Boekenplank:
Kies

Boeken van Magdalen Nabb

Magdalen Nabb volgde een opleiding aan de Engelse kunstacademie van Manchester. Ze verhuisde in 1975 naar Florence en zou daar tot haar dood blijven wonen.

Meer over Magdalen Nabb

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1947 / Overleden: 2007

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Marshal Guarnaccia

  1. Dood van een Engelsman - Death of an Englishman
  2. Dood van een Hollander - Death of a Dutchman
  3. Dood in de lente - Death in springtime
  4. Bloedbanden - Property of blood
  5. Moord in Florence - Some bitter taste

gedetailleerd overzicht

Marshal GuarnacciaDood van een Engelsman
Een oude, rijke, maar gierige Engelsman bewoont een appartement in een Florentijnse palazzo. Op een avond wordt hij vermoord en de jonge carabiniere Bacci - nog in opleiding en stage lopend - moet er op af.

Dit is het begin van een spannende speurtocht naar de dader(s), waarbij tal van onfrisse zaken aan het licht komen en Latijns temperament de boventoon voert.
Schrijver: Magdalen Nabb
Oorspronkelijke titel: Death of an Englishman
Eerste uitgave: 1981
ISBN/EAN: 9789027439505
Uitgever: Spectrum
Dood van een Hollander
'Het was haar niet...' De laatste woorden van een Nederlandse juwelier in Florence. Maresciallo Guarnaccia van de carabinierie heeft twee getuigen: een blinde man en een leugenachtige 91-jarige vrouw. De openbare aanklager ziet niets in de zaak zonder verdachte en zonder motief.

Guarnaccia volhardt in zijn twijfels. Zijn speurtocht leidt tot de oplossing: moord. En de Nederlander had gelijk, zij was het niet.
Schrijver: Magdalen Nabb
Oorspronkelijke titel: Death of a Dutchman
Eerste uitgave: 1982
ISBN/EAN: 9789027439499
Uitgever: Spectrum
Dood in de lente
'De kamer had geen ramen. Waarschijnlijk was hij ooit als stal gebruikt. Het was er zo donker, dat Bacci eerst geen hand voor ogen kon zien, hoewel hij zich bewust was van het gefluister van de anderen, van de hete adem van de opgewonden honden.

Heel geleidelijk kon hij eerst het wit van hun ogen onderscheiden, toen de bleke gezichten van de mannen en tenslotte het silhouet van de inspecteur aan de andere kant van de kamer. Bacci drong langs de anderen naar hem toe. De inspecteur stond stil en keek naar een met bloed doorweekte matras en een zware ketting die aan de spiraal bengelde...'
Schrijver: Magdalen Nabb
Oorspronkelijke titel: Death in springtime
Eerste uitgave: 1983
ISBN/EAN: 9789051350432
Uitgever: Spectrum
Bloedbanden
Salvatore Guarnaccia, de verstrooide politiechef van de carabinierie, heeft zijn uitstekende mensenkennis hard nodig wanneer de lieftallige gravin Olivia Brunamonti wordt ontvoerd door een misdadigersbende.

De Italiaanse wet verbiedt het betalen van losgeld en omdat haar familie de ontvoering pas na een week meldt, verergert Olivia's situatie. Daarbij heeft de bende ook nog eens een vals spoor naar een rivaliserende clan achtergelaten. Een race tegen de klok...
Schrijver: Magdalen Nabb
Oorspronkelijke titel: Property of blood
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789058313140
Uitgever: Sirene
Moord in Florence
Sara Hirsch roept de hulp in van politiechef Guarnaccia: ze heeft het gevoel dat er iemand in haar huis is geweest. Bovendien heeft de oude vrouw een anonieme ansichtkaart ontvangen die begint met: 'Nu we weten waar je woont...'

Guarnaccia belooft de volgende dag langs te komen. Dan blijkt er echter ingebroken te zijn in de woning van een kunstverzamelaar, en Guarnaccia vergeet bijna zijn belofte aan mevrouw Hirsch. Wanneer hij haar tenslotte weerziet, ligt zij dood in haar appartement. De politiechef wordt verteerd door schuldgevoelens...
Schrijver: Magdalen Nabb
Oorspronkelijke titel: Some bitter taste
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789058312730
Uitgever: Sirene

Gerelateerde schrijvers