Boekenplank:
Kies
  • Home
  • J
  • Ragnar Jónasson

Boeken van Ragnar Jónasson

Ragnar Jónasson groeide op in Siglufjörður, het dorp waar zijn thrillers zich afspelen. Tegenwoordig woont Jónasson in Reykjavík en geeft daar les aan de rechtenfaculteit van de universiteit.

Meer over Ragnar Jónasson

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1976

Geboorteland: IJsland

Website: Ragnar Jónasson


Ari Thor Arason

  1. Sneeuwblind - Snjóblinda
  2. Inktzwart - Myrknætti
  3. Poolnacht - Rof
  4. Ademloos - Andköf

Hulda Hermansdóttir

  1. De duisternis - Dimma
Hulda Hermansdóttir

gedetailleerd overzicht

Ari Thor ArasonSneeuwblind

Siglufjörður: een idyllisch vissersplaatsje in het onherbergzame noorden van IJsland, dat alleen bereikbaar is via een smalle bergtunnel. Waar niemand zijn huis op slot doet en waar iedereen elkaar kent.

Ari Thór, een jonge politieagent, begint er aan zijn eerste baan, ver van zijn vriendin in Reykjavík en ver van de demonen uit zijn verleden.

Wanneer een jonge vrouw halfnaakt in de sneeuw wordt aangetroffen, bloedend en bewusteloos, en een gerespecteerd schrijver zijn dood tegemoet valt in het plaatselijke theater, ontdekt Ari dat hij niemand in de kleine gemeenschap echt kan vertrouwen, en dat geheimen en leugens er een levenswijze zijn.

Schrijver: Ragnar Jónasson
Oorspronkelijke titel: Snjóblinda
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789400511576
Ebook: 9789044978506
Uitgever: Bruna
Inktzwart

Op een heldere zomeravond, aan de oever van een stille fjord in Noord-IJsland, wordt een man op brute wijze doodgeslagen. Als een vulkaanuitbarsting een aswolk veroorzaakt die het heldere midzomerlicht verduistert, verlaat een jonge verslaggever Reykjavík om op onderzoek uit te gaan. Ze is zich er niet van bewust dat het leven van een onschuldig persoon op het spel staat.

Ari Thór Arason en zijn collega’s van het piepkleine politieteam van Siglufjörður worstelen met de complexe zaak, terwijl ze ook kampen met hun eigen sores.

Welke geheimen had de dode man? En wat verbergt de jonge verslaggever? Onuitgesproken verschrikkingen uit het verleden hangen als een donkere wolk boven alle betrokkenen en intussen moet Ari Thór alles op alles zetten om de zaak op te lossen voordat er nog meer doden vallen.

Schrijver: Ragnar Jónasson
Oorspronkelijke titel: Myrknætti
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789400511583
Ebook: 9789044979695
Uitgever: Bruna
Poolnacht

Siglufjörður, een dorp waar niemand de waarheid wil kennen en waar geheimen een levenswijze zijn...

1955. Twee jonge stellen verhuizen naar de onbewoonde, geïsoleerde fjord Héðinsfjörður. Hun verblijf eindigt abrupt wanneer een van de vrouwen onder mysterieuze omstandigheden om het leven komt. De zaak wordt nooit opgelost.

Vijftig jaar later duikt een oude foto op en daaruit wordt duidelijk dat de stellen wellicht helemaal niet de enige bewoners van de fjord waren.

In het nabijgelegen Siglufjörður probeert de jonge rechercheur Ari Thór te achterhalen wat er die noodlottige avond gebeurde. De zaken nemen een sinistere wending wanneer een kind vermist raakt op klaarlichte dag. Met een stalker op de vlucht en Siglufjörður in quarantaine, lijkt het erop dat het verleden hen op ijzingwekkende wijze achtervolgt.

Schrijver: Ragnar Jónasson
Oorspronkelijke titel: Rof
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789400513662
Ebook: 9789044932676
Uitgever: Bruna
Ademloos

Vlak voor kerst wordt onderaan de kliffen van een afgelegen baai het lichaam van een jonge vrouw gevonden. Op deze plek, in het noorden van IJsland, was ooit een levendig vissersdorp, maar tegenwoordig zijn er slechts twee gebouwen van over: een oude villa en een vuurtoren.

Rechercheur Ari Thor Arason arriveert de dag voor kerst om de zaak te onderzoeken, om er al snel achter te komen dat vijfentwintig jaar geleden de moeder en het zusje van het slachtoffer van dezelfde kliffen hun dood tegemoet zijn gevallen. De enkele bewoners die deze verlaten plaats nog heeft, lijken allemaal iets te verbergen. En dan slaat het noodlot nogmaals toe...

Schrijver: Ragnar Jónasson
Oorspronkelijke titel: Andköf
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789400514706
Ebook: 9789044933703
Uitgever: Bruna

Hulda HermansdóttirDe duisternis

Het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden op een afgelegen IJslands strand...

Het lichaam van een vrouw spoelt aan op een afgelegen strand. Een overhaast politieonderzoek stelt vast dat het om zelfmoord gaat en de zaak wordt gesloten.

Wanneer rechercheur Hulda Hermannsdóttir gedwongen met vervroegd pensioen moet, krijgt ze te horen dat ze nog een laatste cold case naar keuze mag onderzoeken - en ze weet meteen welke zaak ze wil aannemen. Die van de jonge Russische vrouw wier hoop op asiel eindigde op een donker, koud strand van een onbekend land.

Maar er blijken meer slachtoffers... Hulda zál de moordenaar vinden, ook al betekent dit dat ze haar eigen leven in gevaar brengt.

Schrijver: Ragnar Jónasson
Oorspronkelijke titel: Dimma
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789400518063
Ebook: 9789044937589
Uitgever: Bruna

Gerelateerde schrijvers