Boekenplank:
Kies

Boeken van Jane Brindle

Meer over Jane Brindle

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Roman

Pseudoniem (van): Jo Cox, Josephine Cox

Geboren: 1941 / Overleden: 2020

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • Beelden uit het verleden - The tallow image
  • De schaduw van haar spiegelbeeld - No heaven, no hell
  • Een duister vuur - No mercy
  • Gevangene van een andere tijd - The seeker
  • Starlena - Scarlet
  • Verloren in de storm - The hiding game

gedetailleerd overzicht

OverzichtBeelden uit het verleden
De betoverend mooie, ter dood veroordeelde Rebecca Norman maakt - in afwachting van haar terechtstelling - twee stenen poppen...

Meer dan een eeuw later komt één van de poppen in handen van de jonge pasgetrouwde Cathy Slater. Onder zijn boosaardige invloed begint Cathy onherkenbaar te veranderen, gekweld door emoties die zij niet begrijpt en evenmin kan beheersen. Haar man, vrienden en familie zijn geschokt door die verandering, maar al spoedig zijn ook zij verwikkeld in een angstaanjagende nachtmerrie.

Slechts één persoon kan hulp bieden - een zwakke, oude vrouw die in doodsangst heeft gewacht op de verschijning van het kwaad uit het grijze verleden. Zij weet dat de pop geen speelgoed is, maar een instrument van Rebecca's gekwelde ziel, en zij bereidt zich voor op het onontkoombare...

Want als de pop zal worden verenigd met zijn duivelse gezel, zal niemand zich meer kunnen verschuilen...
Schrijver: Jane Brindle
Oorspronkelijke titel: The tallow image
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789032505202
Uitgever: De Kern
De schaduw van haar spiegelbeeld
Een jonge vrouw met dezelfde schoonheid als haar overgrootmoeder. Maar ook met hetzelfde duivelse karakter...

Jack, die twintig jaar geleden zijn verleden is ontvlucht en elders een nieuw leven is begonnen, ziet met afgrijzen hoe via zijn oudste dochter Virginia de afschuwelijke gebeurtenissen uit zijn jeugd terugkomen en het geluk van zijn gezin vernietigen.

Want met een stralende glimlach jaagt Virginia iedereen die een bedreiging voor haar vormt, een gruwelijke dood in.

Jacks andere dochter - de mooie, naïeve Lianne - doorziet de krankzinnigheid van haar zus, maar staat machteloos. Ook haar ongecompliceerde leven wordt een nachtmerrie wanneer de duivelse schaduw van haar zuster als een donkere deken over haar leven en dat van haar geliefden neerdaalt. Wie zal Virginia kunnen tegenhouden?
Schrijver: Jane Brindle
Oorspronkelijke titel: No heaven, no hell
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789032505493
Uitgever: De Kern
Een duister vuur
De geheimzinnige geschiedenis van het vervallen landhuis Thornton Place is slechts bekend aan zijn zonderlinge bewoners - en aan één andere persoon.

Het wordt Ellie Armstrongs nieuwe thuis, want na de verschrikkelijke dood van haar moeder aanvaardt Ellie's vader de opdracht om het huis te renoveren.

Ellie gaat gebukt onder het verdriet om haar moeder, de zorgen om het vreemde gedrag van haar broertje en de stille wanhoop van haar vader. Toch voelt ze zich aangetrokken tot het huis, de vreemde bewoners en tot één persoon in het bijzonder.

Maar terwijl de winter Thornton Place omhult in een deken van eenzaamheid, slaat een duister vuur uit het verleden zijn vlammen uit naar het heden...
Schrijver: Jane Brindle
Oorspronkelijke titel: No mercy
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789032505448
Uitgever: De Kern
Gevangene van een andere tijd
'...Hij werd zich bewust van een eigenaardige, verontrustende sfeer, veroorzaakt door haar komst. Een tragische figuur, gevangen in een andere tijd, een andere wereld. Een prachtig, triest schepsel dat langs de wegen zwierf, altijd op zoek. De laatste keer dat ze zich had laten zien, was er een man omgekomen...'

De vrouw van Bluebell Hill is de schrik van automobilisten. Het ene ogenblik is de weg nog vrij en opeens is ze er - gierende banden, een misselijkmakende klap en bloed op de voorruit. Als de bestuurder ontsteld zijn auto uitvliegt, is ze nergens te bekennen.

Dave Walters is een gelukkig man - tot zij hem uitkiest. Vanaf dat moment wordt zijn leven en dat van zijn gezin op z'n kop gezet. Ook anderen lijken bij het mysterie betrokken, zoals Daves raadselachtige nieuwe secretaresse - wie is zij eigenlijk?
Schrijver: Jane Brindle
Oorspronkelijke titel: The seeker
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789044929478
Uitgever: Bruna
Starlena
Op een dag in de winter van 1937 gaat de achttien jaar oude Cassie Thornton aan boord van de Queen Mary en vertrekt naar Engeland om op zoek te gaan naar de mysterieuze Starlena Pengally, de moeder die haar jaren geleden in de steek heeft gelaten.

Haar speurtocht leidt haar naar het duistere, grimmige Greystone House, waar Starlena werd geboren en waar vele generaties Pengally's opgroeiden en stierven. Het angstaanjagende huis blijkt de geboorteplek van een verhaal vol tragedie, wanhopige liefde en duistere wraak, dat de families al generaties lang in zijn greep heeft.

De sleutel is Starlena, en Cassie moet haar vinden: want de vloek die op haar familie rust, bedreigt nu ook haar eigen leven...
Schrijver: Jane Brindle
Oorspronkelijke titel: Scarlet
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789032505271
Uitgever: De Kern


Verloren in de storm
Nadat Mike, samen met zijn zoontje Jack, twee mensen voor zijn ogen heeft zien verdwijnen, opgeslokt door een enorm noodweer, zal zijn leven nooit meer hetzelfde worden.

Niemand gelooft hem, en zelfs zijn zoontje blijft ontkennen dat hij iets ongewoons heeft gezien. De diagnose van de artsen luidt: Mike Peterson lijdt aan hallucinaties en waanvoorstellingen.

Vanaf dat moment wordt hij achtervolgd door geheimzinnige gebeurtenissen en mysterieuze verschijnselen. De beklemming groeit en de gevolgen zijn immens, niet alleen voor Mike maar ook voor zijn vrouw Kerry en hun twee kinderen.
Schrijver: Jane Brindle
Oorspronkelijke titel: The hiding game
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789032507145
Uitgever: De Kern

Gerelateerde schrijvers