Boekenplank:
Kies
  • Home
  • J
  • Ragnar Jónasson

Boeken van Ragnar Jónasson

Meer over Ragnar Jónasson

Genre: Thriller / Spanning

Geboren: 1976

IJsland

Website: http://www.ragnarjonasson.com/

Ari Thor Arason

  1. Sneeuwblind - Snjóblinda
  2. Inktzwart - Myrknætti

gedetailleerd overzicht

Ari Thor Arason

Sneeuwblind

Siglufjörður: een idyllisch vissersplaatsje in het onherbergzame noorden van IJsland, dat alleen bereikbaar is via een smalle bergtunnel. Waar niemand zijn huis op slot doet en waar iedereen elkaar kent.

Ari Thór, een jonge politieagent, begint er aan zijn eerste baan, ver van zijn vriendin in Reykjavík en ver van de demonen uit zijn verleden.

Wanneer een jonge vrouw halfnaakt in de sneeuw wordt aangetroffen, bloedend en bewusteloos, en een gerespecteerd schrijver zijn dood tegemoet valt in het plaatselijke theater, ontdekt Ari dat hij niemand in de kleine gemeenschap echt kan vertrouwen, en dat geheimen en leugens er een levenswijze zijn.

Schrijver: Ragnar Jónasson
Oorspronkelijke titel: Snjóblinda
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789400511576
Ebook: 9789044978506
Uitgever: Bruna
Inktzwart

Op een heldere zomeravond, aan de oever van een stille fjord in Noord-IJsland, wordt een man op brute wijze doodgeslagen. Als een vulkaanuitbarsting een aswolk veroorzaakt die het heldere midzomerlicht verduistert, verlaat een jonge verslaggever Reykjavík om op onderzoek uit te gaan. Ze is zich er niet van bewust dat het leven van een onschuldig persoon op het spel staat.

Ari Thór Arason en zijn collega’s van het piepkleine politieteam van Siglufjörður worstelen met de complexe zaak, terwijl ze ook kampen met hun eigen sores.

Welke geheimen had de dode man? En wat verbergt de jonge verslaggever? Onuitgesproken verschrikkingen uit het verleden hangen als een donkere wolk boven alle betrokkenen en intussen moet Ari Thór alles op alles zetten om de zaak op te lossen voordat er nog meer doden vallen.

Schrijver: Ragnar Jónasson
Oorspronkelijke titel: Myrknætti
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789400511583
Ebook: 9789044979695
Uitgever: Bruna