Boekenplank:
Kies

Boeken van Ian Irvine

Meer over Ian Irvine

Genre: Fantasy / SF

Website: Ian Irvine


De sage van de spiegel

  1. De schaduw op het glas - A shadow on the glass
  2. De toren bij de kloof - The tower on the rift
  3. Duister is de maan - Dark is the moon
  4. De weg tussen de werelden - The way between the worlds

gedetailleerd overzicht

De sage van de spiegelDe schaduw op het glas
Ooit waren er drie werelden, elk met zijn eigen mensenras. Toen kwam uit de leegte een vierde ras gevlucht, de Charon. Ze waren wanhopig en waren bijna uitgestorven, en ze veranderden voor eeuwig het evenwicht tussen de werelden. In oeroude tijden werd de Weg tussen de Werelden verbrijzeld, waarna Santh een slagveld werd van drie vreemde rassen. Nu is de jonge geleerde Llian verbannen omdat hij geheime kennis over die tijd heeft onthuld. Tegelijkertijd wordt de edele Karan gedwongen op een gevaarlijke missie te gaan. Llian en Karan raken verstrikt in de machinaties van onsterfelijken, de wraak van krijgsheren en toverij van machtige magisters. Want Santh staat aan de vooravond van een nieuwe wereldwijde oorlog, een vloedgolf van geweld, magie en verwoesting.
Schrijver: Ian Irvine
Oorspronkelijke titel: A shadow on the glass
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-245-4776-8
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De toren bij de kloof
Ooit waren er drie werelden, elk met zijn eigen mensenras. Toen, vluchtend uit de leegte tussen de werelden, kwam er een vierde volk. De Charon waren wanhopig en bijna uitgestorven, en veranderden voorgoed het evenwicht tussen de werelden. In oeroude tijden werd de Weg tussen de Werelden verbrijzeld, waarna Santh een strijdperk van vreemde volken werd. Door de vondst van de mysterieuze Spiegel van Aachan is dat conflict opnieuw ontbrand. Nu is de spiegel gestolen en is Llian de gevangene van de machtige dief. Alleen Karan kan hem redden, maar tot welke prijs?
Schrijver: Ian Irvine
Oorspronkelijke titel: The tower on the rift
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-245-4880-2
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Duister is de maan
In oeroude tijden werd de Weg tussen de Werelden verbrijzeld, waarna Santh een strijdperk werd van vreemde rassen. Die strijd eindigde met de verbanning van Rulke de Verrader. Diezelfde Rulke leeft echter nog en dorst naar wraak. Llian en Karan zitten vast in de vreemde dimensie waarover Rulke heerst. Alleen hij kan de poort naar Santh openen, maar Karan is doodsbang voor hem. Op Santh probeert men wanhopig die poort te verzegelen voordat Rulke doorbreekt. Als ze daarin slagen, kunnen Karan en Llian nooit meer terug...
Schrijver: Ian Irvine
Oorspronkelijke titel: Dark is the moon
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-245-4910-8
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De weg tussen de werelden
Er is een duistere volle maan op midwinter. De voorspelling is uitgekomen. Rulke de Charon kan niet worden tegengehouden. En Karan is zijn gevangene: Rulke wil haar gebruiken om de Weg tussen de Werelden te vinden. Op de hellingen onder Rulkes vesting wachten de legers machteloos af. Llian is onder hen, in ketenen, omdat hij Karan verraden zou hebben. Terwijl de duistere maan opgaat, begint Rulke de Weg te openen. Als hij slaagt zal Santh ten prooi vallen aan de demonen van de Leegte. Er is slechts een manier om dat af te wenden: Karan moet worden opgeofferd!
Schrijver: Ian Irvine
Oorspronkelijke titel: The way between the worlds
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-245-4920-5
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Gerelateerde schrijvers