Boekenplank:
Kies

Boeken van John Connor


Overzicht

Phoenix
Inspecteur Karen Sharpe is grof in de mond en een stevige drinker. Ze trekt zich per definitie niets aan van bevelen van haar meerderen en ze is een bijna ziekelijke solist.
Op de ochtend van 9 april wordt ze wakker met een gigantische kater omdat ze zichzelf de nacht daarvoor een blackout heeft gezopen. Er zijn blijkbaar zaken uit haar verleden die nog steeds een beladen rol in haar leven spelen.
Diezelfde nacht is in een moeras in West Yorkshire het lichaam van detective sergeant Phil Leech gevonden. Leech, Karens superieur, werkte op dit moment als haar partner aan een grote drugszaak.
Vaag kan Karen zich nog een telefoontje herinneren waarin haar gevraagd werd naar een belangrijke bijeenkomst te komen die te maken had met de zaak waaraan zij werkten, maar ze was te dronken om haar huis te verlaten. Leech ging in haar plaats en nu is hij dood. Karen beseft dat de kogel eigenlijk voor haar bedoeld was.
Een groot onderzoeksteam, Phoenix, wordt samengesteld, om de toedracht van Leech' dood te onderzoeken. Maar al snel gaat Karen haar eigen gang en negeert zij elke instructie van hogerhand.
En voortdurend is daar haar mysterieuze verleden dat toch wel degelijk een rol lijkt te spelen in wat er aan de hand is...
Schrijver: John Connor
Oorspronkelijke titel: Phoenix
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-6112-223-6
Uitgever: Karakter

Gerelateerde schrijvers