Boekenplank:
Kies

Boeken van Mary Hoffman

Mary Hoffman is een bekende Engelse schrijfster. Ze schreef al meer dan tachtig kinderboeken, voornamelijk prentenboeken. Ze koestert een grote liefde voor Italië en voor Stad van maskers liet ze zich inspireren door Venetië.

BBS: De in het Nederlands vertaalde kinderboeken van Mary Hoffman zijn niet op de website opgenomen.

Meer over Mary Hoffman

Genres: Fantasy / SF, Young Adult

Geboren: 1945

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Mary Hoffman


Overzicht

  • De valkeniersknoop - The falconer's knot
  • Troubadour - Troubadour

Stravaganza

  1. Stad van maskers - City of masks
  2. Stad van sterren - City of stars
  3. Stad van bloemen - City of flowers
  4. Stad van geheimen - City of secrets
  5. Stad van schepen - City of ships
  6. Stad van zwaarden - City of swords

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe valkeniersknoop
Silvano is rijk, jong en knap. Hij geniet van het leven en maakt zich weinig zorgen. Dat kan Chiara niet zeggen. Haar familie is arm en ze moet hard werken voor de kost. De levens van Chiara en Silvano zouden elkaar nooit gekruist hebben als het lot hun niet tartte. Silvano's leven verandert drastisch als hij wordt beschuldigd van een moord die hij niet heeft gepleegd. Chiara wordt verstoten door haar familie. Beiden zoeken onderdak en bescherming in hetzelfde klooster.

Het kloosterleven valt hun zwaar, en het besef dat ze er allebei niet echt thuis horen, vormt het begin van een hechte vriendschap. Dan wordt het rustige kloosterleven ruw opgeschrikt door een serie moorden: drie broeders vinden een vreselijke dood. Silvano en Chiara klampen zich aan elkaar vast in de neerwaartse spiraal van dood en angst. Tegelijkertijd moeten ze proberen om de bloedige misdaden op te lossen en Silvano's onschuld te bewijzen.
Schrijver: Mary Hoffman
Oorspronkelijke titel: The falconer's knot
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789047501909
Ebook: 9789047516446
Uitgever: Van Goor
Troubadour
Zuid-Frankrijk, 13e eeuw. Kruisvaarders overspoelen moordend en plunderend het land. Bertran, een kathaar, riskeert zijn eigen leven om anderen voor de invasie te waarschuwen. Als troubadour kan hij van kasteel naar kasteel reizen en het nieuws verspreiden zonder verdenkingen op zich te richten.

Intussen verlaat Elinor, een jonge edelvrouw, haar veilige en comfortabele omgeving om ook troubadour te worden. Ze is verliefd op Bertran en wil hem achterna. Terwijl het bloedvergieten dieper doordringt in hun persoonlijke omgeving, raakt zowel Bertran als Elinor steeds verder ingesloten door het gevaar.
Schrijver: Mary Hoffman
Oorspronkelijke titel: Troubadour
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789047511717
Ebook: 9789047516439
Uitgever: Van Goor

StravaganzaStad van maskers
Wat gebeurt er met je als je het ene moment ziek in bed ligt en je het volgende moment in een wereld vol glamour, intriges en bedrog bevindt? Dit is precies wat Lucien overkomt. Hij doet de onthutsende ontdekking dat hij een 'stravagante' is - iemand die zichzelf door tijd en ruimte kan verplaatsen.

Door een oud notitieboek komt hij terecht in de zestiende eeuw, in de adembenemend mooie stad Bellezza. Ineens bevindt hij zich tussen ruisende jurken, palazzo's, kanalen, mandola's én een indrukwekkende duchessa. Maar dit is nog niet alles: Lucien blijkt een belangrijke rol te moeten spelen om de lagunestad te behoeden voor een ramp...
Schrijver: Mary Hoffman
Oorspronkelijke titel: City of masks
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789000034871
Ebook: 9789047517191
Uitgever: Van Goor
Stad van sterren
Het is 2003. In Engeland koopt Georgia een prachtig Etruskisch beeldje van een gevleugeld paard. Het beeldje blijkt een talisman te zijn waarmee ze door de tijd kan reizen.

Ze komt terecht in Remora, een zestiende-eeuwse stad in de parallelle wereld Talia. In deze stad bereidt men zich voor op de jaarlijkse paardenraces, waarin de twaalf stadsdelen tegen elkaar zullen strijden. In het stadsdeel Ram staat Georgia tot haar verbijstering ineens oog in oog met Lucien, haar voormalige schoolgenoot...
Schrijver: Mary Hoffman
Oorspronkelijke titel: City of stars
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789000035236
Ebook: 9789047517207
Uitgever: Van Goor
Stad van bloemen
Sky's moeder is aromatherapeute in Londen, maar door haar ziekte kan ze weinig doen. Als Sky met een parfumflesje in zijn hand in slaap valt, stravageert hij naar een andere tijd en komt terecht bij een monnik in Giglia, bij ons beter bekend als Florence. Daar leert hij over de vorige Stravanganza's en de bedreiging van de di Chimici's. In het hier en nu wordt hij iets gelukkiger, met zijn moeder gaat het beter en hij leert Nicolas en Georgia kennen. Sky krijgt zelfs een vriendin, Alice.

Terwijl het in Giglia ondertussen steeds gevaarlijker wordt, de oude vete tussen de Di Chimici's familie en de Nucci familie loopt hoog op. Alle Stravaganza's zullen nodig zijn om Arianne, de mooie Duchessa van Bellezza, te beschermen. Vooral nu de Duke nieuwe plannen voor haar heeft. Kan Sky ervoor zorgen dat de rust weer terugkeert in Talia?
Schrijver: Mary Hoffman
Oorspronkelijke titel: City of flowers
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789000036509
Ebook: 9789047517214
Uitgever: Van Goor
Stad van geheimen
Matt is dyslectisch en is daardoor vreselijk onzeker. Zelfs zijn knappe en slimme vriendin Ayesha kan hem niet echt helpen. Maar dan ontdekt Matt dat hij een stravagante is: iemand die kan reizen door tijd en ruimte.

Met behulp van een zeer oud in leer gebonden boekje - dat hij instinctief kocht maar niet eens kon lezen - komt Matt terecht in Talia, het equivalent van Italië zoals we dat nu kennen. Daar leert hij Luciano kennen. Luciano heeft het hoofd van de machtige Di Chimici-familie gedood in een duel en is in gevaar. Ook staan de Chimici's op het punt een angstaanjagende doorbraak te vinden naar onze wereld en het is aan Matt, Luciano en de andere stravaganti om dat te voorkomen...
Schrijver: Mary Hoffman
Oorspronkelijke titel: City of secrets
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789047507055
Ebook: 9789047517221
Uitgever: Van Goor
Stad van schepen
Isabel Evans heeft net een verrassende ontdekking gedaan: ze is een stravagante, iemand die tussen twee werelden kan reizen.

Wanneer ze geconfronteerd wordt met de gevaren in Talia, het middeleeuwse equivalent van het huidige Italie, is de verlegen en stille Isabel gedwongen om de kracht in haarzelf te vinden, een kracht waarvan ze niet wist dat ze die had. Ze komt terecht in een wereld vol piraten, meedogenloze zeegevechten en dodelijke vijanden.
Schrijver: Mary Hoffman
Oorspronkelijke titel: City of ships
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789047515869
Ebook: 9789047517238
Uitgever: Van Goor


Stad van zwaarden

Alle oude vrienden bundelen hun krachten om orde op zaken te stellen in Fortezza en een bloedvergieten in Bellezza te voorkomen...

Laura is erg ongelukkig en zoekt een uitweg in zelfverminking. Maar er gloort hoop: ze vindt een talisman, waarmee ze door tijd en ruimte kan reizen. Zo stravageert ze naar het zestiende-eeuwse Talia.

In de stad Fortezza treft ze haar stravagante, een zwaardsmid. Daar ontmoet ze ook de fascinerende Ludo, die aanspraak maakt op de troon omdat hij een Di Chimici zou zijn. De stravaganti moeten het weer opnemen tegen de machtige familie van Talia, en Laura en Ludo komen lijnrecht tegenover elkaar te staan.

Voor Luciano en Arianne wordt dit een conflict dat overwonnen moet worden voor ze kunnen trouwen. En wie durft er te trouwen in een Taliaanse kathedraal na het bloedbad tijdens de bruiloften in Giglia?

Schrijver: Mary Hoffman
Oorspronkelijke titel: City of swords
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789000314607
Ebook: 9789000314423
Uitgever: Van Goor

Gerelateerde schrijvers