Boekenplank:
Kies

Boeken van Cate Conte

Cate Conte is de bestsellerauteur van drie cosy crime-series met dieren in de hoofdrol. Ze is lid van de Sisters in Crime en de Cat Writers’ Association en brengt zo haar twee grote liefdes, schrijven en dieren,  samen.

Meer over Cate Conte

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Liz Mugavero

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Cate Conte


Kattencafé / Cat Cafe Mysteries

  1. Moord in het kattencafé - Cat about town
  2. Negen levens in het kattencafé - Purrder she wrote
  3. Duistere geheimen in het kattencafé - The tell tail heart
  4. Het staartje van de winter - A whisker of a doubt
  5. Een kat in het nauw - Claws for alarm
  6. Als de kat van huis is - Gone but not furgotten

gedetailleerd overzicht

Kattencafé / Cat Cafe MysteriesMoord in het kattencafé

Maddie James is klaar om te settelen op het pittoreske Daybreak Island. Maar daar spelen zaken die het daglicht niet kunnen verdragen...

Maddie James is klaar om te settelen in haar geboorteplaats: Daybreak Island, een pittoresk eilandje voor de kust van Massachusetts. Haar grootste droom is om haar eigen bedrijf te beginnen en als de rode kater JJ haar leven binnen komt trippelen, raakt ze geïnspireerd. Er zijn zo veel katten op het eiland die een thuis nodig hebben: waarom begint ze geen kattencafé?

Dan slaat het noodlot toe. Maddies opa, de voormalige politiechef van het eiland, wordt sinds het overlijden van zijn vrouw steeds vergeetachtiger. En nu is de invloedrijke zakenman en lokale bullebak Frank O’Malley op zijn huis uit. Maddie is vastbesloten O’Malley op andere gedachten te brengen, maar voor ze de kans krijgt wordt hij dood aangetroffen.

Alle ogen zijn op Maddie gericht. Is het niet héél toevallig dat uitgerekend de kat van deze nieuwkomer het lijk heeft gevonden? Maar Maddie is niet voor niets de kleindochter van een politiechef. Samen met haar viervoeter gaat ze op onderzoek uit. Wat voor zaken spelen er op Daybreak Island die het daglicht niet kunnen verdragen?

Schrijver: Cate Conte
Oorspronkelijke titel: Cat about town
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789022596241
Ebook: 9789402318975
Uitgever: Boekerij
Negen levens in het kattencafé

Op het knusse Daybreak Island komt alles op zijn pootjes terecht. Tot nu...

Eindelijk is het zover: de grote opening van het kattencafé op Daybreak Island, waar klanten gezellig kunnen kletsen onder het genot van een kopje koffie of thee, in gezelschap van een heel assortiment vriendelijke katten. Mede-eigenaar Maddie James kan haar geluk niet op, tot ze verstrikt raakt in een drama tussen een van haar vrijwilligers, een fervente dierenrechtenactiviste, en een rijke vrouw die erop staat een lapjeskat te adopteren - en wel nu meteen!

De ruzie zelf is al slecht genoeg voor de zaken, maar als de diep beledigde dame dood wordt aangetroffen met een kattenspeeltje naast zich, is het personeel van het kattencafé hoofdverdachte nummer 1. Met haar reputatie en carrière op het spel (om nog maar te zwijgen van haar ontluikende romance met een knappe dierentrimmer) moet Maddie alles doen om de misdaad op te lossen - voordat haar negen levens op zijn.

Schrijver: Cate Conte
Oorspronkelijke titel: Purrder she wrote
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789022596258
Ebook: 9789402318982
Uitgever: Boekerij
Duistere geheimen in het kattencafé

Maddie dreigt alles kwijt te raken wat haar lief is. Intussen is er een moordenaar op vrije voeten... en op jacht.

Het is laagseizoen op Daybreak Island en Maddie hoopt wat vrije tijd te hebben om haar to-do lijstje af te kunnen werken. Haar opa’s huis, dat werd omgetoverd tot kattencafé, wordt verbouwd en Maddie hoopt een locatie te vinden voor een nieuwe sapjesbar. Bovendien heeft haar relatie met de superlieve hondentrimmer Lucas een positieve wending genomen.

Maar al snel is het gedaan met de rust. Een bekende schrijver, die op het eiland verbleef om te schrijven, wordt dood in het kanaal gevonden. En op dezelfde dag verschijnt er een excentrieke vrouw in het kattencafé die beweert dat Maddies kat JJ eigenlijk van haar is. Terwijl het onderzoek naar de overleden schrijver vordert, realiseert Maddie zich dat zelfs de buren, die ze haar hele leven al kent, geheimen bewaren...

Schrijver: Cate Conte
Oorspronkelijke titel: The tell tail heart
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789022596265
Ebook: 9789402318999
Uitgever: Boekerij
Het staartje van de winter

Op Daybreak Island loopt de winter op zijn eind, maar niet alle eindes zijn goed...

Kattencafé-eigenaar Maddie James probeert zichzelf een eenzame kerst te besparen door zich op haar werk te storten. De renovaties van opa Leo’s huis zijn bijna voltooid en ze heeft veel te regelen. Bovendien maakt ze deel uit van een vrijwilligersorganisatie die een groep wilde katten op het eiland verzorgt. Niet iedereen heeft een zwak voor de beestjes, en de laatste tijd lopen de gemoederen tussen de bewoners en de vrijwilligers hoog op.

De zaken komen op scherp te staan wanneer een van de bewoners dood wordt gevonden in een sneeuwbank en Maddie’s vriendin Katrina wordt beschuldigd van moord. Maddie gelooft er niets van, maar als ze haar vriendin wil vrijpleiten zal ze eigenhandig de échte dader moeten vinden.

Schrijver: Cate Conte
Oorspronkelijke titel: A whisker of a doubt
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789022598733
Ebook: 9789402320879
Uitgever: Boekerij
Een kat in het nauw

Maddie stelt het Kattencafé open voor meer bewoners, maar trekt daarmee de aandacht van een moordenaar...

Maddie James heeft eindelijk toegegeven aan de smeekbeden van haar vriendin Katrina om haar kattencafé open te stellen voor meer dan tien katten. De uitbreiding levert de nodige aandacht op. Zo wordt Maddie benaderd door Jillian Allen, de directeur van de lokale dierenbescherming. Zij wil graag samen met Maddie een inzamelingsactie organiseren ten behoeve van lokale reddingsacties. Maddie schakelt haar zus Val in om het evenement te plannen.

Maar wanneer Val aankomt op de locatie van het evenement, vindt ze Jillian die is gewurgd met een kattenhalsband. Maddie en Val blijven achter met een hoop vragen. Was Jillians dood een tragisch ongeluk of is er iets sinisters aan de hand? Maddie moet er snel achter zien te komen voordat iemand anders in de gemeenschap in gevaar komt.

Schrijver: Cate Conte
Oorspronkelijke titel: Claws for alarm
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789022598757
Ebook: 9789402320893
Uitgever: Boekerij


Als de kat van huis is

Er zitten een heleboel katten op Daybreak Island in de problemen, en een moordenaar maakt gebruik van de onrust om toe te slaan...

Maddie James heeft grootse plannen voor het kattencafé in het zomerseizoen. Maar wanneer haar vriend, meester-meditator en tai chi-leraar Cass Hendricks, haar attent maakt op een rare situatie, moet Maddie haar aandacht eerst richten op haar harige vrienden die misschien een helpende hand nodig hebben.

Cass geeft sinds kort workshops om zen te worden in Fisherman’s Cove en Laurel, een van zijn studenten, heeft continu ruzie met haar chagrijnige buren over haar katten. Wanneer Maddie en Cass langsgaan om de situatie te bekijken, vinden ze niet alleen haar katten in nood, maar ook een lijk. Laurel lijkt van de trap te zijn gevallen, maar Maddie vermoedt dat er meer aan de hand is.

Met de hulp van opa Leo graaft Maddie in de geheimen van de kleine gemeenschap voordat de moordenaar weer toeslaat.

Schrijver: Cate Conte
Oorspronkelijke titel: Gone but not furgotten
Eerste uitgave: 2022
Ebook: 9789402320909
Uitgever: Boekerij

Gerelateerde schrijvers