Boekenplank:
Kies
  • Home
  • B
  • Anne Kelleher Bush

Boeken van Anne Kelleher Bush

Meer over Anne Kelleher Bush

Genre: Fantasy / SF

Pseudoniem (van): Anne Kelleher

Geboren: 1963

Geboorteland: Verenigde Staten


Meriga / Power and the Pattern

  1. Dochter van de profetie - Daughter of prophecy
  2. Kinderen van de betovering - Children of enchantment

gedetailleerd overzicht

Meriga / Power and the PatternDochter van de profetie
Door verboden liefde ontstaat een nieuw rijk. Door verboden liefde wordt het vernietigd...

Op de ruïnes van een door magie vernietigd rijk is een wereld ontstaan van bandieten, mutanten en krijgsheren: het rijk Meriga. In een wereld die in de greep is van angst, ontmoeten twee mensen elkaar, waardoor de toekomst voor eeuwig zal veranderen.

Nydia Farhallen is een heks, veroordeeld vanwege haar bovennatuurlijke gaven en haar kennis van eeuwenoude geheimen, waarover nooit gesproken mag worden. Als profetes wordt zij verstoten en vogelvrij verklaard. Om te kunnen overleven, moet ze de liefde en de bescherming van machtige personen zien te winnen.

Koning Abelard Ridenau, de grootste vorst sinds eeuwen, is een moedig en charismatisch leider, maar om het land onder zijn heerschappij te krijgen, is hij bereid iedere vriend te verraden en elk ideaal op te offeren.

Met hun liefde voor elkaar en hun gezamenlijke macht zijn zij in staat de loop van het lot te veranderen. Het vuur van Nydia's hartstocht en Ridenau's tomeloze ambitie kunnen echter eveneens vele angstaanjagende, lang vergeten magische krachten ontketenen. De door de koning en de heks verlangde wereld zou daar wel eens aan ten onder kunnen gaan...
Schrijver: Anne Kelleher Bush
Oorspronkelijke titel: Daughter of prophecy
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789055013746
Uitgever: BZZTôH
Kinderen van de betovering
Door de zonden van een koning ontbrandt het vuur. Door het verraad van een prins laait het hoog op...

Meriga, het rijk der bandieten, mutanten en krijgsheren, wordt geteisterd door opstanden en bestuurd met behulp van eeuwenoude magie en brute kracht. Wanneer koning Abelard Ridenau op mysterieuze wijze verdwijnt, komt de eenheid in gevaar. Wie zal er heersen over Meriga?

Prins Roderic Ridenau, de jongste zoon van de koning, is door zijn vader zelf aangewezen als troonopvolger. Een van zijn halfbroers, Amanander, weigert dit te accepteren en is bereid tot het uiterste te gaan om de macht te grijpen.

Annandale Farhallen, dochter van de torenheks Nydia, is gezegend met magische gaven, en daarom door de koning aangewezen als de toekomstige echtgenote van Roderic. Maar ook Amanander beseft dat hij de heerschappij nooit zal bereiken als hij de gaven van Annandale niet kan controleren.

Zo speelt Annandale zonder dat ze het wil een belangrijke rol in de strijd om de troon. Prins Roderic en Annandale hebben elkaar nog nooit ontmoet, maar als ze elkaar voor het eerst zien, komen liefde, macht en magie samen - met verschrikkelijke gevolgen. Geliefden komen tegenover elkaar te staan en broers bestrijden elkaar op leven en dood. Meriga is de vernietiging nabij...
Schrijver: Anne Kelleher Bush
Oorspronkelijke titel: Children of enchantment
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789055014101
Uitgever: BZZTôH

Gerelateerde schrijvers