Boekenplank:
Kies

Boeken van Clifford Irving

Meer over Clifford Irving

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: Clifford Irving


Overzicht

  • De advocaat - Trial
  • De engel van Zin - The angel of Zin

Eddie Mancuso & Vasily Borgneff

  1. Duel in duplo - The death freak
  2. Dood op termijn - The sleeping spy
Eddie Mancuso & Vasily Borgneff

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe advocaat
Advocaat Warren Blackburn heeft hard een zaak nodig die hem weer op het goede spoor brengt. De pro-deo verdediging van Hector Quintana, een dakloze immigrant, betekent een begin. Maar de volgende zaak die hij krijgt, is hét moordproces van Houston. Warren kan zijn geluk niet op. Totdat hij opeens, bij de voorbereiding van zijn verdediging, het onaangename gevoel krijgt dat de twee zaken met elkaar te maken hebben... Wanneer de schuldigen onschuldig blijken, en de onschuldigen schuldig, wordt een gewetensvol advocaat als Warren in een onmogelijke positie gebracht. Het Beste 158 bevat tevens de boeken Door de mazen van het net van Eleonore Hertzberger, Eindspurt van Dick Francis en Thuiskomst van Hugh Miller.
Schrijver: Clifford Irving
Oorspronkelijke titel: Trial
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: Het beste boek 158
Uitgever: Reader's Digest
De engel van Zin
In Zin, een door de SS geleid heropvoedingskamp in Polen, vindt een joodse vrouw het lijk van een verklikker. Gewurgd. Korte tijd later wordt er een SS-luitenant gevonden. Zijn keel is van oor tot oor doorgesneden... De Berlijnse Kriminal Polizei wordt om bijstand gevraagd en een van hun kundigste mensen opent de jacht op de moordenaar. De jager: kapitein Paul Bach, veertig jaar, weduwnaar met twee opgroeiende kinderen. Hij heeft aan het Oostfront gevochten en staat op orde en vergelding van kwaad. 'Er is sprake van moord met voorbedachte rade en de wet eist dat die bestraft wordt', is zijn credo, hoewel hij gaande het onderzoek steeds meer gaat twijfelen aan de zin en de rechtvaardigheid van het regime. De prooi: de 'Engels des doods', die zijn brute moorden zonder duidelijk motief pleegt, maar wel steeds een briefje met zijn naam bij het lijk achterlaat. De verdachten: SS-luitenant Stein, die door de gevangenen 'de prins van de nacht' wordt genoemd; Avram Dobrani, voormalig strijder in het Vreemdelingenlegioen, die tegen zijn wil de leidersrol van de gevangenen opgedrongen krijgt; Bella Wallach, die haar Duitse minnaar zal moeten doden; Leo Cohen, een jonge Nederlandse homoseksueel, die met de Duitsers hoereert om zijn hachje te redden... De engel van Zin is een indringende, schokkende roman over moed en moord, over kwaad en de verplichting tegen kwaad in opstand te komen, en over liefde en loyaliteit onder de meest bizarre omstandigheden.
Schrijver: Clifford Irving
Oorspronkelijke titel: The angel of Zin
Eerste uitgave: 1984
ISBN/EAN: 90-10-05486-1
Uitgever: Elsevier

Eddie Mancuso & Vasily BorgneffDuel in duplo
Eddie Mancuso is expert in bijzondere moordwapens voor de CIA in allerlei operaties. Na twintig jaar wil hij de dienst verlaten. Zijn tegenpool bij de KGB, Vasily Borgneff, denkt er net zo over. Maar zowel de CIA als de KGB staan niet toe dat hun topfunctionarissen zomaar weggaan; zij zijn nodig, zij weten te veel en zij zullen gedood moeten worden als zij willen ontsnappen. Dan komt Chalice in beeld. Zij is mooi, jong, gewillig en minnares van beide mannen. Door haar ontmoeten Mancuso en Borgneff elkaar in Mexico. Samen zijn ze een duivels en ingenieus team. Zij zullen hun eigen mensen uit de weg moeten ruimen om vrij te kunnen zijn. Om hun ex-collega's en nu tegenstanders te verrassen doen zij een meesterlijke zet: Mancuso zal de Russen uitschakelen en de KGB-agent zal de Amerikanen voor zijn rekening nemen. * Geschreven door Clifford Irving & Herbert Burkholz.
Schrijver: Clifford Irving
Oorspronkelijke titel: The death freak
Eerste uitgave: 1978
ISBN/EAN: 90-218-2690-9
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Dood op termijn
Wat Eddie Mancuso was voor de CIA was Vasily Borgneff voor de KGB. Beiden waren de meest genadeloze 'killers', en beiden werden alleen ingezet als de kans op succes klein en het gevaar groot was. Ze waren beiden buitenbeentjes in hun organisaites en beiden door hun eigengereidheid en ongedisciplineerd optreden bepaald niet populair bij hun superieuren. Inmiddels zijn ze de beste vrienden en hebben zij zich van het gevaar afgewend om een rustiger leven op te bouwen. Maar als Eddie's aanstaande schoonvader het doelwit blijkt te zijn van CIA- en KGB-aanslagen, voelen zij zich verplicht de wapens weer op te nemen. James Emerson had vlak na de Tweede Wereldoorlog plechtig beloofd voor de Russen te zullen spioneren, doch 35 jaar lang werd er nooit een beroep op hem gedaan. Dan klopt plotseling de KGB bij hem aan om hem aan zijn oude belofte te herinneren. Emerson is inmiddels opgeklommen tot onderminister van defensie en uitgegroeid tot een volbloed Amerikaan die weigert zijn land te verraden. Vanaf dat moment hangt zijn leven aan een zijden draadje. Zowel de KGB als de CIA zijn vastbesloten hem zo spoedig mogelijk uit de weg te ruimen en alles lijkt erop dat ze daar ook in zullen slagen als plotseling Eddie Mancuso en Vasily Borgneff ten tonele verschijnen... * Geschreven door Clifford Irving & Herbert Burkholz.
Schrijver: Clifford Irving
Oorspronkelijke titel: The sleeping spy
Eerste uitgave: 1983
ISBN/EAN: 90-218-3402-2
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Gerelateerde schrijvers