Boekenplank:
Kies

Boeken van Alex Garland

Meer over Alex Garland

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1970

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • De Tesseract - The Tesseract
  • Het strand - The beach
  • In coma - The coma

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe Tesseract
Manila bij zonsondergang. In een verlaten hotel aan de verkeerde kant van de stad bereidt Sean, een jonge Engelsman, zich voor op het bezoek van Don Pepe, een gangster die de scheepsroutes in de Zuid-Chinese Zee controleert. Terwijl de tijd verstrijkt, ontdekt Sean dat de lakens besmeurd zijn met bloed, de telefoondraden naar zijn kamer zijn doorgesneden en dat iemand een stalen plaat over het 'spionnetje' in de deur heeft geschroefd.

Ergens anders in de stad wacht Rosa, een dokter, op haar man. Als ze haar kinderen naar bed brengt, haalt ze herinneringen op aan haar eigen jeugd.

Op de Roxas Boulevard bedelt de dertienjarige Vincente bij de stroom van auto's met airconditioning. Hij let altijd op of hij de vreemde man ziet die in een van de duurste appartementen van Manila woont en die geld geeft voor de dromen van een straatjongen.

Vannacht zullen deze drie levens samenkomen in een schokkende ontknoping...
The Tesseract - 2003
Regisseur: Oxide Pang Chun
Cast: Jonathan Rhys Meyers, Saskia Reeves, Alexander Rendel, e.a.
Schrijver: Alex Garland
Oorspronkelijke titel: The Tesseract
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789045003924
Uitgever: Atlas Contact
Het strand
Richard trekt door Thailand. Op een avond hoort hij over een geheim strand, een Nirwana voor jonge rugzaktoeristen op zoek naar avontuur, seks en de ultieme vakantie. Dit paradijs bevindt zich ergens op een van de vele kleine eilanden die Thailand omringen, onvindbaar voor buitenstaanders.

De volgende dag vindt Richard een kaart met een routebeschrijving op zijn deur; de man die de kaart daar heeft bevestigd, heeft vervolgens zijn polsen doorgesneden.

Zo begint voor Richard een tocht naar dit onbekende Thailand. Hij vindt het paradijs bij een selecte gemeenschap die vreedzaam leeft in het Shangri-la. Witte stranden, kleurrijke koraalriffen en akkers vol met drugs. Maar ook in het paradijs is niet alles perfect en al snel verschijnen de eerste barsten in het plaatje.
The Beach - 2000
Regisseur: Danny Boyle
Cast: Leonardo DiCaprio, Tilda Swinton, Robert Carlyle, e.a.
Schrijver: Alex Garland
Oorspronkelijke titel: The beach
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789045003108
Uitgever: Atlas Contact
In coma
Een jongeman, Carl, wordt in een metro op brute wijze mishandeld. Hij ligt dagenlang buiten bewustzijn in het ziekenhuis - maar lijkt dan volledig te herstellen.

Nadat hij uit het ziekenhuis is ontslagen, pakt hij de draad van zijn leven weer op, totdat hij vreemde sprongen in zijn tijdsbeleving waarneemt en onbestemde ervaringen heeft. Maakt hij werkelijk contact met de buitenwereld, of vergist hij zich verschrikkelijk?
Schrijver: Alex Garland
Oorspronkelijke titel: The coma
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789041409195
Uitgever: Ambo | Anthos

Gerelateerde schrijvers