Boekenplank:
Kies

Boeken van Bear Grylls

Edward (Bear) Grylls (Noord-Ierland) is bergbeklimmer, militair avonturier, schrijver, televisiepresentator en motivatietrainer. Hij is vooral bekend door het presenteren van verschillende survivalprogramma's op Discovery Channel.

Meer over Bear Grylls

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1974

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Bear Grylls


Will Jaeger

  1. Doodsvlucht - Ghost flight
  2. Brandende engel - Burning angels
  3. Duivelsplaats - The hunt

Non-Fictie

  • Geef nooit op - Never give up
  • Modder, zweet en tranen - Mud, sweat and tears
  • Survival elke dag - A survival guide for life

gedetailleerd overzicht

Will JaegerDoodsvlucht
Een moeder en kind worden wreed ontvoerd vanaf een besneeuwde bergrug. Een loyale soldaat wordt gemarteld en vermoord in de afgelegen Schotse hooglanden. Een mysterieus oorlogsvliegtuig met een dramatisch geheim wordt ontdekt in de jungle van de Amazone.

Deze gebeurtenissen ontketenen een krankzinnige race om een complot te stoppen dat zijn oorsprong vindt in de donkerste dagen van Nazi-Duitsland. Slechts één man is geschikt voor deze taak: Will Jaeger.

Schrijver: Bear Grylls
Oorspronkelijke titel: Ghost flight
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789044347418
Uitgever: The House of Books
Brandende engel
Na ternauwernood een missie in de Amazone te hebben overleefd, roept voormalig SAS-militair Will Jaeger de overlevenden van zijn team bij elkaar. Nu hij het bewijs heeft gezien dat zijn vrouw en zoon nog leven, zet hij alles op alles om hen te vinden.

De strijd tegen de nazigroepering die hen gevangen houdt is echter nog lang niet gestreden; natuurgeweld en dubbelspel binnen zijn team spelen hem parten; maar Will Jaeger is vastberaden te slagen in zijn missie.

Schrijver: Bear Grylls
Oorspronkelijke titel: Burning angels
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789044347623
Uitgever: The House of Books
Duivelsplaats

1945, de grootse plannen van de nazi's lopen spaak. De nederlaag is onafwendbaar, dus in een wanhoopspoging om hun nalatenschap veilig te stellen wordt er vanuit hoge kringen opdracht gegeven om de voorraad uranium ondergronds op te slaan.

2018, ex-SAS Will Jaeger hoort dit rampzalige bericht. Het uranium is echter verdwenen, net als zijn vrouw Ruth. De vijand is klaarblijkelijk weer actief. Als het uranium in de verkeerde handen terechtkomt, kan dat rampzalige gevolgen hebben. En degenen die zijn vrouw vasthouden, hebben duidelijk iets op hun kerfstok. De klok tikt...

Schrijver: Bear Grylls
Oorspronkelijke titel: The hunt
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789044347647
Uitgever: The House of Books

Non-FictieGeef nooit op

Bear Grylls is bekend van zijn razend populaire tv-series op Netflix en National Geographic, waarmee hij miljoenen kijkers trekt. Survivalexpert en tv-presentator Bear Grylls neemt de lezer mee op reis naar zijn meest bekende avonturen, deelt persoonlijke verhalen over zijn favoriete expedities, en legt de meest gevaarlijke overlevingstochten vast.

In deze nieuwe autobiografie, het vervolg op de internationale bestseller Modder, zweet en tranen, leidt Bear de lezers rond achter de schermen bij de meest beruchte Man vs. Wild opnames en geeft hij weer hoe het echt was om Running Wild op te nemen met gasten als president Obama, Roger Federer en Julia Roberts.

Tegelijkertijd verkent Bear de belangrijke lessen die hij heeft geleerd in het wild, geeft hij zijn meest persoonlijke uitdagingen en prestaties bloot en viert hij de echte waarde van het avontuur en het voortdurende belang van moed, vriendelijkheid en veerkracht.

Schrijver: Bear Grylls
Oorspronkelijke titel: Never give up
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789024597161
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Modder, zweet en tranen
Modder, zweet en tranen is de autobiografie van Ultimate Survival-expert Bear Grylls. Bear Grylls overleeft waar weinigen heen durven te gaan. Dit is het sensationele verhaal van zijn avontuurlijke leven.

Van jongs af aan zoekt Bear Grylls het avontuur op: hij doet aan bergbeklimmen, zeezeilen en diverse vechtsporten. Hij volgde een strenge militaire opleiding bij de Britse SAS, reisde de wereld rond - en brak zijn rug met een vrije parachutesprong. Hij herstelde en werd 's werelds bekendste survivalexpert. Overal ter wereld daagt Grylls de wildernis uit; hij maakt vuur, trotseert roofdieren, stormen en watervallen, eet desnoods maden en drinkt kamelenurine. Zijn wekelijkse shows op Discovery Channel worden door honderden miljoenen mensen in 180 landen bekeken.

Modder, zweet en tranen is voorzien van kleurenfoto's uit de privécollectie van Bear Grylls. Een meeslepend en opwindend boek voor zowel adrenalinejunkies als thuisblijvers.                   
Schrijver: Bear Grylls
Oorspronkelijke titel: Mud, sweat and tears
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789024562565
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Survival elke dag
Hoe overleef je de uitdagingen van alledag? Hoe ga je om met tegenslagen en vijanden? Hoe krijg je een team zover om jou te volgen ondanks de overduidelijke risico's? Waarover moet je beschikken als je echt je ultieme doel wilt bereiken?

In Survival elke dag geeft Bear Grylls praktische adviezen om te overleven. Hij haalt zijn inspirerende tips niet alleen uit zijn exotische avonturen, maar ook uit het alledaagse leven, en biedt zo persoonlijke levenslessen die je nooit zult vergeten. Wij kunnen allemaal groots en meeslepend leven en er ook nog van genieten. Zet 'm op!

Bear Grylls, 's werelds bekendste survivalexpert, is vaak te zien op Discovery Channel. Hij ziet niet alleen de survivalsport maar ook het leven zelf als één groot avontuur, vol actie, beslissingen, onverwachte moeilijkheden en kansen.
Schrijver: Bear Grylls
Oorspronkelijke titel: A survival guide for life
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789024562589
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Gerelateerde schrijvers