Boekenplank:
Kies

Boeken van Emelie Schepp

Meer over Emelie Schepp

Website: http://www.emelieschepp.se

Jana Berzelius
  1. Memento - Märkta för livet
  2. Narcotica - Vita spår
  3. Post mortem - Prio ett
  4. Postuum - Pappas pojke

Gedetaileerd overzicht

Jana Berzelius

Memento
Zomer 1986. Een negenjarig meisje wordt wakker in een ziekenhuisbed. Ze herinnert zich niet hoe ze daar terecht gekomen is. 2012: In Zweden wordt het hoofd van de immigratiedienst vermoord en alle sporen leiden naar een kind als dader. Officier van justitie Jana Berzelius duikt in de zaak en gaandeweg het onderzoek komen gruwelijke herinneringen aan haar eigen verleden naar boven. Wat gaat er schuil achter de nu zo sterke Jana? Is zij eigenlijk wel te vertrouwen? En waarom jeukt dat litteken in haar nek plotseling zo hevig?
Schrijver: Emelie Schepp
Oorspronkelijke titel: Märkta för livet
Eerste uitgave: 2013
ISBN: 9789026136436
Uitgever: De Fontein
Narcotica
Op het station van Norrköping wordt in een trein een dode vrouw aangetroffen. Ze is gestorven toen een van de bolletjes die ze smokkelde, openbarstte in haar maag. De vrouw blijkt de reis niet alleen afgelegd te hebben. Maar waar is de andere vrouw gebleven? Officier van justitie Jana Berzelius wordt op de zaak gezet en al snel blijkt dat zij er persoonlijk meer bij betrokken is dan haar lief is. De verdenkingen wijzen in de richting van Danilo, de man met wie ze is opgegroeid maar die ze liever zou vergeten. Hij weet te veel over haar en met al die kennis is hij een direct gevaar voor Jana. Om haar verleden en haar toekomst te beschermen, moet ze Danilo vinden voordat de politie dat doet.
Schrijver: Emelie Schepp
Oorspronkelijke titel: Vita spår
Eerste uitgave: 2015
ISBN: 9789026140563
Uitgever: De Fontein
Post mortem
Op een vroege ochtend wordt een vrouw zwaargewond en mishandeld aangetroffen in haar appartement in Norrköping. Ambulancebroeder Philip Engström probeert haar leven te redden, maar het gaat mis. Kort daarna wordt een tweede slachtoffer op eenzelfde wijze aangetroffen en Philip begint te vermoeden dat de moorden te maken hebben met een geheim uit zijn verleden. Officier van justitie Jana Berzelius leidt het onderzoek en zij ziet al snel een patroon dat duidt op een seriemoordenaar. Ze is vastbesloten de dader te berechten. Maar Jana heeft zo haar eigen problemen: Danilo, de man die ze liever zou vergeten, is ontsnapt en dwingt haar, opnieuw, haar grenzen - en de wet - te overtreden.
Schrijver: Emelie Schepp
Oorspronkelijke titel: Prio ett
Eerste uitgave: 2016
ISBN: 9789026142536
Uitgever: De Fontein
Postuum
Wanneer Sam Widell op een avond thuiskomt, blijkt zijn vrouw vermoord en zijn zoon ontvoerd te zijn. Officier van justitie Jana Berzelius leidt het onderzoek naar deze zaak en ondervindt dat hoe langer Jonathan weg is, hoe persoonlijker het voor haar wordt.
Wanneer bovendien haar aartsvijand Danilo zich weer in haar leven mengt, is de ramp compleet. In een race tegen de klok moet Jana alles op alles zetten om het kind levend terug te vinden.
Schrijver: Emelie Schepp
Oorspronkelijke titel: Pappas pojke
Eerste uitgave: 2017
ISBN: 9789026145629
Uitgever: De Fontein
Gerelateerde schrijvers