Boekenplank:
Kies

Boeken van Pim Faber

Meer over Pim Faber

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1966

Geboorteland: Nederland

Website: Pim Faber


Overzicht

  • Costa killer
  • De val van '74
  • Dwaalgast

gedetailleerd overzicht

OverzichtCosta killer
Nederland is in paniek. Tijdens de heetste zomer van de eeuw heeft een seriemoordenaar de Hollandse kust uitgekozen als doelwit. Zijn prooi: jonge blonde vrouwen.

Het politieonderzoek rammelt aan alle kanten, de samenwerking tussen de korpsen is een fiasco, de pers schreeuwt moord en brand en politici en advocaten roeren zich. De chaos is compleet.
Schrijver: Pim Faber
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789086600700
Ebook: 9789491259296
Uitgever: Ellessy
De val van '74
De journaliste Vivian Schuilenburg raakt tijdens een reportage in het buitenland vermist. Haar collega Bob Laroo onderzoekt de zaak en het spoor leidt naar München. Daar blijkt Schuilenburg op gruwelijke wijze te zijn vermoord.

De zaak krijgt een bizarre wending als Laroo ontdekt wat ten grondslag ligt aan de moord: Vivian was een complot op het spoor rond de finale van het WK-voetbal in 1974. West-Duitsland moest wereldkampioen worden. De opzet was zo geraffineerd dat ook enkele Nederlanders meewerkten, zonder dat zelf te beseffen.

Deze ontdekking plaatst Laroo bovenaan de dodenlijst van een onbekende man, die ten koste van alles wil voorkomen dat het complot ontrafeld wordt. Want dan komt de gruwelijke waarheid over hem en zijn inktzwarte verleden aan het licht. En dat mag nooit gebeuren...
Schrijver: Pim Faber
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789086601950
Uitgever: Ellessy
Dwaalgast
In Overlaren aan de Maas, vestingstadje onder de rook van Rotterdam gebeurt er nooit iets. Tot de zevenjarige Bobbie vermist raakt. De politie, die een grootscheeps onderzoek opzet, denkt aan ontvoering voor losgeld.

Voormalig zeeman Max Muizelaar, vriend van Bobbies moeder, gelooft er niets van. Helemaal niet als hij ontdekt dat er meerdere veroordeelde pedofielen vlakbij de plek wonen waar het jochie verdween.

Ondanks een verbod van de politie zich met de zaak te bemoeien, zet Max Muizelaar zijn eigen onderzoek voort. Geholpen door zijn Chinese zakenpartner Nian-Zu, diens familie en een minderjarige junk, probeert hij in een race tegen de klok te achterhalen wat er gebeurd is. En dan blijkt de waarheid erger dan hij kon vermoeden.
Schrijver: Pim Faber
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789086601288
Ebook: 9789491259340
Uitgever: Ellessy

Gerelateerde schrijvers