Boekenplank:
Kies

Boeken van Frank Goldammer

Frank Goldammer schrijft al sinds zijn twintigste en publiceerde zijn eerste boeken in eigen beheer. Met het eerste deel van de Max Heller-serie bereikte hij in één klap de bestsellerlijsten.

Meer over Frank Goldammer

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1975

Geboorteland: Duitsland

Website: Frank Goldammer


Max Heller

  1. De vuurstorm - Der Angstmann
  2. Duizend duivels - Tausend Teufel

gedetailleerd overzicht

Max HellerDe vuurstorm

Tijdens de laatste dagen van het naziregime en aan de vooravond van de verwoesting van Dresden doen in de stad angstaanjagende geruchten over een seriemoordenaar de ronde. Als het luchtalarm zwijgt, en de inwoners van de stad weer uit de schuilkelders tevoorschijn komen, worden de gruwelijk verminkte lichamen van jonge vrouwen gevonden.

Inspecteur Max Heller krijgt de zaak toegewezen. Heller is een veteraan bij de politie en hij weet zijn antinazistische gevoelens zorgvuldig te verbergen voor zijn chef, een meedogenloze SS-officier. Terwijl de Russen de stad naderen en de Engelse bombardementen in heftigheid toenemen, blijkt de moordenaar volkomen ongrijpbaar. Max Heller moet in de chaos op jacht om een gruwelijk monster te ontmaskeren.

Schrijver: Frank Goldammer
Oorspronkelijke titel: Der Angstmann
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789403147208
Ebook: 9789403154602
Uitgever: Cargo
Duizend duivels

Een bizarre moord is de sleutel tot een levensgevaarlijke samenzwering in het naoorlogse Dresden...

Twee jaar na de vuurstorm die het historische centrum van Dresden verwoestte, is de stad in de ban van een ijzingwekkend koude winter. De overlevenden van de bombardementen proberen op alle mogelijke manieren te overleven en weeskinderen zwerven in bendes door de straten.

Rechercheur Max Heller wordt opgeroepen naar de plek van een brute moord. Een Russische officier is neergestoken, en naast diens bevroren lichaam ligt een tas met daarin het afgezaagde hoofd van een andere man. Is er een seriemoordenaar actief? Of heeft de Rus misschien zelf iemand vermoord?

Max Heller gaat op onderzoek uit, maar wordt snel tegengewerkt door hoge officieren van beide kampen. Hellers zoektocht brengt hem op het spoor van corruptie en moord in de hoogste kringen van Dresden.

Schrijver: Frank Goldammer
Oorspronkelijke titel: Tausend Teufel
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789403187907
Uitgever: Cargo

Gerelateerde schrijvers