Boekenplank:
Kies

Boeken van Colin Dexter

Colin Dexter is bekend geworden met zijn misdaadserie over inspecteur Endeavour Morse, een nukkige politie-inspecteur uit Oxford met een nogal controversiële manier van werken. Op de boeken werd tussen 1987 en 2000 een televisieserie gebaseerd. In de meeste afleveringen heeft Colin Dexter een cameo-optreden.

Meer over Colin Dexter

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Norman Colin Dexter

Geboren: 1930 / Overleden: 2017

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

 • Inspecteur Morse en andere verhalen - Morse's greatest mystery and other stories

Inspecteur Morse

 1. Dwaalspoor - Last bus to Woodstock
 2. Signalement - Last seen wearing
 3. De stilte rond Nicholas Quinn - The silent world of Nicolas Quinn
 4. Requiem - Service of all the dead
 5. De doden van Jericho - The dead of Jericho
 6. Het raadsel van de derde mijl - The riddle of the third mile
 7. Een kwestie van ontrouw - The secret of annexe 3
 8. Moord op de Barbara Bray - The wench is dead
 9. De Wolvercote juwelen - The jewel that was ours
 10. Het Wytham mysterie - The way through the woods
 11. De dochters van Kaïn - The daughters of Cain
 12. Doodstijding - Death is now my neighbour
 13. Een berouwvolle dag - The remorseful day

Dubbel uitgegeven titels

 • Morses grootste mysterie - zie Inspecteur Morse en andere verhalen
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtInspecteur Morse en andere verhalen

Hoe kan de ontdekking van een kort verhaal, geschreven door een knappe studente uit Oxford, Morse naar haar moordenaar leiden? Wat gebeurt er wanneer Morse zelf het slachtoffer wordt van een briljant uitgevoerde misdaad? Deze bundel bevat vijf ingenieuze gevallen voor inspecteur Morse, die hij op zijn onnavolgbare wijze onderzoekt.

Voor het eerst zijn tien verbijsterende korte verhalen van Colin Dexter gebundeld, waaronder twee nieuwe mysteries, die speciaal voor deze anthologie geschreven zijn. De verzameling bevat vijf ingenieuze gevallen voor inspecteur Morse en vijf andere verhalen, die ons leiden van een cel in Oxford naar de zitkamer van Sherlock Holmes op Baker Street 221B... en zo verder naar een toevallige ontmoeting met nog een beroemde detective in de kantine van het hoofdbureau van politie in Kidlington.

Het laatste verhaal begint als Morse in afwachting is van de komst van zijn brigadier in kamer 231 van het Randolph Hotel, alwaar hij wederom een plotselinge, verschrikkelijke dood onder ogen moet zien. Met kwellende intriges en op een spannende manier verteld, is ieder verhaal in dit boek een meesterwerkje in het detectivegenre: bedrieglijk, verrassend en boeiend van begin tot eind.

 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Colin Dexter
Oorspronkelijke titel: Morse's greatest mystery and other stories
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 9789050871815
Uitgever: Centerboek

Inspecteur MorseDwaalspoor

Ooggetuigen kunnen zich herinneren dat de mooie Sylvia Kaye stond te liften. Niet veel later wordt haar lichaam dood aangetroffen bij een pub vlak buiten Oxford.

De scherpzinnige inspecteur Morse begint met het onderzoek. Voor het eerst wordt hij daarbij geassisteerd door Lewis. Een samenwerking die voor beide mannen geen onverdeeld genoegen blijkt te zijn. Morse en Lewis graven zich een weg door de complexe studentenwereld van Oxford...

Schrijver: Colin Dexter
Oorspronkelijke titel: Last bus to Woodstock
Eerste uitgave: 1975
ISBN/EAN: 9789026168765
Ebook: 9789026168772
Uitgever: De Fontein
Signalement

Nadat de tiener Valerie Taylor verdween op weg van huis naar school, was er geen enkel spoor van een dader en het meisje leek van de aardbodem weggevaagd.

Maar twee jaar, drie maanden en twee dagen na de mysterieuze verdwijning besluit iemand om verrassend nieuw bewijs voor de zaak te leveren.

Schrijver: Colin Dexter
Oorspronkelijke titel: Last seen wearing
Eerste uitgave: 1975
ISBN/EAN: 9789026168819
Ebook: 9789026168826
Uitgever: De Fontein
De stilte rond Nicholas Quinn

De moord op een dove academicus in zijn huis in Noord-Oxford is het begin van een overweldigend ingewikkelde zaak voor Inspecteur Morse.

Hij probeert de moordenaar op te sporen in het geïsoleerde en verdorven wereldje van de Universiteit van Oxford...

Schrijver: Colin Dexter
Oorspronkelijke titel: The silent world of Nicolas Quinn
Eerste uitgave: 1977
ISBN/EAN: 9789026168840
Ebook: 9789026168857
Uitgever: De Fontein
Requiem

Harry Josephs wordt vermoord tijdens een kerkdienst. Als dominee Lawson een maand later van de kerktoren springt, staat voor de politie vast dat hij de dader was.

Inspecteur Morse is daar echter niet zo zeker van. Hij vindt dat er vreemde dingen gebeuren: Waarom is de organist plotseling van de aardbodem verdwenen? Wat probeert de knappe Ruth Rawlinson te verbergen? Wanneer er vervolgens boven op de kerktoren een verminkt lijk wordt aangetroffen, stelt Morse een eigen onderzoek in.

Schrijver: Colin Dexter
Oorspronkelijke titel: Service of all the dead
Eerste uitgave: 1979
ISBN/EAN: 9789026168871
Ebook: 9789026168888
Uitgever: De Fontein
De doden van Jericho

Het enige wat Inspecteur Morse van de aantrekkelijke Anne Scott weet is haar adres. Een half jaar na hun eerste ontmoeting gaat hij in een opwelling naar haar huis in de wijk Jericho. Hoewel er licht brandt en de voordeur niet op slot is, blijkt er niemand thuis te zijn.

Diezelfde dag keert Morse terug, nu echter als politieman om een zelfmoord te onderzoeken.

Schrijver: Colin Dexter
Oorspronkelijke titel: The dead of Jericho
Eerste uitgave: 1981
ISBN/EAN: 9789026168901
Ebook: 9789026168918
Uitgever: De Fontein


Het raadsel van de derde mijl

Inspecteur Morse raakte betrokken bij een moordzaak binnen de universitaire wereld van Oxford. Tijdens het onderzoek wordt Morse geconfronteerd met herinneringen aan zijn leven als (mislukte) student en zijn eerste grote liefde.

Schrijver: Colin Dexter
Oorspronkelijke titel: The riddle of the third mile
Eerste uitgave: 1983
ISBN/EAN: 9789041770479
Uitgever: Rainbow
Een kwestie van ontrouw

Na afloop van een gekostumeerd bal in Oxford wordt Tom Bowman, één van de gasten, dood aangetroffen. Inspecteur Morse en brigadier Lewis gaan op onderzoek uit.

Wanneer ze ontdekken dat de echtgenote van Tom Bowman - met zijn medeweten - een buitenechtelijke verhouding had, komen hun naspeuringen in een stroomversnelling terecht.

Schrijver: Colin Dexter
Oorspronkelijke titel: The secret of annexe 3
Eerste uitgave: 1986
ISBN/EAN: 9789041770318
Uitgever: Rainbow
Moord op de Barbara Bray

Op een zaterdagochtend wordt Inspecteur Morse naar het ziekenhuis gebracht voor de behandeling van een geperforeerde maagzweer.

Tijdens zijn herstel krijgt hij een verslag onder ogen van het proces dat volgde op de dood van een vrouw. Morse raakt ervan overtuigd dat de twee mannen die voor de moord werden opgehangen, onschuldig waren.

Schrijver: Colin Dexter
Oorspronkelijke titel: The wench is dead
Eerste uitgave: 1989
ISBN/EAN: 9789041770486
Uitgever: Rainbow
De Wolvercote juwelen

Een Amerikaanse toeriste wordt dood aangetroffen in haar hotelkamer in Oxford. Het lijkt erop dat ze een natuurlijke dood is gestorven, maar wèl is er een kostbaar juweel uit haar handtasje verdwenen.

Als er vervolgens een naakt en verminkt lichaam uit de rivier wordt opgedregd, beseft inspecteur Morse dat nog heel wat stukjes van de puzzel ontbreken.

Schrijver: Colin Dexter
Oorspronkelijke titel: The jewel that was ours
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 9789041770288
Uitgever: Rainbow
Het Wytham mysterie

Inspecteur Morse leest op vakantie een intrigerend gedicht in The Times. Deze cryptische tekst lijkt de sleutel te bieden tot de oplossing van de raadselachtige verdwijning van een Zweedse toeriste.

Als veertien dagen later een lichaam wordt opgegraven in de bossen van Wytham lijkt de toeriste gevonden. Morse is daar echter niet van overtuigd.

Schrijver: Colin Dexter
Oorspronkelijke titel: The way through the woods
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 9789041770196
Uitgever: Rainbow


De dochters van Kaïn

In De dochters van Kaïn lost Morse, samen met de onafscheidelijke Lewis, twee moorden op. Ze krijgen daarbij te maken met drugs, zelfmoord, verkrachting, mishandeling en diefstal.

De dader van de eerste moord is al gauw bekend, maar over voldoende bewijzen beschikken Morse en Lewis niet. Echt ingewikkeld wordt het pas wanneer de moordenaar op zijn beurt wordt vermoord, en Morse en Lewis te maken krijgen met een bijna onontwarbaar raadsel waarin drie vrouwen hoofdrollen spelen.

Lewis krijgt het deze keer extra zwaar, doordat Morse ziek èn verliefd wordt. Bovendien vertoont zijn superieur verbazingwekkend gedrag en speelt hij met de gedachte met de VUT te gaan.

Schrijver: Colin Dexter
Oorspronkelijke titel: The daughters of Cain
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789050871907
Uitgever: Centerboek
Doodstijding

Een jonge vrouw, Rachel James, wordt vermoord - van dichtbij doodgeschoten door het keukenraam. Inspecteur E. Morse wordt belast met het onderzoek. Het motief voor de moord is frustrerend moeilijk te achterhalen en de alibi's zijn dik gezaaid. Maar dan, na een bezoek aan zijn huisarts, wordt Morse geconfronteerd met een persoonlijke crisis...

In Doodstijding is Colin Dexter op zijn best: het ontrafelen van een web van leugens en bedrog in de hoogste kringen van Oxford's academische wereld. Het is ook het boek waarin de voornaam van Morse wordt onthuld!

Schrijver: Colin Dexter
Oorspronkelijke titel: Death is now my neighbour
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789038411873
Uitgever: La Rivière & Voorhoeve
Een berouwvolle dag

'Wat betekent dit voor ons, sir?'
'Dat er schot in zit.'
'U bedoelt dat we het einde naderen?'
'We zaten al de hele tijd in de buurt van het einde.'

Over de moord op Yvonne Harrison in haar huis in het dorp Lower Swinstead in de Cotswolds tast de recherche van Thames Valley nog geheel in het duister. Een jaar na dit afschuwelijke misdrijf zijn ze nog steeds geen stap dichter bij een arrestatie gekomen. Maar iemand moet die zaak nu aanpakken; en het is precies een raadsel van het type waarmee inspecteur Morse in het verleden zijn sporen heeft verdiend.

Waarom wil hij dan voor geen prijs de leiding van de heropende zaak op zich nemen, ondanks de smeekbeden van hoofdinspecteur Strange en de geheimzinnige aanwijzingen die nieuw bewijsmateriaal zouden kunnen opleveren? En waarom blijkt hij dan, hoewel hij officieel weigert de zaak op zich te nemen, zijn eigen privé-onderzoeken te doen?

Voor brigadier Lewis is dit het zoveelste voorbeeld van het verontrustende gedrag dat zijn baas de laatste tijd vertoont. Alsof de brigadier al niet genoeg heeft om zich zorgen over te maken met de alsmaar zwakkere gezondheid van Morse.

Maar zodra Lewis erachter komt dat Morse ooit vriendschappelijke omgang met Yvonne Harrison heeft gehad, begint hij te vermoeden dat de man die zoveel jaar zijn bewondering heeft verdiend, meer dan wie dan ook over haar dood weet...

Schrijver: Colin Dexter
Oorspronkelijke titel: The remorseful day
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789026115844
Uitgever: De Fontein

Dubbel uitgegeven titelsMorses grootste mysterie

Zie voor de beschrijving van dit boek: Inspecteur Morse en andere verhalen.

Schrijver: Colin Dexter
Oorspronkelijke titel: zie Inspecteur Morse en andere verhalen
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 9789041770417
Uitgever: Rainbow

Gerelateerde schrijvers