Boekenplank:
Kies
  • Home
  • M
  • Emily St. John Mandel

Boeken van Emily St. John Mandel

Meer over Emily St. John Mandel

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1979

Geboorteland: Canada

Website: Emily St. John Mandel


Overzicht

  • Aria voor een verleden - The singer's gun
  • Het glazen hotel - The glass hotel
  • Station Elf - Station eleven
  • Zee van rust - Sea of tranquility

gedetailleerd overzicht

OverzichtAria voor een verleden
Anton Waker komt uit een familie van kleine criminelen. Samen met zijn nicht Aria handelt hij in valse paspoorten en ID-bewijzen. Maar Anton besluit uit het criminele leventje te stappen; hij vervalst nog wel even een Harvard-diploma voor zichzelf, accepteert een goedbetaalde baan bij een degelijk bedrijf en hij verlooft zich.

Vlak voor zijn bruiloft en huwelijksreis naar Italië wordt Anton echter gechanteerd door Aria: hij moet tijdens zijn huwelijksreis meewerken aan één laatste klus, anders vertelt ze Antons nieuwe echtgenote over zijn criminele verleden...
Schrijver: Emily St. John Mandel
Oorspronkelijke titel: The singer's gun
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 978-90-225-5811-9
Uitgever: Boekerij
Het glazen hotel

Er wordt een doodsbedreiging gegrift in de glazen muur van een vijfsterrenhotel op een eiland voor de kust van British Columbia. In Amerika stort een gigantisch ponzifraudesysteem in, met verstrekkende gevolgen voor ontelbare mensen. Jaren later verdwijnt een vrouw op mysterieuze wijze van het dek van een vrachtschip.

Terwijl deze ogenschijnlijk verschillende gebeurtenissen ingenieus met elkaar verweven worden, beweegt Het glazen hotel zich moeiteloos tussen het schip, de wolkenkrabbers van Manhattan en de wildernis van Vancouver Island. Tegelijkertijd schetst Emily St. John Mandel een adembenemend beeld van hebzucht en schuld, liefde en wanen.

Schrijver: Emily St. John Mandel
Oorspronkelijke titel: The glass hotel
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789025453923
Ebook: 9789025453930
Uitgever: Atlas Contact
Station Elf
Wat blijft er over als de beschaving ten onder gaat? En hoever zou je gaan om dit te beschermen?

Op een winterse avond in Toronto sterft de beroemde acteur Arthur Leander op het toneel terwijl hij de rol van zijn leven speelt. Diezelfde avond strijkt een dodelijk griepvirus neer op het Noord-Amerikaanse continent. De wereld zal nooit meer hetzelfde zijn.

Twintig jaar later trekt Kirsten, een actrice van het Reizende Symfonieorkest, langs de nieuwe nederzettingen rondom de Grote Meren om Shakespeare op te voeren voor de overlevenden van de ondergang. En dan wordt haar hoopvolle nieuwe wereld wederom bedreigd.

Schrijver: Emily St. John Mandel
Oorspronkelijke titel: Station eleven
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789025445409
Uitgever: Atlas Contact
Zee van rust

Edwin St. Andrew, verstoten zoon van Britse adel, steekt in 1912 de Atlantische Oceaan over. Als hij in de woeste wildernis van British Columbia het bos in stapt, is het heel even volslagen duister en zingen vioolklanken onnatuurlijk door de lucht. Het is een overrompelende ervaring die lang in hem nazindert.

Twee eeuwen later reist de beroemde schrijfster Olive Llewelyn de aarde over op tournee, ver van haar huis in de tweede maankolonie, nietsvermoedend van een oprukkende pandemie. In Olives bestsellerroman komt een vreemde scène voor: een man staat in een galmende ruimte viool te spelen terwijl om hem heen de bomen van een bos oprijzen.

Wanneer detective Gaspery-Jacques Roberts weer honderd jaar later wordt gevraagd om terug te reizen in de tijd om deze vreemde doublure te onderzoeken, komt hij een aantal overhoop gehaalde levens op het spoor.

Schrijver: Emily St. John Mandel
Oorspronkelijke titel: Sea of tranquility
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789025472382
Uitgever: Atlas Contact

Gerelateerde schrijvers