Boekenplank:
Kies
  • Home
  • E
  • Pascal Engman & Johannes Selåker

Boeken van Pascal Engman & Johannes Selåker

Pascal Engman is thrillerauteur. Voorheen was hij een prominent journalist van de grootste avondkrant van Zweden.

Johannes Selåker is schrijver en journalist. Hij werkte onder meer als nieuwsdirecteur en hoofdredacteur bij grote Zweedse kranten.

Meer over Pascal Engman & Johannes Selåker

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Zweden


Schaduwland / Skymningsland

  1. In memoriam - Till minne av en mördare
  2. Zondeval - Skammens väg
Schaduwland / Skymningsland

gedetailleerd overzicht

Schaduwland / SkymningslandIn memoriam

In de lange, hete zomer van 1994, als Zweden lijdt aan WK-voetbalkoorts, is het land in de greep van een massale schietpartij in Falun. Na deze gruwelijke aanslag door schutter Mattias Flink, vindt er opnieuw een moord plaats. Een vrouw wordt gewurgd aangetroffen in een park en al snel wordt duidelijk dat zij niet het eerste slachtoffer is - noch het laatste. Het is aan Tomas Wolf, rechercheur en voormalig vredesofficier van de Verenigde Naties, om de moordenaar te vinden.

Hij krijgt hulp uit onverwachte hoek, van Vera Berg - de ambitieuze, maar corrupte verslaggever van het avondnieuws die op de vlucht is voor haar ex-vriend en zijn motorbende.

De hoofdverdachte is de aan alcohol verslaafde filmster Micael Bratt, maar zowel Wolf als Berg vermoeden dat de echte dader veel dichter bij het onderzoek staat.

Schrijver: Pascal Engman & Johannes Selåker
Oorspronkelijke titel: Till minne av en mördare
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789400515949
Ebook: 9789044935202
Uitgever: Bruna
Zondeval

Een brute moord op oudejaarsdag stelt Wolf & Berg voor een raadsel...

Zweden is diep geschokt door de ramp met de veerboot Estonia. Politieman Tomas Wolf wordt intussen zwaar getroffen door zijn eigen trauma's. Op oudjaarsjaarsavond 1995 wordt hij uit zijn slaap gewekt als hij wordt opgeroepen na een moord in een bordeel. Journalist Vera Berg worstelt met haar rommelige privéleven en heeft moeite haar draai te vinden op haar nieuwe werkplek bij de krant Aftonbladet.

Als er een tweede beestachtige moord plaatsvindt, deze keer in een pornoclub, kruisen de wegen van Tomas en Vera elkaar en worden ze, met al hun meningsverschillen, opnieuw gedwongen samen te werken. Ze zien een vaag verband tussen de moorden, maar kunnen er in eerste instantie de vinger niet op leggen. Zijn ze op tijd voor er nog meer slachtoffers vallen?

Schrijver: Pascal Engman & Johannes Selåker
Oorspronkelijke titel: Skammens väg
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789400515956
Ebook: 9789044935707
Uitgever: Bruna

Gerelateerde schrijvers