Boekenplank:
Kies

Boeken van Matthew Hall

Meer over Matthew Hall

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): M.R. Hall

Geboren: 1967

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Matthew Hall


Overzicht

  • Daad van rechtvaardigheid - The art of breaking glass

Jenny Cooper

  1. Koud spoor - The coroner
  2. De oproep - The disappeared

gedetailleerd overzicht

OverzichtDaad van rechtvaardigheid

Een gewone dag op de psychiatrische afdeling van een New Yorks ziekenhuis - totdat verpleeghulp Sharon Blautner een intakegesprek voert met de nieuwe patiënt Bill Kaiser. Hij is door de politie binnengebracht nadat hij spiernaakt in het trappenhuis van een exclusief appartementencomplex was aangetroffen.

Alle kenmerken van paranoïde schizofrenie lijken op hem van toepassing. Bovendien is hij razend intelligent en heel sympathiek. Zo sympathiek, dat Sharon in de gesprekken die ze met hem voert af en toe loslippig is over haar eigen leven.

Wanneer Bill Kaiser van de streng beveiligde afdeling ontsnapt, verandert Sharons leven in een hel. Bill blijkt tijdens zijn verblijf in het ziekenhuis namelijk een obsessieve liefde voor haar te hebben opgevat, die hij haar en iedereen in haar naaste omgeving wil bewijzen. Hij doet dat echter op een wraakzuchtige en angstaanjagende manier...

Kan Sharon hem tegenhouden - en wil ze dat eigenlijk wel? 

Schrijver: Matthew Hall
Oorspronkelijke titel: The art of breaking glass
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789027456328
Uitgever: Spectrum

Jenny CooperKoud spoor
Jenny Cooper - tweeënveertig, aantrekkelijk, eigenwijs, pas gescheiden, moeder van een puberende zoon en herstellend van een burn-out - is de nieuwe rechter van instructie in het Engelse Vale district.

Op haar eerste werkdag vindt ze in het kantoor van haar plotseling overleden voorganger twee mappen met daarin - volgens Jenny onterecht - afgesloten onderzoeken naar de dood van twee criminele jongeren. Haar onderzoek leidt haar naar de directie van de plaatselijke jeugdgevangenis en een frauduleus bouwproject van de gemeente.

Wanneer ze dagvaardingen uitstuurt voor een spoedzitting, stuit ze echter bij alle betrokkenen en getuigen op verzet. Het lijkt duidelijk: iemand probeert de gebeurtenissen in een doofpot te stoppen en is bereid om over lijken te gaan...
Schrijver: Matthew Hall
Oorspronkelijke titel: The coroner
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789022994207
Uitgever: Bruna
De oproep
Zeven jaar geleden verdween natuurkundestudent Nazim Jamal spoorloos uit Bristol. Aangenomen wordt dat hij als rekruut van een fundamentalistische moslimorganisatie is overleden in Afghanistan. Maar Nazims moeder gelooft dat hij nog steeds in Engeland is - en leeft. Ze benadert daarom coroner Jenny Cooper, die de taak heeft om niet-natuurlijke doodsoorzaken te onderzoeken.

Maar Jenny krijgt al snel de politie en MI5 achter zich aan, die angstvallig informatie voor haar verbergen. Wanneer er vervolgens een dode valt en Jenny ontdekt dat er onlangs een flinke hoeveelheid radioactief caesium 13 uit een kerncentrale is gestolen, begint ze te beseffen in welke levensgevaarlijke situatie ze zich bevindt. Caesium 13 is namelijk een door terroristen geliefd bestanddeel van bommen die gebruikt worden bij aanslagen...
Schrijver: Matthew Hall
Oorspronkelijke titel: The disappeared
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789022996935
Ebook: 9789044961386
Uitgever: Bruna

Gerelateerde schrijvers