Boekenplank:
Kies

Boeken van Helle Helle

Meer over Helle Helle

Genre: Roman

Website: http://www.hellehelle.net


Overzicht

  • Als je wilt - Hvis det er
  • De veerboot - Rodby-Puttgarden
  • Dit zou in de tegenwoordige tijd geschreven moeten worden - Dette burde skrives i nutid
  • Het idee van een ongecompliceerd leven met een man - Forestillingen om et ukompliceret liv med en mand
  • Naar de honden - Ned til hundene

gedetailleerd overzicht

OverzichtAls je wilt
'Kort maar krachtig: ik ben verdwaald in het bos. Ik weet niet veel over bossen, ik ben niet zo'n natuurmens. Dat zeiden de anderen eergisteren bij de koffie. Maar nu sta ik hier onder de woudreuzen, in mijn hardloopschoenen.' Een man die voor zijn bedrijf een week op cursus is, gaat joggen en verdwaalt. Op een bospad stuit hij op een eveneens verdwaalde vrouwelijke hardloper. Ze trekken met elkaar op, aanvankelijk voor de gezelligheid, maar al snel omdat ze aan elkaar zijn overgeleverd: de avond valt, het wordt koud, ze hebben geen eten bij zich en hun telefoons hebben geen bereik. Ze zien zich genoodzaakt de nacht in het bos door te brengen, en terwijl ze proberen wakker en warm te blijven, vertelt de vrouw het verhaal van haar ontwortelde leven.
Schrijver: Helle Helle
Oorspronkelijke titel: Hvis det er
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789021457581
Uitgever: Querido
De veerboot
Af en toe zag ik mezelf als een silo aan de rand van een geploegde akker. Ik wist niet wat erin zat. Misschien zat er wel niks in. Ik dacht ook aan hoe anderen me zagen. Ze mochten me wel opmerken, maar ook niet meer dan dat. Ik zei het tegen Tine: 'Ik voel me net een silo.' Ze fronste haar wenkbrauwen: 'Ben je soms weer aangekomen? Dan moeten we maar een poosje rauwkost eten.' Jane en Tine zijn zussen en wonen in Rødbyhavn. Ze werken als parfumverkoopsters op de veerbootverbinding Rødby-Puttgarden. Om hen heen overlijden allerlei mensen, zo gaat dat waar zij wonen. Mannen komen hun leven binnen en vertrekken weer, op dezelfde manier als dat het geval was voor hun moeder, en ook weer voor haar moeder. De veerboot is het ontroerende verhaal over het leven in de provincie, waar niets lijkt te gebeuren, maar waar toch veel aan de hand is.
Schrijver: Helle Helle
Oorspronkelijke titel: Rodby-Puttgarden
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789025417352
Uitgever: Atlas Contact
Dit zou in de tegenwoordige tijd geschreven moeten worden
Na twee korte relaties verhuist de achttienjarige Dorte naar het provincieplaatsje Gumsø. Dorte leidt haar leven door maar te zien wat ervan komt: ze verwaarloost haar studie, begint een affaire met de getrouwde stationschef Knut en probeert zich te ontwikkelen als schrijfster. Als haar spaargeld opraakt en haar lievelingstante, wier levensstijl een groot voorbeeld was, een zenuwinzinking krijgt, begrijpt Dorte dat ze keuzes moet maken.
Schrijver: Helle Helle
Oorspronkelijke titel: Dette burde skrives i nutid
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789025437282
Uitgever: Atlas Contact
Het idee van een ongecompliceerd leven met een man
Susanne en Kim wonen samen in een kleine flat. Hij is bezig met het schrijven van zijn eerste boek, terwijl zij veel schoonmaakt, zowel buitenshuis als thuis. Susanne heeft twee dagdromen. Een waarbij ze een gelukkig, ongecompliceerd en concreet, overzichtelijk leven heeft met een man. In dat leven zouden ze hun tijd besteden aan aanrakingen, uitstapjes en winkelen. Ze zouden naar hun werk gaan en kinderen hebben gehad. Susanne kon wel huilen over al dat bereikbare geluk. Bij de tweede dagdroom was ze bezig een necrologie voor Kim te schrijven. Ze maakte die zo treurig dat ze begon te huilen om haar eigen dapperheid. Ze zou ook een schitterende toespraak kunnen schrijven en bij de begrafenis voorlezen. Maar welke krant zou zijn necrologie plaatsen, zolang Kim zijn - eerste - boek nog niet af had?
Schrijver: Helle Helle
Oorspronkelijke titel: Forestillingen om et ukompliceret liv med en mand
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789025428013
Uitgever: Atlas Contact
Naar de honden
Een vrouw stapt ergens aan de kust met haar rolkoffer uit de bus. Ze heeft haar man in de steek gelaten en 'zoekt een goede plek om te huilen'. Ze wordt opgevangen door John en Putte, een echtpaar dat van een vervroegd ouderdomspensioen leeft en haar bij hun thuis een plek op de bank geeft. John en Putte hebben beiden een whiplash opgelopen en redden zich met allerlei kleine klusjes. Puttes broer Ibber woont ook in de buurt, en schuin tegenover hen woont een oudere vrouw, Elly, die af en toe hulp nodig heeft. Bovendien is er nog een oom wiens honden de vrouw met de rolkoffer - een 42-jarige schrijfster met een writer's block - geregeld uit mag laten. Het leven van John en Putte is veilig en eigenaardig tegelijk en verbergt een geheimzinnig verhaal dat slechts langzaam voor de vrouw met de rolkoffer wordt onthuld.
Schrijver: Helle Helle
Oorspronkelijke titel: Ned til hundene
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789025429973
Uitgever: Atlas Contact

Gerelateerde schrijvers