Boekenplank:
Kies

Boeken van Eleanor Catton

Eleanor Catton is een in Canada geboren Nieuw-Zeelandse auteur. Met haar roman Al wat schittert won ze in 2013 de Booker Prize. Ze was op dat moment 28 jaar en daarmee de jongste schrijver die ooit deze prestigieuze prijs won.

Meer over Eleanor Catton

Genre: Roman

Geboren: 1985

Geboorteland: Canada


Overzicht

  • Al wat schittert - The luminaries
  • De repetitie - The rehearsal
  • Het Woud van Birnam - Birnam Wood

gedetailleerd overzicht

OverzichtAl wat schittert

Het is 1866, en Walter Moody is naar Nieuw-Zeeland gekomen om z'n geluk te beproeven. Wanneer hij arriveert in het Crown Hotel stuit hij op een groep van twaalf mannen die in het geheim bijeen zijn gekomen om een reeks onopgeloste zaken te bespreken. Een rijk man is spoorloos verdwenen, een prostituee heeft getracht zich van het leven te beroven en in het huis van een dronkaard is een fortuin gevonden. Moody raakt tegen wil en dank verstrikt in het mysterie.

In Al wat schittert schept Eleanor Catton een prachtige wereld, bevolkt door avonturiers, waarzeggers en goudzoekers.

Schrijver: Eleanor Catton
Oorspronkelijke titel: The luminaries
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789026330384
Ebook: 9789041425423
Uitgever: Ambo | Anthos
De repetitie

Een seksschandaal maakt een groep tienermeisjes op schokkende wijze bewust van hun eigen ontluikende seksualiteit.

Victoria, een leerling van de meisjesschool Abbey Grange, heeft een affaire gehad met meneer Saladin, een muziekleraar van in de dertig. Het meisje wordt van school gestuurd maar groeit uit tot een ware heldin en is het gesprek van de dag.

Als leerlingen van de naburige toneelschool besluiten het schandaal in hun eindejaarsvoorstelling te verwerken, komt het in De repetitie tot een verontrustende confrontatie tussen werkelijkheid en fantasie.

Schrijver: Eleanor Catton
Oorspronkelijke titel: The rehearsal
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789026328893
Ebook: 9789041415776
Uitgever: Ambo | Anthos
Het Woud van Birnam

Vijf jaar geleden richtte de Nieuw-Zeelandse Mira Bunting met vrienden een guerrilla tuindersgroep op, Het woud van Birnam. Dit ongeregelde collectief van bevriende kunstenaars plant gewassen op verwilderde plekken om daarna de vruchten ervan te oogsten.

Jarenlang komen ze niet uit de kosten, maar dat lijkt verleden tijd te zijn door een gouden kans die Mira in de schoot geworpen krijgt. Door een aardverschuiving is de stad Thorndike van de buitenwereld afgesloten. Een grote boerderij is daardoor zo geïsoleerd geraakt dat die door de groep gebruikt zou kunnen worden.

Robert Lemoine, een mysterieuze Amerikaanse miljardair, heeft zijn oog ook laten vallen op de boerderij en het bijbehorende land, om er een bunker te bouwen waar hij veilig zal zijn voor het einde der tijden, of althans, dat vertelt hij Mira als hij haar op het land tegenkomt. Hij raakt geïntrigeerd door haar en stelt voor dat Het Woud van Birnam het land gaat bewerken. Maar kunnen ze hem vertrouwen? En kunnen ze elkáár vertrouwen wanneer de ideologie van het collectief op de proef wordt gesteld?

Schrijver: Eleanor Catton
Oorspronkelijke titel: Birnam Wood
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789026361487
Ebook: 9789026361494
Uitgever: Ambo | Anthos

Gerelateerde schrijvers