Boekenplank:
Kies

Boeken van Robert Anderson

Meer over Robert Anderson

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Oorlog

Pseudoniem (van): Robert A. Anderson

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • Een saluut aan de doden - Service for the dead
  • Oorlog tegen wil en dank - Cooks and bakers

gedetailleerd overzicht

OverzichtEen saluut aan de doden
Mike kon het mortiervuur van dichtbij horen ontploffen, net buiten het hospitaal. Of was het artillerie? Waarom viel de Vietcong het hospitaal aan? Het was niet eerlijk, eindelijk was Mike uit de vuurlinie, om er direct weer middenin te zitten. Wat als het hospitaal geraakt werd? Hospitaal? Het was maar een hut; met één gericht kanonschot zou het bezwijken.
Marinier Mike Allison wordt gestationeerd bij het dorpje Binh Le, gelegen in de Centrale Hooglanden van Vietnam. Patrouille lopen en de dorpen in de omgeving uitkammen op Vietcong behoort tot de voornaamste taak van het contingent mariniers.
De voortdurende angst in een hinderlaag te lopen of op een mijn te trappen maakt de drang tot overleven tot een obsessie. Regelmatig is er vuurcontact met de vijand, regelmatig ruikt Mike de dood van zeer nabij.
Longo, de heldhaftige patrouillecommandant, waakt over Mike als een vader en redt hem vele malen uit levensgevaarlijke situaties.
Maar Longo kan zijn eigen noodlot niet ontlopen... hij wordt gedood in dezelfde actie waarbij Mike gewond raakt. Mike blijft achter met een schuldgevoel waaraan hij bijna te gronde gaat...
Schrijver: Robert Anderson
Oorspronkelijke titel: Service for the dead
Eerste uitgave: 1986
ISBN/EAN: 90-6790-116-4
Uitgever: Kadmos
Oorlog tegen wil en dank
De jonge luitenant der mariniers kende de oorlog alleen uit boeken en van de televisie... totdat hij in Vietnam gestationeerd werd en de verschrikkingen van de groene hel ook zijn leven gingen beheersen.
Het peloton waarover hij het bevel voerde had zware verliezen geleden. Tweederde van zijn manschappen was gedood en degenen die het er levend afgebracht hadden waren verbitterd en bang. De dienstplichtigen, die de wrede oorlog verafschuwden, hadden nog maar één doel voor ogen: te overleven om zo gauw mogelijk naar huis terug te keren.
Doch ook de droom van een veilige thuiskomst bleek voor velen, toen het Tet-offensief losbarstte en het strijdtoneel veranderde in een immense poel van bloed en tranen, een bedriegelijke illusie.
Schrijver: Robert Anderson
Oorspronkelijke titel: Cooks and bakers
Eerste uitgave: 1982
ISBN/EAN: 90-218-3248-8
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Gerelateerde schrijvers