Boekenplank:
Kies

Stap voor stap

Stap voor stap

Hoe vaak ik me ook voorneem om een Blog te schrijven, het komt er gewoon niet van. Dus heb ik bedacht dat ik gewoon ieder nieuw jaar begin met een Blog en mocht er tussentijds nog iets uit mijn vingers komen, dan is dat mooi meegenomen.

Wat een jaar is het geweest! Een turbulent jaar, zowel voor de wereld als voor mijzelf. De wereldproblematiek laat ik voor wat het is, vreselijk veel ellende voor ontzettend veel mensen. Maar ook in mijn privéleven is het een bewogen jaar geweest.

In april overleed mijn oom voor wie ik sinds enkele maanden mantelzorg op me had genomen. Zowel de zorg voor hem als zijn overlijden had een grote impact op mij.

Medio augustus werd mijn tweede kleindochter geboren. Mijn jongste dochter was tijdens haar zwangerschapsverlof vaak bij mij en we waren veelvuldig samen op pad en - ik maak geen grap - tot op de dag van vandaag roept mijn tweejarige kleinzoon 'Nee!' als hij de Prénatal in het oog krijgt (hij heeft die winkel écht te vaak van binnen gezien, lol)

Begin september werd mijn moeder opgenomen in het ziekenhuis, het begin van een moeizame reis. Om een lang verhaal kort te maken, één van mijn moeders benen werd geamputeerd waarna zij werd opgenomen in een revalidatiecentrum. Het bleek dat het huis van mijn ouders niet geschikt was voor rolstoelgebruik waardoor we op zoek moesten naar een andere woning. Het geluk wilde dat mijn moeder zich al vele jaren geleden had ingeschreven voor een nieuwe woning, dus was een geschikt huis vrij snel gevonden. Maar van een huis met heel veel ruimte en een grote tuin naar een appartement met veel minder ruimte dat je ook nog eens zodanig moet inrichten dat iemand zich er met een rolstoel goed kan bewegen, bleek nogal een uitdaging. Mijn zus en ik waren bijna nonstop bezig met het regelen van tientallen zaken, zowel administratief als fysiek. Op 16 december vond de verhuizing plaats en tot dat moment had mijn moeder het huis nog steeds niet gezien. Op 22 december heeft mijn moeder een hartoperatie ondergaan en op 29 december was zij weer terug in het revalidatiecentrum waar ze nu met haar gerepareerde hart keihard aan het werk gaat om zo snel mogelijk - eindelijk - naar huis te kunnen.

Mijn ouders waren erg jong toen zij kinderen kregen met als gevolg dat, nu mijn ouders ouder zijn, wij ook geen piepkuikens meer zijn en ook de nodige gebreken vertonen. Onze kinderen hebben geholpen waar ze konden, maar ze hebben allemaal een baan en jonge kinderen, dus kwam het meeste werk op de schouders van mijn zus, mijzelf en een aangewaaid familielid neer. Gelukkig had ik één vorm van ontspanning die me door zeer veel moeizame momenten heen sleepte, namelijk deze website én daarbij de leuke berichten op de contactpagina en in de mail.

Eerlijk gezegd barst de inbox van mijn email bijna uit zijn voegen van de onbeantwoorde berichten, maar ik lees ze wel allemaal en probeer eenvoudige vragen of berichten zo snel mogelijk af te handelen. Het zijn vooral de berichten die extra werk of research vergen die blijven staan. Soms plan ik een dag dat ik alleen maar mailtjes afhandel en dan ben ik met een paar mailtjes al snel enkele uren verder. Blijf ze echter vooral sturen, want uiteindelijk worden ze allemaal wel een keer behandeld.

Ik krijg met enige regelmaat mailtjes over de advertenties op de website. Deze advertenties genereren wat inkomsten en dat is prettig, want de website kost tenslotte ook geld. Helaas zijn de advertenties soms ook nogal storend, zeker wanneer je de website op je telefoon gebruikt.

De website groeit met de dag en ook het updaten van de verouderde pagina's loopt lekker. Ik ben erg dankbaar voor de vele tips en aanvullingen die ik krijg, want die helpen mij enorm. In het bijzonder van Linda Claas krijg ik heel veel tips door en mede dankzij haar lukt het vaak om ontbrekende boeken bij te plaatsen. We zijn hard op weg naar 6000 schrijvers en hebben de 31.000 titels inmiddels gepasseerd. Stap voor stap komen we zo tot een volledige en geupdate website.

Ik wens u allen een goed jaar met veel mooie boeken en geweldige (nieuwe) schrijvers.

Petra, 3 januari 2023


Reacties

Martina - Keerbergen (5 Februari 2024) schreef:
ik snap het niet

Chantal - Oostende (15 Januari 2024) schreef:
Beste,

Een glimlach en wat zonneschijn laat alle zorgen gauw verdwijnen.
Hopelijk gaat voor jou en de hele familie de zon weer heel snel schijnen.
Veel moed en sterkte.

Proficiat met de website,, het is heerlijk om te zoeken.

Monica - Venhuizen (11 September 2023) schreef:
Met mijn uit de hand gelopen hobby, ontkom ik er niet aan dat ik heel wat boeken mis, of in elk geval niet weet welke er zijn uitgegeven en wat bij een serie hoort. Daarom ben ik ook regelmatig op deze site te vinden.
Wat ontzettend veel werk zit hier in.
Mijn complimenten voor deze geweldige site.

Monica

Jolanda - Dordrecht (9 Augustus 2023) schreef:
Mijn complimenten voor de website. Wat zit hier een werk in. Gebruik de site heel vaak.
Vooral om te kijken naar de volgorde van boeken m.b.t. series etc..
Heel soms mis ik een schrijver en in dit geval is dat Dakota Willink.

Silvia - Raalte (8 Augustus 2023) schreef:
Ik heb eigenlijk een vraag, ik kijk veel op de website, voornamelijk om te kijken of ik een boek wat vind, dat kon altijd heel makkelijk door onder het boek te klikken, en dan kwam je op de bol.com site. Ik zie dat nu niet meer, alleen een hartje voor een like denk ik. Waarom is het weg, vind dat erg jammer. Verder echt een top site, en echt zo super handig. Ben blij dat iemand het bij houd hier voor mij dank.

Ingeborg - Born (16 Maart 2023) schreef:
Respect voor al het werk wat in deze website zit! Ik raadpleeg met enige regelmaat, vooral om te checken of ik in een bepaalde reeks nog een boek mis. Of wat nou de volgorde is van boeken in een reeks.

Dank je wel!
Ingeborg

Reactie