Boekenplank:
Kies

Boeken van Angela Marsons

Angela Marsons werkte als beveiliger toen ze in 2015 haar eerste thriller schreef. Marsons woont in Black Country, Engeland, waar haar boeken zich ook afspelen.

Meer over Angela Marsons

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Angela Marsons


Kim Stone

  1. Stille schreeuw - Silent scream
  2. Wreed spel - Evil games
  3. Verloren meisjes - Lost girls
  4. Schijndood - Play dead
  5. Bloedlijn - Blood lines
  6. Dolende zielen - Dead souls
  7. Vermoorde onschuld - Broken bones
  8. Verborgen waarheid - Dying truth
  9. Laatste belofte - Fatal promise
  10. Vergeten verleden - Dead memories

gedetailleerd overzicht

Kim StoneStille schreeuw

Vijf mensen staan rondom een ondiep graf. Ze hebben om de beurt gegraven. Een graf voor een volwassene zou nog langer hebben geduurd. Het slachtoffer was onschuldig, maar ze hadden geen keus. Hun geheimen moesten bewaard blijven, ten koste van alles.

Een gewurgde schooldirectrice blijkt slechts het begin van een reeks gruwelijke moorden die de inwoners van Black Country doet huiveren. Na een lugubere vondst in een voormalig weeshuis realiseert detective Kim Stone zich dat de dader van al deze misdaden één en dezelfde is - en dat hij al dertig jaar actief is.

Stone is de enige die de moordenaar kan ontmaskeren, maar ze wordt afgeleid door demonen uit haar verleden. Terwijl zij de duistere gebeurtenissen uit haar jeugd probeert te verwerken, blijft het dodental stijgen...

Schrijver: Angela Marsons
Oorspronkelijke titel: Silent scream
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789022588413
Ebook: 9789402313192
Uitgever: Boekerij
Wreed spel

Mijn wraak zal zoet zijn. Jouw dood is pas het begin...

Een verkrachter heeft zijn gevangenisstraf uitgezeten. Niet lang na zijn vrijlating wordt hij verminkt en vermoord aangetroffen. Detective Kim Stone en haar team worden direct bij de zaak betrokken en onder druk gezet de moord zo snel mogelijk op te lossen. Als er steeds meer doden worden gevonden, die weliswaar geen onderling verband lijken te hebben, maar wel allemaal op wraakzuchtige wijze zijn omgebracht, krijgt de situatie een wel erg sinistere wending.

Terwijl ze zich steeds steviger vastbijt in de zaak, begint Kim te vermoeden dat een kwaadaardige mastermind bezig is met een pervers experiment, waarbij slachtoffers van misdrijven worden aangemoedigd de rollen om te draaien. Bovendien lijkt het erop dat de dader zijn aandacht heeft verlegd naar Kim zelf, als uitverkoren toeschouwer van zijn verwrongen genialiteit, en dat hij al haar zwakke punten kent en haar volgende stap steeds lijkt te kunnen voorspellen. Kim zal heel diep moeten graven om de waarheid boven tafel te krijgen, een zoektocht die ook haar eigen kwetsbaarheid bloot dreigt te leggen.

Schrijver: Angela Marsons
Oorspronkelijke titel: Evil games
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789022589953
Ebook: 9789402315035
Uitgever: Boekerij
Verloren meisjes

Hoeveel is haar leven je waard?

Kim Stone is een briljante rechercheur met een prachtige carrière, al zorgt haar eigengereide werkwijze geregeld voor problemen met haar superieuren. Ook haar moeilijke verleden maakt haar soms kwetsbaar, maar ze laat zich door niets of niemand tegenhouden - Kim geeft het woord ‘koppig’ een geheel nieuwe betekenis.

Twee negenjarige meisjes, Charlie en Amy, verdwijnen. Hun families belanden in een nachtmerrie. Een bericht bevestigt hun ergste vermoedens: de twee zijn ontvoerd. Tussen de twee gezinnen ontspint zich een strijd op leven en dood. Welk spoor Kim Stone ook onderzoekt, de dader lijkt haar steeds een stap voor te zijn. Ze begint te vrezen dat deze intelligente en genadeloze misdadiger haar te slim af zal zijn. Zal een van de kinderen de ultieme prijs voor haar falen moeten betalen?

Schrijver: Angela Marsons
Oorspronkelijke titel: Lost girls
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789022591413
Ebook: 9789402317664
Uitgever: Boekerij
Schijndood

De doden vertellen geen geheimen. Tenzij je luistert...

Het tot pulp geslagen gezicht van het meisje kijkt nietsziend omhoog. Aarde valt uit haar mond. Honderden vliegen verzamelen zich boven het bloederige tafereel. Werken bij Westerley vereist een sterke maag: op deze ‘body farm’ wordt menselijke ontbinding onderzocht. Maar als inspecteur Kim Stone en haar team een vers lijk aantreffen, realiseren ze zich dat er een moordenaar is die de perfecte verstopplek heeft gevonden.

Dan wordt een tweede meisje aangevallen en voor dood achtergelaten, gedrogeerd en haar mond volgestopt met aarde. Het is duidelijk voor Stone en haar team dat hier een seriemoordenaar aan het werk is. Wie zal de volgende zijn? Als de lokale nieuwslezeres Tracy Frost verdwijnt, wordt de lat hoger gelegd. Het verleden lijkt de sleutel tot de moordenaar te herbergen - zal Kim de waarheid aan het licht kunnen brengen voordat deze verwrongen, beschadigde geest nog meer slachtoffers claimt?

Schrijver: Angela Marsons
Oorspronkelijke titel: Play dead
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789022591529
Ebook: 9789402315516
Uitgever: Boekerij
Bloedlijn

Hoe vang je een moordenaar die geen spoor achterlaat?

Rechercheur Kim Stone wordt ter plaatse geroepen bij een slachtoffer dat met een enkele, precieze steek in het hart is vermoord. Alles wijst op een overval met fatale afloop. Niet lang daarna wordt er een maatschappelijk werker gevonden die het slachtoffer was van zinloos geweld. Twee zaken die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben, maar voor Kim klopt er iets niet.

Wanneer een lokale drugsverslaafde vermoord wordt aangetroffen met een identieke wond, weet Kim instinctief dat ze met dezelfde moordenaar te maken heeft. Maar met geen enkel bewijs dat de drie slachtoffers met elkaar verbindt, behalve de kille, berekenende aard van hun dood, zou dit wel eens haar moeilijkste zaak ooit kunnen zijn.

Schrijver: Angela Marsons
Oorspronkelijke titel: Blood lines
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789022591697
Ebook: 9789402315660
Uitgever: Boekerij


Dolende zielen

De waarheid was dood en begraven. Tot nu toe...

Wanneer archeologen een verzameling menselijke botten vinden bij een opgraving in Black Country, wordt een doodgewoon veld plotseling een complexe plaats delict voor rechercheur Kim Stone. Tijdens het onderzoek blijkt al snel dat het graf meer dan één lichaam bevat. De menselijke resten zijn onvoorstelbaar toegetakeld: ze zitten vol sporen van kogelgaten en dierenvallen.

Kim wordt gedwongen om samen te werken met rechercheur Travis, met wie ze een bewogen verleden deelt, en samen ontdekken ze de duistere geheimen die de families in Black Country verbergen. Terwijl Kim wordt ondergedompeld in een van de meest gecompliceerde zaken die ze ooit heeft geleid, raakt haar team verstrikt in een golf van misselijkmakende haatmisdrijven.

De mensen in haar omgeving zijn in gevaar - en de klok tikt door. Kan ze de zaak oplossen en hen redden voordat het te laat is?

Schrijver: Angela Marsons
Oorspronkelijke titel: Dead souls
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789022598238
Ebook: 9789402320527
Uitgever: Boekerij
Vermoorde onschuld

Ze dachten dat ze veilig waren. Ze hadden het mis...

Op een koude winternacht worden de lijken van een jonge sekswerker en een baby gevonden en al snel volgen er meer slachtoffers. Er blijkt een seriemoordenaar actief die op kwetsbare vrouwen jaagt. Meer en meer sekswerkers worden dood aangetroffen, iedere moord nog gruwelijker dan de vorige. Terwijl Kim en haar team alles op alles zetten om de moordenaar te ontmaskeren, meldt zich bij het bureau een wanhopige vrouw die haar pasgeboren baby is kwijtgeraakt op het treinstation.

De twee onderzoeken leiden het team naar een angstaanjagende wereld van menselijke exploitatie en wreedheid. Als tijdens een confrontatie geheimen uit Kims verleden aan het licht komen, komt ook haar eigen leven in gevaar...

Schrijver: Angela Marsons
Oorspronkelijke titel: Broken bones
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789022599495
Ebook: 9789402321531
Uitgever: Boekerij
Verborgen waarheid

Hoe ver ga jij om je meest duistere geheim te bewaren?

Wanneer Sadie Winter van het dak van haar school springt, denkt iedereen dat het zelfmoord was - de laatste daad van een verloren meisje. Maar dan wordt het lichaam van een jongen van diezelfde school gevonden. Rechercheur Kim Stone weet zeker dat dit niet zomaar tragische ongelukken waren.

Terwijl Kim en haar team het duistere web van geheimen proberen te ontrafelen, lijkt een leraar de sleutel tot de waarheid bij zich te dragen. Vlak voordat ze haar zwijgen doorbreekt, wordt ze dood gevonden. Terwijl de andere kinderen steeds meer gevaar lopen op school, moet Kim het ergste scenario overwegen: is het mogelijk dat een van de leerlingen verantwoordelijk is voor de moorden?

Schrijver: Angela Marsons
Oorspronkelijke titel: Dying truth
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789049202231
Ebook: 9789402322392
Uitgever: Boekerij
Laatste belofte

Een seriemoordenaar slaat in een razend tempo toe. En hij is nog lang niet klaar...

Als het gruwelijk toegetakelde lichaam van een man wordt gevonden, komt detective Kim Stone er met een schok achter dat ze het slachtoffer kent: dokter Gordon Cordell. In een eerdere zaak rond de dood van een schoolmeisje kwam hij ook al eens naar voren. Maar hoewel zijn verleden misschien niet brandschoon is, lijkt er geen enkele reden om hem dood te wensen.

Dan wordt Cordells zoon slachtoffer van een verkeersongeluk dat volgens Kim Stone helemaal geen ongeluk is en wordt een vrouw dood aangetroffen. Alle drie de slachtoffers waren op de een of andere manier verbonden met Russells Hall Hospital. Terwijl Kims team nog rouwt om een verlies in hun eigen gelederen, moeten ze het hoofd zien te bieden aan de gevaarlijkste moordenaar die ze ooit zijn tegengekomen.

Schrijver: Angela Marsons
Oorspronkelijke titel: Fatal promise
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789049202873
Ebook: 9789402322903
Uitgever: Boekerij
Vergeten verleden

Kim Stone verwoestte vele levens. Nu is zij aan de beurt...

Op de vierde verdieping van Chaucer House worden twee tieners gevonden. Ze zijn vastgeketend aan een radiator. De jongen is dood, maar het meisje leeft nog. Voor inspecteur Kim Stone lijkt elk detail van deze zaak op de verschrikkelijke ervaringen van haar en haar broer Mikey, dertig jaar geleden in dezelfde flat.

Als ook de lichamen van een ouder echtpaar in een uitgebrande auto ontdekt worden, kan Kim de huiveringwekkende overeenkomsten met het overlijden van haar ouders niet ontkennen. Een moordenaar bootst traumatische gebeurtenissen uit haar verleden na.

Kim heeft jarenlang gevaarlijke criminelen opgespoord en burgers beschermd. Maar kan ze deze ingewikkelde zaak met een moordenaar die het op haar gemunt heeft oplossen en haar eigen leven redden of wordt zij het laatste slachtoffer?

Schrijver: Angela Marsons
Oorspronkelijke titel: Dead memories
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789049204327
Ebook: 9789402324068
Uitgever: Boekerij