Boekenplank:
Kies

Boeken van Dominick Dunne


Overzicht

  • Een lastige vrouw - An inconvenient woman
  • Mensen zoals wij - People like us
  • Rivalen - The winners
  • Society - The two Mrs. Grenvilles

gedetailleerd overzicht

OverzichtEen lastige vrouw
Momenteel geen beschrijving beschikbaar.
Schrijver: Dominick Dunne
Oorspronkelijke titel: An inconvenient woman
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 90-246-4824-6
Uitgever: Bosch & Keuning
Mensen zoals wij
Het verhaal in Mensen zoals wij speelt zich af in de New Yorkse jetset van de jaren tachtig en gaat over de sociale omgangsvormen, over de deugden en ondeugden van de high society en over de onderhuidse oorlog tussen de oude rijken en nieuwe rijken.
Mensen zoals wij gaat over de verwikkelingen, intriges, liefdes, haat en nijd van drie centrale families: de Altemus - Van Degan clan, invloedrijke oude rijken; Elias en Ruby Renthal, nieuwe rijken die miljarden hebben vergaard, maar tot hun ergernis als 'nieuwe rijken' worden genegeerd in society- kringen; en Gus Bailey, journalist die uit Los Angeles terugkeert naar New York, om een oude, onafgedane kwestie te regelen.
Schrijver: Dominick Dunne
Oorspronkelijke titel: People like us
Eerste uitgave: 1988
ISBN/EAN: 90-246-4694-4
Uitgever: Bosch & Keuning
Rivalen
In Rivalen zijn de verwikkelingen verweven rond Mona Berg, secretaresse bij het talentenbureau van Warren Ambrose. Gehaaid en ambitieus als ze is, grijpt ze haar kans om hogerop te komen wanneer haar baas - onder hoogst genante omstandigheden - door een hartaanval wordt gevloerd.
Na zijn leven - en zijn reputatie - te hebben gered, neemt Mona zijn zaken waar. Maar binnen de kortste keren weet ze de allerhoogste kringen binnen te dringen en de reputatie te vestigen van de grootste agent van Hollywood.
Haar zwakke plek: Franklyn Basset, een geslepen gigolo, die haar met zijn charmes zo heeft betoverd dat hij haar genadeloos kan manipuleren.
Schrijver: Dominick Dunne
Oorspronkelijke titel: The winners
Eerste uitgave: 1982
ISBN/EAN: 90-269-7765-4
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Society
Ann Archer, komend uit een kleinsteeds milieu, trouwt – zeer tegen de zin van zijn familie - met de steenrijke erfgenaam Billy Grenville jr. Op een nacht wordt Billy dood aangetroffen. Heeft Ann hem vermoord of hield ze hem voor een inbreker zoals ze steeds volhield? Alleen Ann en haar schoonmoeder kennen de waarheid, maar de society-rangen sluiten zich...
The Two Mrs. Grenvilles - 1987
Regisseur: John Erman
Cast: Ann-Margret, Claudette Colbert, Stephen Collins, e.a.
Schrijver: Dominick Dunne
Oorspronkelijke titel: The two Mrs. Grenvilles
Eerste uitgave: 1985
ISBN/EAN: 90-229-5526-5
Uitgever: Bruna