Boekenplank:
Kies

Boeken van David Ball

Meer over David Ball

Genre: Roman

Geboren: 1949

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: David Ball


Overzicht

Koninkrijk van zand
Van de weelderige pracht en praal van het negentiende-eeuwse Parijs, tot het mysterieuze, rijk geschakeerde landschap van de Sahara, beschrijft Koninkrijk van zand een botsing tussen twee culturen.

Het jaar is 1870. De trotse republiek Frankrijk brokkelt af door het aanvallende Pruisische leger. Parijs ligt onder vuur. Te jong om deze ernstige situatie te begrijpen, beleven twee jongens spannende avonturen in de tunnels onder de bedreigde stad. Paul de Vries is dik bevriend met zijn neefje Moussa, wiens vader gehuwd is met een edelvrouw uit de Sahara. Tragische gebeurtenissen leiden ertoe dat Moussa moet vluchten naar het geboorteland van zijn moeder.

De twee jongens zullen elkaar jaren later pas weerzien - en wel als de bitterste rivalen. Paul wordt officier in het Franse leger en krijgt de opdracht een spoorweg dwars door de Sahara aan te leggen. Moussa woont bij de Toearegs, een majestueus nomadenvolk van meedogenloze krijgers en prachtige vrouwen. Een confrontatie tussen de beide jongemannen is onvermijdelijk.
Schrijver: David Ball
Oorspronkelijke titel: Empires of sand
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789051084047
Uitgever: The House of Books

Gerelateerde schrijvers