Boekenplank:
Kies

Boeken van Quentin Bates

Quentin Bates groeide op in het zuiden van Engeland. Toen hij in 1979 het aanbod kreeg een jaar in IJsland door te brengen, greep hij dat aanbod aan en maakte er gelijk 10 jaar van. In 1990 keerde hij terug naar Engeland, een familie, een taal en een beroep rijker.

Meer over Quentin Bates

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1962

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Gunna Gisladottir

  1. Bevroren tegoeden - Frozen out
  2. Schrale troost - Cold comfort
  3. IJskoud - Chilled to the bone

gedetailleerd overzicht

Gunna GisladottirBevroren tegoeden

Gunnhildur Gisladottir, beter bekend als Gunna, staat aan het hoofd van het politieteam in het dorpje Hvalvík in het zuidwesten van IJsland. Gunna is toegewijd en getalenteerd, maar omdat ze een vrouw 'van zekere leeftijd' is, is ze wat carrière betreft voorbijgestreefd door een aantal ambitieuze mannelijke collega's, die nu op aantrekkelijker posten zitten.

Als er een lijk aanspoelt in de haven van het anders zo doodstille Hvalvík is de druk op Gunna om dit geval van verdrinking snel af te handelen groot. Toch ontkomt ze niet aan de indruk dat de dood van de man geen ongeluk was en verdiept ze zich in de reconstructie van de laatste uren van zijn leven. De zaak voert haar naar de zakenwereld van Reykjavík, vol dubieuze zakendeals, corrupte overheidsdienaren en geweld.

Gunna voelt zich al snel geïsoleerd en onwelkom in deze vijandige omgeving, maar toch zet ze door, vastbesloten uit te vinden waarom een jongeman in een donkere nacht verdronk, meer dan honderd kilometer van waar hij eigenlijk had moeten zijn - en waarom...

Schrijver: Quentin Bates
Oorspronkelijke titel: Frozen out
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789045200354
Uitgever: Karakter
Schrale troost

Detective Gunnhildur Gísladóttir, beter bekend als Gunna, is nog maar recentelijk van haar functie in het landelijke dorpje Hvalvík gepromoveerd naar Reykjavík, waar ze aan het hoofd staat van de afdeling Ernstige Delicten. Reykjavík is net opgeschrikt door een moord, een reeks mishandelingen en een bankoverval, waarbij steeds dezelfde notoire crimineel betrokken lijkt: Lange Ommi.

Tegelijkertijd zit Gunna op de moordzaak van een vrouw, een sexy fitnesscoach die op gruwelijke wijze om het leven is gebracht in haar eigen appartement. In de loop van dit onderzoek haalt Gunna een aantal feiten boven water die niet voor iedereen even welkom zijn, met name niet voor hooggeplaatste, invloedrijke personen uit de omgeving van het slachtoffer. In de hoogste machtsregionen van IJsland zijn blijkbaar figuren actief die niet terugdeinzen voor moord...

Schrijver: Quentin Bates
Oorspronkelijke titel: Cold comfort
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789045201573
Uitgever: Karakter
IJskoud

Als in een van de meest luxe hotels van Reykjavík een dode man wordt gevonden, een reder die vastgebonden is aan zijn bed, ziet Gunnhildur Gísladottir daar niet gelijk een misdaad in. En in het onderzoek naar de gênante dood van de man komt ze terecht bij een groep mensen die aan bondage doen.

Maar algauw blijkt dat de leden van deze groep systematisch bedreigt en gechanteerd worden en dat er een verband bestaat met een IJslandse crimineel, die na een jarenlang verblijf in het buitenland, recentelijk is teruggekeerd. Wat als een routineklus begint, ontwikkelt zich tot een levensbedreigend onderzoek...

Schrijver: Quentin Bates
Oorspronkelijke titel: Chilled to the bone
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789045205526
Uitgever: Karakter