Boekenplank:
Kies

Boeken van Reif Larsen

Meer over Reif Larsen

Genre: Roman

Website: Reif Larsen


Overzicht

  • De verzamelde werken van T.S. Spivet - The selected works of T.S. Spivet
  • Ik ben radar - I am Radar

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe verzamelde werken van T.S. Spivet
Tecumseh Spreeuw Spivet komt uit een wonderlijke familie: zijn vader is een nuchtere boer, zijn moeder een excentrieke bioloog op zoek naar een zeldzame mestkever en zus Gracie doet het huishouden. Er was nog een broertje, Layton, maar die is omgekomen bij een schietexperiment.

T.S. Spivet heeft een geniaal tekentalent en maakt natuurhistorische tekeningen voor het tijdschrift van het Smithsonian Institute in Washington. Als ze hem een prijs toekennen - ze weten niet dat hij slechts twaalf jaar is - besluit T.S. alleen naar Washington af te reizen.

Het spannende verslag van zijn krankzinnige avontuur met behulpzame hobo's en geheime genootschappen noteert hij in zijn tekenblok. Als hij ten slotte aankomt, loopt alles anders dan hij had gedacht.

The Young and Prodigious T.S. Spivet - 2013
Regisseur: Jean-Pierre Jeunet
Cast: Kyle Catlett, Helena Bonham Carter, Judy Davis, e.a.
Schrijver: Reif Larsen
Oorspronkelijke titel: The selected works of T.S. Spivet
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789089530165
Uitgever: Nieuw Amsterdam
Ik ben radar
New Jersey, 1975. Uitgerekend tijdens een stroomuitval wordt Radar geboren. Als er weer licht is, schrikken de ouders, want Radar ziet er anders uit dan verwacht. Meteen begint een avontuurlijke ontdekkingstocht naar de herkomst en de 'genezing' van Radar. De ouders reizen naar Noorwegen om aan een gewaagd experiment deel te nemen. Daar leren ze een groep poppenspelers kennen die in de brandhaarden van de wereld indrukwekkende optredens verzorgt.

Larsen neemt je mee naar twee broers in Bosnië, naar de magie van een afgelegen rubberplantage in Cambodja en naar een containerschip op weg naar Congo met honderden mechanische vogels. Alle avonturen staan met elkaar in verband en Larsen weet je tot aan de grande finale in zijn ban te houden.

Schrijver: Reif Larsen
Oorspronkelijke titel: I am Radar
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789046819753
Uitgever: Nieuw Amsterdam

Gerelateerde schrijvers