Boekenplank:
Kies
  • Home
  • M
  • Michael Marshall

Boeken van Michael Marshall

Meer over Michael Marshall

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Michael Marshall Smith

Geboren: 1965

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Michael Marshall


Overzicht

  • De indringers - The intruders
  • Verdwenen - Bad things

De Stromannen Trilogie

  1. De stromannen - The straw men
  2. Het oudste offer - The lonely dead
  3. Engelenbloed - Blood of angels

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe indringers
Twaalf jaar lang was Jack Whalen agent bij de LAPD. Hij vertrok onder moeilijke omstandigheden uit het corps en uit de stad en nu weet hij niet goed meer wat hij is.
Ook van zijn vrouw is hij niet meer zeker. Als zij vermist raakt op een zakenreis gaat Jack naar Seattle om haar te zoeken. Maar hij had zich nodeloos zorgen gemaakt; voor alles is een goede verklaring. Alleen wordt sindsdien geleidelijk duidelijk dat er wat veranderd is - en nog steeds verandert.
Ondertussen neemt een oude bekende contact op: een advocaat die Jacks hulp wil bij het mysterie van de erfenis van een zakenman. Hoe meer Jack graaft, hoe groter het mysterie wordt - en hoe vreemder zijn kennis zich gedraagt.
En in Oregon raakt een tienjarig meisje zoek. Maar is ze wel een weerloos slachtoffer? Op zoek naar antwoorden in een verleden dat hem nog steeds achtervolgt, ontdekt Jack dat de waarheid duisterder is dan hij ooit gevreesd had.
Schrijver: Michael Marshall
Oorspronkelijke titel: The intruders
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-245-2243-9
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Verdwenen
Black Ridge, Washington. Op een prachtige zomeravond loopt de vierjarige Scott over de aanlegsteiger een eindje het meer op... en verdwijnt in het niets.
De wereld van zijn vader, John Henderson, stort die dag in, maar hij overleeft, min of meer. Drie jaar later ontvangt hij een e-mailtje van een onbekende. Zij beweert dat ze weet wat er met zijn zoon is gebeurd.
Henderson keert terug naar Black Ridge en ontketent zo een verschrikkelijke reeks gebeurtenissen die iedereen die hij liefheeft dreigt mee te sleuren.
Schrijver: Michael Marshall
Oorspronkelijke titel: Bad things
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-245-3274-2
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

De Stromannen TrilogieDe stromannen
De ouders van Ward Hopkins zijn bij een auto-ongeluk omgekomen. Ward keert terug naar zijn geboortestadje om de begrafenis bij te wonen en om de nalatenschap af te handelen.
Tijdens het opruimen van zijn ouderlijk huis vindt hij een briefje van zijn vader met daarop de verbijsterende tekst: We zijn niet dood.
En deze onwaarschijnlijke en misselijkmakende woorden worden voor Ward het begin van een zoektocht waarbij niets blijkt te zijn zoals Ward altijd heeft gedacht...
Schrijver: Michael Marshall
Oorspronkelijke titel: The straw men
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-245-4476-9
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het oudste offer
Lijken in groteske houdingen duiken op in afgelegen plaatsen in heel Amerika - het werk van een griezelige sekte of van een solitaire seriemoordenaar?
Een door schuldgevoel verteerd man die zelfmoord wilde plegen, doet in de uitgestrekte wouden van de staat Washington een bizarre ontdekking - een ontdekking die de hele Amerikaanse geschiedenis op zijn kop kan zetten.
Ward Hopkins en John Zandt, op het spoor van de sinistere, schimmige Stromannen, raken betrokken bij een strijd om twee levens te redden en om iets van nóg meer belang te beschermen tegen degenen die het willen vernietigen.
Schrijver: Michael Marshall
Oorspronkelijke titel: The lonely dead
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-245-5013-0
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Engelenbloed
Ward Hopkins en Nina Baynam houden zich schuil voor de Stromannen - de sinistere broederschap van seriemoordenaars waar Wards tweelingbroer Paul bij hoorde.
Als Nina's FBI-baas haar hulp vraagt bij een intrigerende nieuwe seriemoordzaak, merken Nina en Ward dat ze gevonden kunnen worden. En vernemen ze dat Paul ontsnapt is...
Wards broer moet hulp gehad hebben, waarschijnlijk van de Stromannen, de schimmige groep voor wie moord een levenswijze is en die achter de dood van Wards ouders zat.
Sinds de moord op zijn dochter is John Zandt geobsedeerd door de Stromannen. Naarmate hij dieper graaft, worden de geheimen waarop hij stuit steeds schokkender en ongelooflijker...
Alleen Nina, Ward en John staan tussen de Stromannen en hun volgende gruweldaad. Wanneer zal de volgende slachting plaatsvinden? Zal het moorden ooit ophouden?
Schrijver: Michael Marshall
Oorspronkelijke titel: Blood of angels
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 90-245-5043-2
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Gerelateerde schrijvers