Boekenplank:
Kies

Boeken van Martyn Bedford

Meer over Martyn Bedford

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1959

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Martyn Bedford


Overzicht

  • Het eiland van verloren zielen - The island of lost souls
  • Het Houdini-meisje - The Houdini girl
  • Onvoltooid verleden tijd - Acts of revision
  • Staal - Exit, orange & red
  • Zwarte schaduw - Black cat

Young Adult

  • 20 vragen voor Gloria - Twenty questions for Gloria
  • Het Flip-effect - Flip

gedetailleerd overzicht

OverzichtHet eiland van verloren zielen
Finn wordt opgeroepen voor zijn dienstplicht, om mee te vechten in een steeds verder escalerende oorlog tegen de vijanden van het Westen. Hij is vierentwintig, tegen de oorlog, ontevreden met de maatschappij en de staat en bang om te sterven. Hij ziet geen mogelijkheid onder zijn plicht uit te komen.

Tot een vreemdeling hem een kaartje geeft met een telefoonnummer. Het biedt hem een uitweg, via een ondergronds netwerk voor dienstweigeraars. Als vervolgens Finns broer zwaargewond en getraumatiseerd terugkomt van het front besluit Finn onder te duiken.

Opgejaagd door het leger gaat hij een onzekere toekomst tegemoet. Als het hem lukt te ontkomen is er een kans op een nieuw leven, maar als hij opgepakt wordt zal hij meedogenloos worden gestraft. Vrede, als er ooit sprake van kan zijn, zal een hoge prijs hebben.
Schrijver: Martyn Bedford
Oorspronkelijke titel: The island of lost souls
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789041408945
Uitgever: Ambo | Anthos
Het Houdini-meisje
Fletcher Brandon - bijgenaamd Red - is goochelaar, een handelaar in trucs en kunstgrepen. De virtuoze illusionist Harry Houdini is zijn grote voorbeeld. Tijdens zijn shows zaagt Red meisjes door, laat hij mensen verdwijnen en verschijnen, en tovert hij van alles uit een hoge hoed.

Een jaar na zijn ontmoeting met Rosa, tevens het begin van een heftige relatie, wordt zij dood aangetroffen. Is het zelfmoord, een tragisch ongeluk of moord?

Na enige tijd arresteert de politie twee Nederlanders die beweren dat Red hen heeft ingehuurd om Rosa te vermoorden. Hij duikt onder en probeert het raadsel van Rosa's dood te ontsluieren. Zijn speurtocht voert hem naar Amsterdam, naar de rosse buurt van drugs en prostitutie.
Schrijver: Martyn Bedford
Oorspronkelijke titel: The Houdini girl
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789041410504
Uitgever: Ambo | Anthos
Onvoltooid verleden tijd
Gregory Lynn (wees, vrijgezel, enig kind sinds zijn viereneenhalfde), is 35 jaar. Hij heeft een bruin en een groen oog. Gregory Lynn leidt een kluizenaarsbestaan: diep gewond door zijn traumatische jeugd en gebukt gaand onder fobieën, verliest hij zich in het tekenen van strips in een poging het leven het hoofd te bieden.

Wanneer zijn moeder overlijdt, en hij in een stoffige doos op zolder lang vergeten schoolrapporten vindt waarin hij onbarmhartig te kijk wordt gezet, komen bittere herinneringen aan zijn schooljaren boven. Hij herinnert zich de namen van de docenten die hem gemaakt hebben tot wie en wat hij nu is.

En hij begint zich voor te bereiden op de systematische, gewelddadige afrekening met zijn onvoltooid verleden tijd...
Schrijver: Martyn Bedford
Oorspronkelijke titel: Acts of revision
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789041400604
Uitgever: Ambo | Anthos
Staal
Constance Amory is misdaadverslaggeefster voor een plaatselijke krant. Als de deuren van het enorme winkelcomplex in Hallam met bloed worden besmeurd, leidt dat tot het opwindendste verhaal van haar leven.

De ene geheimzinnige aanslag na de andere volgt, en Constance raakt verzeild in een strijd: wie is het scherpzinnigst, zij of de saboteur? Samen met de onbuigzame inspecteur Pinkerton probeert zij de cryptische sleutels te ontcijferen in haar zoektocht naar wie en waarom.

Het verhaal van Constance wordt doorsneden door een ander - dat over haar voorvader Thomas Amory, zaagslijper in het Hallam van 1857, een stad die beroemd is vanwege zijn staal. Als overtuigd vakbondslid neemt Amory het op voor het rechteloze leger van staalarbeiders, wier belangen keihard botsen met die van de bazen, fabriekseigenaren en juristen.

De verhalen van Thomas en Constance, 130 jaar en zeven generaties van elkaar verwijderd, komen onontkoombaar tot een tragische en dramatische botsing.
Schrijver: Martyn Bedford
Oorspronkelijke titel: Exit, orange & red
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789041402530
Uitgever: Ambo | Anthos
Zwarte schaduw
De eigenzinnige Chloe Fortune gaat in het zwart gekleed, heeft dreadlocks en zit bepaald niet lekker in haar vel. Ze is altijd al 'anti' geweest: tegen de uitbreiding van het wegennet, tegen kernenergie, tegen het kapitalisme - eigenlijk tegen alles. Nu wil Chloe eens een keer vóór iets zijn.

Een mysterieus, panterachtig zwart dier houdt de boeren op de Engelse moors uit hun slaap, en trekt ook de aandacht van de zonderlinge natuurvorser Ethan Gray. Ethan is autonoom en zeker van zijn zaak, en leeft in zijn caravan letterlijk en figuurlijk aan de rand van de maatschappij. Misschien geeft het richting aan Chloe's leven wanneer ze Ethan in zijn missie volgt. Of misschien is Ethan zelf wel het doel waarnaar ze op zoek is.

Als het Ethan duidelijk wordt dat Chloe een zesde zintuig heeft - met haar pendel kan ze van alles de exacte locatie bepalen - gelooft hij dat hun kennismaking geen toeval is geweest. Ethan en Chloe gaan samen op zoek en ontdekken niet alleen de waarheid over het zwarte spookdier, maar ook die over henzelf, over elkaar en over de ware aard van obsessie.
Schrijver: Martyn Bedford
Oorspronkelijke titel: Black cat
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789041405593
Uitgever: Ambo | Anthos

Young Adult20 vragen voor Gloria
Op een saaie doordeweekse dag stapt een nieuwe jongen Gloria's klas binnen. En niet zomaar één. Uman is knap en mysterieus en ook grappig en superslim. Hij komt meteen naast Gloria zitten en heeft alleen maar oog voor haar. Binnen de kortste keren wordt ze verliefd.

Dus als hij voorstelt om te breken met hun saaie leven en er samen vandoor te gaan, hoeft ze niet lang na te denken. Ze nemen een tentje mee, gooien hun telefoons weg en gaan samen het avontuur tegemoet...

Maar wie is deze raadselachtige jongen eigenlijk? En is hij wel te vertrouwen? Wanneer Gloria eindelijk achter de waarheid over Umans verleden komt is ze mijlenver van huis en stellen haar ouders en de politie zich de vraag: waar is Gloria?
Schrijver: Martyn Bedford
Oorspronkelijke titel: Twenty questions for Gloria
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789045119984
Ebook: 9789045120089
Uitgever: Querido
Het Flip-effect
Gevangen in het lichaam van een ander...

De kerstvakantie is net begonnen als Alex op zijn fiets naar huis racet om voor het donker binnen te zijn. Als hij de volgende ochtend wakker wordt, bevindt hij zich in een onbekende kamer, in een vreemd huis, in een ander deel van het land, en het is midden juni...

Zes maanden zijn als sneeuw voor de zon verdwenen en de 'gezinsleden' aan de ontbijttafel zijn volslagen vreemden voor hem. Alsof dat nog niet bizar genoeg is, herkent hij het gezicht van de jongen die hem aanstaart in de spiegel niet. Alex bestaat niet meer. Hij is Philip, Flip voor vrienden en bekenden. En zolang hij er niet achter komt wat er gebeurd is en hoe hij terug kan keren naar zijn eigen leven, zit hij gevangen in het lichaam van een ander.
Schrijver: Martyn Bedford
Oorspronkelijke titel: Flip
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789025748609
Uitgever: Gottmer

Gerelateerde schrijvers