Boekenplank:
Kies

Lucinda Riley overleden

Lucinda Riley overleden

Lucinda Riley, schrijfster van de bestseller-serie De Zeven Zussen, is op 55-jarige leeftijd overleden. Riley is in alle rust overleden, laat de familie weten in een verklaring. "We realiseren ons dat dit een enorme schok zal zijn voor velen, omdat de meeste mensen niet wisten dat Lucinda al vier jaar aan kanker leed."

Wereldwijd zijn meer dan 30 miljoen boeken van de serie De Zeven Zussen verkocht, in Nederland en België werden drie miljoen exemplaren verkocht. Onlangs verscheen deel 7. Voor veel fans komt het bericht van Riley's overlijden als een schok, temeer daar de schrijfster onlangs aankondigde dat er nog een achtste deel zou verschijnen.

Riley was inderdaad aan dat achtste deel begonnen, zegt Knol in Nieuws & Co op NPO Radio 1. "Dat was wel haar bedoeling, dat dat laatste deel er zou komen. Voor wie de serie kent, er is nog één figuur over wie je meer wil weten, de adoptievader Pa Salt, en met dat boek was ze begonnen. Ik weet dat ze 60, 70 pagina's heeft geschreven. Dat is waar we zijn."

Of die pagina's nog gepubliceerd worden weet hij niet. "Ik denk dat het moment nu is om stil te staan bij haar als auteur en als moeder van een samengesteld gezin van zeven kinderen. Dat is waar we nu aan denken."

Knol noemt Riley's drang om te schrijven ongeëvenaard. "In de laatste weken, toen haar laatste boek verscheen, toen ging echt niet goed, maar toch heeft ze nog veel interviews gedaan. Ze had een enorme toewijding aan haar fans."

Op www.lucindariley.nl wordt een condoleanceregister geopend.

Bovenstaande is overgenomen van de website van de NOS.


Reacties

Godelieve Bauweraerts - Kortrijk (20 Juni 2021) schreef:
Vreselijk Nieuws voor iedereen.
Voor de hele familie mijn intens meedeleven .
Veel te jong.
Het zou niet mogen zijn.
Godelieve.

Christina - Groningen (15 Juni 2021) schreef:
Het mooie van Lucinda Riley is dat als je alleen deel 1 en deel 7 leest je ze allemaal hebt gehad.
Hele mooie vertelwijze, een beetje jaren 1920stijl gecombineerd met hedendaagse technologie.
Ook geschikt voor jonge lezers (ca 18 j) vanwege de "kuise" schrijftrant.
De vertaling evenwel laat serieus te wensen over.
Uiteindelijk, mede door de vele herhalingen in elk deel, gaap, gaap gaap.

Reactie