Boekenplank:
Kies

Boeken van Leo Bruce

Meer over Leo Bruce

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Rupert Croft-Cooke

Geboren: 1903 / Overleden: 1979

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Carolus Deene

  1. Dood door schuld - A louse for the hangman
  2. Twee dode dames - Jack on the Gallows Tree

Sergeant Beef

  1. Zaak zonder lijk - Case without a corpse
  2. Een zaak van hangen en wurgen - Case with ropes & rings
  3. In koelen bloede - Cold blood

gedetailleerd overzicht

Carolus DeeneDood door schuld
Als Lord Penge, een vriend van meneer Gorringer, dreigbrieven begint te ontvangen, besluit de directeur een uitzondering te maken en vraagt hij Carolus Deene om op onderzoek uit te gaan. Hoewel de brieven het leven van Lord Penge bedreigden, wordt zijn secretaris, Ratchett, dood aangetroffen op het terrein van Penge's landhuis. Heeft de moordenaar de verkeerde man neergeschoten?
Schrijver: Leo Bruce
Oorspronkelijke titel: A louse for the hangman
Eerste uitgave: 1958
ISBN/EAN: Nvt
Uitgever: Spectrum
Twee dode dames
Binnen een uur of twee worden de dode lichamen van twee oudere dames ontdekt in de buurt van Buddington-on-the-Hill; beiden gewurgd. Elk wordt gevonden in volle lengte, met in haar hand de stengel van een Madonnalelie geklemd. Het werk van een maniak? Twee moordenaars die samenwerken? Het is aan Carolus Deene om dat uit te vinden.
Schrijver: Leo Bruce
Oorspronkelijke titel: Jack on the Gallows Tree
Eerste uitgave: 1960
ISBN/EAN: Nvt
Uitgever: Spectrum

Sergeant BeefZaak zonder lijk
In een van sergeant Beefs vreemdste en meest verbijsterende zaken is er een moord gepleegd, maar een lijk is nergens te vinden...

De jonge Rogers bezweert Beef en anderen in de plaatselijke pub, dat hij iemand vermoord heeft en pleegt dan zelfmoord. Maar waar is het slachtoffer? Hoe is het gebeurd?

'Ik dacht altijd', zei Beef, 'dat een moord begon met een lijk en dat je dan moest uitzoeken wie-ut gedaan heeft, maar we kunnen het lijk niet vinden.'

Maar Beef hoeft niet bang te zijn. Hij gaat op zoek naar het lijk en na intensief denk- en speurwerk komt hij er inderdaad achter wie-ut gedaan heeft.
Schrijver: Leo Bruce
Oorspronkelijke titel: Case without a corpse
Eerste uitgave: 1937
ISBN/EAN: 9789003987303
Uitgever: Thieme
Een zaak van hangen en wurgen
Volgens de lijkschouwer had de jongen, die in de gymnastiekzaal van een dure kostschool hing, zelfmoord gepleegd, maar Sgt. Beef is het daar niet mee eens.. Hij neemt een baan aan als tijdelijke schoolconciërge, met tegenzin geholpen door Townsend, de biograaf van Beef, wiens broer een leraar is op de school.

De methoden van Beef omvatten eindeloze spelletjes darts en bier in de plaatselijke pub, tot ongenoegen van Townsend natuurlijk. Maar wanneer ergens anders een opmerkelijk vergelijkbare moord plaatsvindt, spant Beef zich in om de schuldigen op te sporen.
Schrijver: Leo Bruce
Oorspronkelijke titel: Case with ropes & rings
Eerste uitgave: 1940
ISBN/EAN: 9789003987204
Uitgever: Thieme
In koelen bloede
In het begin leek er geen twijfel over te bestaan wie Cosmo Ducrow, de teruggetrokken miljonair, met een croquethamer had vermoord, maar de politie aarzelt om de voor de hand liggende verdachte te arresteren.

Om een beslissing te forceren worden sergeant Beef en zijn onvermoeibare chroniqueur Townsend ingehuurd. En dan leiden Beefs onorthodoxe speurmethoden bijna tot een tweede moord.
Schrijver: Leo Bruce
Oorspronkelijke titel: Cold blood
Eerste uitgave: 1952
ISBN/EAN: 9789003987259
Uitgever: Thieme

Gerelateerde schrijvers