
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Onverbeterlijk

De laatste plek waar journaliste Bente in quarantaine wil zitten, is op de boerderij van de onverbeterlijk onbeleefde schrijver die ze net heeft geïnterviewd.

Als Bente na het verschrikkelijke gesprek weer op het station staat, klaar om naar huis te gaan, belt haar moeder met het nieuws dat haar vader corona heeft en Bente beter niet thuis kan komen. ‘Blijf maar waar je bent,’ zegt haar moeder... Blijven waar ze is? Op het platteland, in the middle of nowhere, bij die afschuwelijke vent?

Zo afschuwelijk vond ze hem er overigens niet uitzien toen hij zijn voordeur opendeed, maar zijn stugge houding heeft ervoor gezorgd dat ze binnen een paar uur een enorme hekel aan hem kreeg. Het wordt dus geen enkel probleem om die verplichte anderhalve meter afstand te houden... Toch?

Schrijver: Lisette Jonkman
Eerste uitgave: 2020
Ebook: 9789024592470
Uitgever: Luitingh-Sijthoff