Boekenplank:
Kies

2022: Een nieuw begin

2022: Een nieuw begin

Ik dacht: ah, begin van het jaar, mooi moment om weer eens een Blog voor de website te schrijven... om tot de ontdekking te komen dat het ruim een jaar geleden is dat ik dat voor het laatst heb gedaan. Oeps dus. Bewijst maar weer dat de tijd snel gaat en door je vingers glipt als je even niet oplet.

Er gebeurt van alles in zo'n jaar. Leuke dingen, minder leuke dingen en van alles daar tussenin. In oktober 2020 kreeg ik mijn derde kleinkind en deze jongeman is wekelijks enkele dagen bij mij terwijl zijn ouders aan het werk zijn. Het is een heerlijk, vrolijk manneke, maar oh zo bewerkelijk. Ik heb nog twee kleinkinderen en ook die verblijven wel eens een dagje bij oma, reuze gezellig allemaal. Waar ik eigenlijk mee wil zeggen: ik heb het best druk.

Al mijn beschikbare vrije tijd besteed ik aan het updaten van de website. Het is mijn hobby en ik kom er meestal van tot rust om het werk te verrichten. Nieuwe schrijvers toevoegen, bestaande schrijvers bijhouden, maar ook oude bestanden aanpassen. Bij schrijvers waar de afbeeldingen nog klein zijn, zijn niet alle bestanden meegegaan met het omzetten van de website, teksten zijn één grote brij en de ISBN-nummers bestaan vaak nog uit 10 cijfers met streepjes ertussen en die herkent Bol tegenwoordig niet meer (vandaar dat een link naar Bol soms niet werkt).

Er staan inmiddels ruim 5000 schrijvers op de website, goed voor bijna 30.000 boeken. Hoeveel daarvan nog in de oude vorm zijn, durf ik niet te zeggen, en eerlijk gezegd wil ik daar ook niet teveel over nadenken, want het is me nogal een klus. Ook ben ik tussen de jaren 2012 en 2017 ziek geweest en heb ik in die jaren niet aan de website gewerkt. Dus ook boeken die zijn uitgegeven in die jaren worden nog steeds toegevoegd (hoewel ik moet zeggen dat het eigenlijk erg meevalt hoeveel er ontbreken).

Zodoende heb ik niet heel veel tijd voor het beantwoorden van emails, vooral emails die enig uitzoekwerk vergen. Sommige emails handel ik wel direct af, anderen duren wat langer en helaas, velen zitten nog in m'n inbox. Met ster, dat wel.

Ik denk ook nog over wat aanpassingen voor de website en een eventuele app. Ik heb enkele ideeën voor een app, maar mocht u denken: dit hoort er per se in, laat me dat dan eens weten. Wellicht is het iets dat ik zelf nog niet bedacht heb. Of en wanneer die app komt, durf ik niet te zeggen, maar de gedachte speelt wel.

Ook wil ik hier de vertalers van buitenlandse boeken nog even benoemen. Ze zijn ontzettend belangrijk en een goede vertaler is minstens zo belangrijk als de schrijver zelf. Ik heb de vertalers echter geen plek gegeven op mijn website. Ten eerste omdat ik er niet aan heb gedacht bij de opzet en ten tweede omdat ik de website zo eenvoudig mogelijk wil houden. En, hoe belangrijk hun werk ook is, bij het zoeken naar een boek is de vertaler gewoonlijk niet relevant.

Ik wens u allen een goed jaar met veel mooie boeken en geweldige (nieuwe) schrijvers.

Petra, 3 januari 2022


Reacties

suzie - antwerpen (8 Juli 2022) schreef:
Hoedje af Petra voor al het werk dat jij in jouw site steekt.
Ben hier al dikwijls op bezoek geweest en flink geholpen.
Ik wens je nog maar eens veel succes met jouw interessante site en tot het volgend bezoekje :)

Mary - Velsen-Noord (21 Maart 2022) schreef:
Zo blij met boekbeschrijvingen ????
Ik kijk iedere dag even wat er nieuw is.
En af en toe lekker struinen zo weet je precies of het boek wel wat voor jou is
Ga zo door en dank je wel

B. Niggebrugge - Den Haag (19 Januari 2022) schreef:
Veel succes dit jaar!
De site is een cadeau voor alle lezers.
Elke dag bezoeken we boekbeschrijvingen.nl!

Ron - Velserbroek (3 Januari 2022) schreef:
Dank je wel voor deze internet site, en de beste wensen.