Boekenplank:
Kies

Boeken van Laila Lalami

Meer over Laila Lalami

Genre: Roman

Geboren: 1968

Geboorteland: Marokko

Website: Laila Lalami


Overzicht

  • De geheime zoon - Secret son
  • De zaak aan Highway 62 - The other Americans
  • Hoop en andere gevaarlijke verlangens - Hope and other dangerous pursuits
  • La Florida - The Moor's account

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe geheime zoon

De negentienjarige Youssef el Mekki groeit op in een krottenwijk van Casablanca. Dagelijks kijkt hij oude films in een vervallen buurtbioscoop en stelt zich daarbij voor als de held, in een ander leven, in een andere wereld. Dan, op een dag, komt het onbereikbare opeens binnen handbereik. Youssef ontdekt dat zijn vader, van wie hij dacht dat hij dood was, springlevend is.

Nabil, een welvarend zakenman, wil graag zorgen voor de zoon die hij nooit gekend heeft en hem een nieuwe start geven. Klaar voor de rol van bevoorrechte zoon laat Youssef zijn moeder achter, mengt zich in de upper class en maakt van dichtbij mee hoe geld deuren opent en mogelijkheden schept.

Zijn toekomst lijkt verzekerd - totdat een ongelukkig keren van het lot hem weer terugwerpt in zijn oude wijk...

Schrijver: Laila Lalami
Oorspronkelijke titel: Secret son
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789058315052
Uitgever: Sirene
De zaak aan Highway 62

Een familiesaga, whodunnit en liefdesgeschiedenis in één, die op subtiele wijze de problemen van de westerse maatschappij blootlegt...

Driss Guerraoui en zijn vrouw zijn in de jaren tachtig van Casablanca naar Californië geëmigreerd om daar een beter leven op te bouwen. Wanneer Driss op een late lenteavond een donkere kruising oversteekt in zijn woonplaats, een klein stadje in de Mojavewoestijn, wordt hij geschept door een voorbijrazende auto. Het lijkt een bewuste hit & run.

Driss' volwassen dochter Nora keert terug naar haar familie om die bij te staan. Ze raakt betrokken bij het politieonderzoek en wordt geconfronteerd met geheimen binnen het gezin en met de hypocrisie van de gemeenschap.

Schrijver: Laila Lalami
Oorspronkelijke titel: The other Americans
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789046825426
Ebook: 9789046826232
Uitgever: Nieuw Amsterdam
Hoop en andere gevaarlijke verlangens

Hoop en andere gevaarlijke verlangens volgt vier wanhopige mensen die vanuit Marokko in een rubberbootje illegaal de Straat van Gibraltar oversteken om in Spanje een beter bestaan op te bouwen.

Halima ontvlucht haar dronken echtgenoot en de sloppenwijken van Casablanca; Murad werkt bij gebrek aan echte banen als gids voor toeristen in Tanger; Aziz laat zijn toegewijde vrouw achter in de hoop op een baan in Spanje; en Faten, een studente en godsdienstfanate, ligt vanwege haar islamitische geloof overhoop met een invloedrijke man.

Wat heeft hen ertoe gedreven om hun leven te riskeren? En zullen de beloningen het gevaar waard zijn?

Het met veel gevoel, schoonheid en lef geschreven Hoop en andere gevaarlijke verlangens is de indrukwekkende debuutroman van een van de meest fascinerende nieuwe stemmen in de wereldliteratuur.

Schrijver: Laila Lalami
Oorspronkelijke titel: Hope and other dangerous pursuits
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789058313904
Uitgever: Sirene
La Florida

In 1527 vertrekt ontdekkingsreiziger Pánfilo de Narváez met zeshonderd man en honderd paarden uit de haven van Andalusië met als doel het zuiden van de VS op te eisen voor de Spaanse kroon. Maar vanaf het moment dat de mannen van Narváez in Florida voet aan wal zetten, krijgen ze te kampen met zware tegenslagen: navigatiefouten, ziekte, honger en verzet van inheemse stammen.

Nog geen jaar later zijn er nog maar vier mannen in leven: een Spaanse edelman, een jonge ontdekkingsreiziger, de schatmeester van de expeditie én diens tot slaaf gemaakte dienaar, die door de drie Spanjaarden Estebanico wordt genoemd. Dit is zijn verhaal.

Schrijver: Laila Lalami
Oorspronkelijke titel: The Moor's account
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789046826287
Ebook: 9789046826294
Uitgever: Nieuw Amsterdam

Gerelateerde schrijvers