Boekenplank:
Kies
  • Home
  • A
  • Eliette Abécassis

Boeken van Eliette Abécassis

Eliette Abécassis is professor filosofie. Naast romans schrijft ze ook voor het theater, films en muziek.

Meer over Eliette Abécassis

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1969

Geboorteland: Frankrijk

Website: Eliette Abécassis


Overzicht

  • De verstotene - La répudiée
  • Het goud en de as - L'or et la cendre
  • Mijn vader - Mon père

Ary Cohen Mysteries

  1. Het Qumran-mysterie - Qumran
  2. De schat van de tempel - Le trésor du temple
  3. De laatste stam - Le dernière tribu

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe verstotene
Hier, bij ons, trouwt men niet uit liefde. Men trouwt na bemiddeling van een koppelaar. De liefde komt na de jaren van gedeelde ervaringen, de kinderen en alle dagelijkse beslommeringen, die voor een onderlinge band zorgen. Zo kwam het dat ik mijn man voor ons huwelijk nooit had gezien. Maar toen ik hem zag, onder het witte huwelijksbaldakijk, sidderde de grond onder mijn voeten, werd ik gegerepen. Ik weet niet of het angsten of emoties waren. Naderhand had ik het door: mijn eerstgeborene was de liefde.
Schrijver: Eliette Abécassis
Oorspronkelijke titel: La répudiée
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-76341-72-9
Uitgever: Ambo | Anthos
Het goud en de as
De beroemde Duitse politicus en theoloog, Carl Rudolf Schiller, is op gruwelijke wijze vermoord. Slechts een deel van zijn lichaam wordt teruggevonden in zijn Berlijnse appartement. Raphaël Simmer, een jonge historicus die gespecialiseerd is in de Tweede Wereldoorlog, gaat met zijn vriend en journalist, Felix Werner, op onderzoek uit. Het leidt hen van Parijs naar Washington en van Rome naar Berlijn, en bij iedere getuigenis worden ze geconfronteerd met het pijnlijke verleden van de laatste wereldoorlog. Het relaas van de (in)direct betrokkenen – oud-gedeporteerden wier verzetsverleden weer ter discussie wordt gesteld, een gnosticus, een nazi-jager en een ex-minister verdacht van collaboratie – leidt tot een indrukwekkend overzicht van goed en kwaad. Ten slotte is er nog de bijzondere Lisa Perlman, een beeldhouwster, op wie Raphaël hevig verliefd wordt. Zal deze liefde andere deuren voor hem openen dan die van het kwaad? De moord op Schiller laat een onverbiddelijke boodschap achter: het kwaad bestaat nog altijd en lijkt onstuitbaar. De vraag is wie het nog meer zal treffen: zij die de shoah bespreekbaar willen houden of zij die zich in een groot stilzwijgen hullen.
Schrijver: Eliette Abécassis
Oorspronkelijke titel: L'or et la cendre
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 90-76341-71-0
Uitgever: Ambo | Anthos
Mijn vader
Mijn vader is het verhaal van een dochter die gebukt gaat onder de last van een almachtige, geïdealiseerde en alomtegenwoordige vader. Zelfs na zijn dood - voor haar een pijnlijke ervaring - bepalen haar vaders woorden en gewoonten nog altijd haar leven. Pas als Helena het geheim ontdekt dat hij voor haar verborgen hield, slaagt zij erin haar leven in eigen hand te nemen.
Schrijver: Eliette Abécassis
Oorspronkelijke titel: Mon père
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-76341-65-6
Uitgever: Ambo | Anthos

Ary Cohen MysteriesHet Qumran-mysterie
Een oude rabbijn in wie veel joden de Messias zien, wordt vermoord. Kort daarvoor is in een orthodoxe tempel in Jeruzalem het gekruisigde lijk van een hogepriester gevonden, die aan de wieg stond van één van de belangrijkste archeologische ontdekkingen ooit: de vondst van de Dode-Zeerollen bij Qumran. Eén van de rollen wordt gestolen. Het is de rol waarin sensationele onthullingen over de dood van Jezus en over de ontstaansgeschiedenis van het joden- en het christendom worden gedaan. Het Israëlische leger stuurt Ary Cohen, een strenggelovige jood uit de chassidische wijk van Jeruzalem, op onderzoek uit naar het verdwenen manuscript. Hij wordt vergezeld door zijn vader, een archeoloog die zich van het geloof heeft afgekeerd. Hun speurtocht brengt hen in levensgevaar: een van hun tegenspelers blijkt de heilige Vaticaanse inquisitie te zijn en iedereen die een blik op de inhoud van de gestolen rol heeft geworpen, onder wie de rabbijn en de hogepriester, sterft op gruwelijke en mysterieuze wijze.
Schrijver: Eliette Abécassis
Oorspronkelijke titel: Qumran
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 90-76341-04-4
Uitgever: Ambo | Anthos
De schat van de tempel
April 2000, de Woestijn van Judea. Vlak bij de grotten van Qumran wordt het dode lichaam gevonden van een archeoloog, die op rituele wijze vermoord is. Ary Cohen wordt door de Israëlische geheime dienst ingeschakeld om de moord op te lossen – zijn kennis van de oude teksten is daarbij hard nodig. Hij ontdekt dat de archeoloog op zoek was naar de schat uit de door de Romeinen verwoeste Tempel. Dan ontmoet hij Jane, medewerkster van de vermoorde archeoloog. Samen gaan zij op onderzoek uit. Hun speurtocht voert hen naar het Arabisch Instituut in Parijs, naar een bijeenkomst van Tempeliers in Portugal en weer terug naar Israël. Gaandeweg wordt duidelijk dat er sprake is van een strijd tussen verschillende groepen: de christelijke Tempeliers, de islamitische Assasijnen en de oude joodse sekte van de Essenen. Op de plaats waar ooit de Tempel stond, komt het mysterie uiteindelijk tot een zinderende ontknoping...
Schrijver: Eliette Abécassis
Oorspronkelijke titel: Le trésor du temple
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-414-0820-7
Uitgever: Ambo | Anthos
De laatste stam
In Kyoto, Japan, worden de tweeduizend jaar oude resten van een man ontdekt. Men vermoedt dat het gaat om een Tibetaan. In zijn hand zit een fragment van een Hebreeuws manuscript geklemd. Ary Cohen tracht de waarheid te achterhalen over deze man die onder raadselachtige omstandigheden is gestorven. Op zijn reis door Israël – via Tibet – naar Japan, stuit Cohen op vele raadsels en valkuilen. De sleutel tot het mysterie, zo vermoedt hij, ligt in de oude wijsheden van het Japanse shintoïsme. Hij ontdekt dat deze natuurgodsdienst op een verrassende manier verwant is met het Hebreeuwse geloof. Ook komt hij op zijn zoektocht Jane weer tegen, de vrouw voor wie hij eerder de sekte van de Essenen verliet.
Schrijver: Eliette Abécassis
Oorspronkelijke titel: Le dernière tribu
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-854902-2-7
Uitgever: Ambo | Anthos

Gerelateerde schrijvers