Boekenplank:
Kies
  • Home
  • B
  • James Barrington

Boeken van James Barrington

Meer over James Barrington

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Max Adams, James Becker, Thomas Payne, Peter Stuart Smith, Jack Steel

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: James Barrington


Paul Richter

  1. Operatie overkill - Overkill
  2. Dodelijke lading - Pandemic

gedetailleerd overzicht

Paul RichterOperatie overkill
Een groep ontevreden Russische generaals sluit een monsterverbond met Al Qaida, een verbond, gemaakt in de hel!

Wanneer de Britse geheim agent Paul Richter de dood van een in Moskou gestationeerde collega moet onderzoeken, stuit hij op aanwijzingen dat hoog in het noorden van Rusland een nieuw soort atoombom wordt getest. Ondanks een moordaanslag, waaraan hij ternauwernood weet te ontsnappen, gaat Richter op nader onderzoek uit.

Ook bij de Britse geheime dienst MI5 dringt langzaam de ware ernst door: enkele Russische generaals en een groep fanatieke moslimstrijders bereiden samen een nucleaire aanslag voor op het Westen. Maar met welk doel en wie zit erachter? Is het logisch dat Al Qaida erbij betrokken is?

De tijd begint te dringen, zeker wanneer de eerste bewijzen voor smokkel van nucleair materiaal worden gevonden.
Schrijver: James Barrington
Oorspronkelijke titel: Overkill
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789026121807
Uitgever: De Fontein
Dodelijke lading
Spiros Aristides ontdekt op een van zijn duiktochten voor de kust van Kreta een oud vliegtuigwrak met daarin enkele lijken en een koffer met geheimzinnige flacons. Hij neemt de flacons mee en één ervan maakt hij samen met zijn neef open. Vierentwintig uur later worden beide mannen dood aangetroffen, bloedend uit al hun lichaamsopeningen.

De toegesnelde arts beseft al snel dat er sprake moet zijn van een onbekend en uiterst dodelijk virus. Het dorp wordt van de buitenwereld afgesloten en de Griekse overheid roept de hulp in van buitenlandse experts. Deze activiteiten worden opgemerkt door de CIA, die onmiddellijk haar eigen maatregelen treft om de vondst van het virus geheim te houden en alle sporen uit te wissen.

Ook de Britse geheim agent Paul Richter wordt naar Kreta gestuurd om de mysterieuze sterfgevallen te onderzoeken. Hij stuit echter op meer vragen dan antwoorden. Waarom wil de CIA het wrak vernietigen? Waarom worden in Amerika gepensioneerde CIA-agenten omgebracht? Zelfs Richter is echter niet voorbereid op de verschrikkelijke waarheid...
Schrijver: James Barrington
Oorspronkelijke titel: Pandemic
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789026122231
Uitgever: De Fontein

Gerelateerde schrijvers