Boekenplank:
Kies

Boeken van David Lindsey

Meer over David Lindsey

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: David Lindsey


Overzicht

  • De kleur van de nacht - The color of night
  • De virusmoorden - A cold mind
  • Doodsverachting - Body of truth
  • Genadeslag - Mercy
  • Requiem voor een glazen hart - Requiem for a glass heart
  • Schaduwwereld - An absence of light

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe kleur van de nacht
Harry Strand doet het goed als kunsthandelaar, maar was nog succesvoller als spion tijdens de Koude Oorlog. Hij rouwt nog steeds om zijn vrouw, die omkwam bij een auto-ongeluk, maar zou de rest van zijn verleden graag vergeten.
Dan betreedt Mara Song zijn leven. Haar voorstel: te helpen bij de verkoop van een bijzondere collectie moderne kunst. Het voorstel en Mara zelf zijn onweerstaanbaar. Maar dan stuit Harry in Mara's video op de band van een beveiligingscamera.
Met toenemende afschuw is Harry getuige van de nachtelijke achtervolging die uitmondt in het fatale ongeluk van zijn vrouw. Hij weet nu maar al te goed wie haar dood op zijn geweten heeft. De Koude Oorlog mag voorbij zijn, Harry's oorlog is net begonnen...
Schrijver: David Lindsey
Oorspronkelijke titel: The color of night
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-245-3721-5
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De virusmoorden
Wanneer de drie duurste call girls van Houston binnen korte tijd een zonderlinge, onnatuurlijke dood sterven, vermoedt Stuart Haydon van de Moordbrigade dat de gruwelijke gebeurtenissen de afzonderlijke stukken van een morbide legpuzzel zijn.
Zijn onderzoek brengt hem van de schimmige werven en pakhuizen in de achterbuurten van de stad tot in de extravagant dure kringen van Zuidamerikaanse immigranten.
Als de moordenaar een spoor van nieuwe slachtoffers achterlaat, wordt de druk op Haydon bijna ondraaglijk, maar stukje bij beetje komt hij dichter bij de ontmaskering van een uiterst intelligente maniak.
Schrijver: David Lindsey
Oorspronkelijke titel: A cold mind
Eerste uitgave: 1983
ISBN/EAN: 90-10-05306-7
Uitgever: Elsevier
Doodsverachting
Lena Muller, de dochter van een rijke zakenman uit Houston, wordt vermist. Als de plaatselijke politie na maanden nog geen spoor van haar heeft gevonden, neemt haar vader privé-detective Jim Fossler in de arm om haar op te sporen.
Zes maanden later krijgt Stuart Haydon, werkzaam op de afdeling Moordzaken van de politie in Houston, een telefoontje van Fossler... uit Guatemala. Lena leeft nog, maar verkeert in grote moeilijkheden. Haydon hoort de angst en de radeloosheid die doorklinken in Fosslers stem en besluit naar Guatemala te vertrekken om hem en Lena te helpen.
In Guatemala zakt Haydon steeds dieper weg in een surrealistisch moeras van wreedheid en verraad. Niets is wat het lijkt te zijn en de waarheid blijkt in Guatemala slechts een woord dat even weinig waarde heeft als een mensenleven.
Schrijver: David Lindsey
Oorspronkelijke titel: Body of truth
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 90-245-1135-6
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Genadeslag
Wanneer in korte tijd drie vrouwen in Houston, Texas, op afschuwelijke wijze worden vermoord, weet rechercheur Carmen Palma dat deze moorden het werk van een lustmoordenaar zijn. De slachtoffers maken allemaal deel uit van een netwerk van welgestelde vrouwen die een gevaarlijk en mysterieus leven leiden.
Samen met Sander Grant, vermaard analist van de FBI, probeert Palma in de broeierige zomerhitte van Texas een patroon in de moorden te ontdekken en te voorkomen dat er meer slachtoffers vallen...
Schrijver: David Lindsey
Oorspronkelijke titel: Mercy
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 90-245-1669-2
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Requiem voor een glazen hart
Irina Ismailova, een Oosteuropese huurmoordenares, zit op mysterieuze wijze in de greep van een genadeloze Russische gangster, Kroepatkin. Geen methode is hem te gortig om mensen te manipuleren en te onderwerpen.
Een Amerikaanse DEA-undercoveragente wordt toegevoegd aan een internationaal team dat de opdracht heeft Kroepatkin in te rekenen. Er zijn hardnekkige aanwijzingen dat Kroepatkin naar de Verenigde Staten zal reizen.
Deze twee vrouwen krijgen met elkaar te maken bij een topontmoeting van Siciliaanse, Russische en Japanse drugsbaronnen. Zonder hun werkelijke identiteit bloot te geven trachten zij wanhopig te ontsnappen aan de duistere machten die hen in hun greep houden...
Schrijver: David Lindsey
Oorspronkelijke titel: Requiem for a glass heart
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 90-245-2424-5
Uitgever: Luitingh-Sijthoff


Schaduwwereld
In Schaduwwereld voert David Lindsey ons door een angstaanjagende schemerwereld van internationale hightech misdaad, drugs- en wapenhandel. Een wereld die buiten de normale waarneming ligt. Een wereld die beheerst wordt door mannen met grenzeloze macht, die regeren als despoten, zonder wet of moraal.
Rechercheur Marcus Graver uit Houston ontdekt dat mensen op zijn eigen afdeling connecties onderhouden met Panos Kalatis, voormalig deep-cover agent van de Mossad, wapen- en drugshandelaar van topniveau. Graver moet zich begeven in een wereld waar niemand te vertrouwen is...
Schrijver: David Lindsey
Oorspronkelijke titel: An absence of light
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 90-245-2277-3
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Gerelateerde schrijvers