Boekenplank:
Kies

Boeken van Tony Hawks

Meer over Tony Hawks

Genre: Diversen

Website: Tony Hawks


Overzicht

  • Door Ierland met een koelkast - Round Ireland with a fridge
  • Een wereldhit! - One hit wonderland
  • Spelen tegen de Moldaviërs - Playing the Moldavans at tennis

gedetailleerd overzicht

OverzichtDoor Ierland met een koelkast
Ik wed met Tony Hawks om een bedrag van 100 pond dat het hem niet zal lukken om binnen een maand alle uithoeken van Ierland aan te doen, liftend met een koelkast. Ooit in een dronken bui een weddenschap afgesloten? Of erger nog, ooit geprobeerd zo'n weddenschap te winnen? Tony Hawks deed het allebei. Samen met zijn trouwe reisgenoot annex keukenhulp kwam hij terecht in de vreemdste situaties, die soms ontroerend, soms opwekkend, maar meestal gewoon dwaas waren. Alleen in het magische Ierland kan een dergelijke onderneming uitgroeien tot zo'n opmerkelijk avontuur. Door Ierland met een koelkast beschrijft de lotgevallen van dit onwaarschijnlijke koppel tijdens hun tocht van Dublin naar Tory Island in het uiterste noorden, Letterfrack in het westen, Clear Island in het diepe zuiden, en weer terug naar Dublin. In deze waanzinnige maand ontmoetten Tony en z'n koelkast een echte prins en een nepkoning. De koelkast werd gedoopt en kreeg een naam. Ze gingen samen surfen, deden mee aan een vrijgezellenfestival en een van hen had seks zonder dat de ander daar iets vanaf wist. De Ierse bevolking raakte volledig in de ban van de reizende koelkast, die zich in de loop van de weken ontwikkelde tot een geheel eigen persoonlijkheid. Door Ierland met een koelkast is een van de meest inspirerende verhalen die je wellicht ooit zult lezen. Reis mee met dit onverschrokken duo tijdens hun onstuitbare opmars naar Dublin, een zegetocht die uitmondt in een zinderende finale - een waardig sluitstuk van dit lachwekkende avontuur.
Schrijver: Tony Hawks
Oorspronkelijke titel: Round Ireland with a fridge
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-5501-778-7
Uitgever: BZZTôH
Een wereldhit!
Tony Hawks heeft het ruige muziekleven de rug toegekeerd. In de jaren zeventig scoorde hij als Morris Minor een hit met het nummer 'Stutter Rap'. Dit kwam tot plaats vier op de hitparade, en leidde tot een optreden in Top of the Pops. Een gelukzalige herinnering, die met de tijd steeds mooier wordt. Tenminste, totdat op een feestje de halfdronken Victoria suggereert dat Tony een 'one hit wonder' is geweest. De eveneens door drank aangeslagen Tony wedt dat hij binnen twee jaar een nummer-één-hit zal scoren - waar ook ter wereld. De ontnuchterde Tony weet wat hem te doen staat: minder drinken en naar Amerika afreizen. Hij gaat naar Nashville - in de leer bij de beste songwriters ter wereld, bezoekt geschoeid op kaboutersloffen Nederland - ter promotie van zijn onnavolgbare Euro-volkslied, vliegt naar Oost-Europa - voor een duet met een Roemeense schone, en speurt zelfs in Afrika naar een aanstekelijke melodie. Tony is duidelijk niet voor één gat te vangen; indien gewenst verandert hij zijn act en muziekstijl, alles ter ondersteuning van zijn ultieme doel. Als hij bijna ten einde raad is, krijgt het verhaal pas echt een vreemde wending. Hij ontmoet de overjarige filmkomiek Norman Wisdom, in de jaren vijftig extreem populair. Tony gelooft heilig dat zij als zangduo de weddenschap kunnen winnen, en besluit dat de muzikale zenuwen van het Albanese volk hier het best tegen bestand zullen zijn.
Schrijver: Tony Hawks
Oorspronkelijke titel: One hit wonderland
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-453-0113-X
Uitgever: BZZTôH
Spelen tegen de Moldaviërs
Wat doe je als je naar een saaie voetbalwedstrijd zit te kijken, de stand is 3-0 voor Engeland, en de Moldaviërs hebben geen enkele kans meer om zich voor de Wereldkampioenschappen te kwalificeren? Je neemt nog eens een extra biertje, gaat in discussie over de tennisvaardigheden van het nationaal Moldavisch voetbalteam... en je sluit een weddenschap af. Of is Tony Hawks de enige die zoiets doet?! Zijn vriend Arthur Smith is ervan overtuigd dat Tony deze weddenschap zal verliezen. Lukt het hem inderdaad niet om de elf leden van het Moldavisch voetbalteam te verslaan op de tennisbaan, dan moet Tony - en plein public én poedelnaakt - het Moldavische volkslied ten gehore brengen. Tijdens dit gegarandeerd onvoorspelbare en hilarische avontuur reist Tony naar Moldavië, waar hij bij zigeuners logeert. Hij weet ternauwernood aan een ontvoering in Transnistrië te ontsnappen, is getuige van een (bijna) goddelijke interventie in het Heilige Land, en smokkelt zichzelf tenslotte binnen bij de Noord-Ierse coach van het Nationale Elftal in Coleraine, Noord-Ierland. En ja, uiteindelijk... doet iemand zijn kleren uit en zingt het Moldavische volkslied op Balham High Street, vlak bij Woolworth's. In dit inspirerende en buitengewoon grappige boek bewijst Tony opnieuw - en tegen alle waarschijnlijkheid in - dat er geen enkele reden is om iets ongewoons na te laten en aan te tonen dat alle twijfelaars het mis hebben. Althans, dat was de achterliggende gedachte...
Schrijver: Tony Hawks
Oorspronkelijke titel: Playing the Moldavans at tennis
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-5501-899-6
Uitgever: BZZTôH

Gerelateerde schrijvers