Boekenplank:
Kies

Boeken van Hugh Cook


Overzicht

  • De tuin van Adam - Heron river
  • Een man komt thuis - The homecoming man

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe tuin van Adam
In een slaperig stadje in Ontario woont Madeline met haar zoontjes Adam en Jesse. Op een zonnige middag, als Madeline in haar huis bezig is en haar zoontjes samen in de tuin aan het ballen zijn, voltrekt zich een ramp. Met man en macht proberen reddingswerkers het leven van Adam te redden. Het voorval betekent een keerpunt in Madelines leven.

Jaren later, als Madelines Nederlandse vader haar intensieve aandacht vraagt, wordt het dorp opgeschrikt door een serie inbraken en kort erna een moord. Het dorp is in rep en roer, en het onderzoek onder leiding van politieagente Tara is in volle gang.

Dan blijkt dat het ongeluk in de tuin diepe sporen heeft getrokken, niet alleen in het leven van Madeline en haar jongens, maar in de hele dorpsgemeenschap. Zijn vergeving en liefde nog mogelijk als er tegenslagen komen?

De tuin van Adam is een boek over de kracht van familiebanden, de consequenties van menselijk falen, en de manier waarop herinneringen en gebeurtenissen van vroeger blijven weerklinken in het heden.
Schrijver: Hugh Cook
Oorspronkelijke titel: Heron river
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789023994725
Uitgever: Mozaïek
Een man komt thuis
Paul Bloem - poëzievertaler, gescheiden, twee kinderen - trekt tijdelijk in bij zijn vader Gerrit, een Hollandse tuinder die vlak na de Tweede Wereldoorlog naar Canada emigreerde. Het valt Paul op dat zijn vader zich soms vreemd gedraagt. Hij kan zomaar totaal verstarren en is dan volkomen onbereikbaar, ook voor Paul. Wat heeft dat te betekenen? En waarom sluit hij de kelderkamer af met zware hangsloten, elke keer als hij er geweest is?
Gerrit heeft na jaren opeens zijn zoon weer thuis. Hij wil zich niet opdringen met zijn vragen - maar waarom vertelt Paul hem niet waarom zijn huwelijk gestrand is? En waarom komen juist nu al die afschuwelijke oorlogsherinneringen naar boven?
Als de jonge Lena het leven van Paul en Gerrit binnentreedt, ontkomen beide mannen er niet aan eerlijk hun eigen verleden onder ogen te zien.
Een man komt thuis is een indringende roman over schuld, vergeving en liefde.
Schrijver: Hugh Cook
Oorspronkelijke titel: The homecoming man
Eerste uitgave: 1989
ISBN/EAN: 978-90-239-9233-2
Uitgever: Mozaïek

Gerelateerde schrijvers