Boekenplank:
Kies

Boeken van Esteban Martin


Overzicht

  • De Gaudí sleutel - La clave Gaudí
  • De schilder van de schaduw - El pintor de sombras

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe Gaudí sleutel
Barcelona, 1926. De vermaarde architect Antoni Gaudí sterft nadat hij onder een tram is gekomen. Een ongeluk, zo wordt beweerd. Maar zijn jonge leerling Juan Givell weet wel beter. Hij was erbij.
Tachtig jaar later is Juan een oude man die zijn geheugen begint te verliezen. Al die tijd heeft hij het grote geheim van zijn meester verborgen moeten houden. Nu is de tijd gekomen om de missie die hij op zich heeft genomen, over te dragen. In een helder moment vertelt hij zijn kleindochter Maria over een eeuwenoude profetie en een relikwie en wat die met Gaudí's werk te maken hebben.
Maria vindt het aanvankelijk een ongelooflijk verhaal, maar twijfelt niet langer wanneer ze opeens achtervolgd blijkt te worden en haar grootvader twee dagen later wordt vermoord. Zij zal zijn taak moeten volbrengen. Wanneer ze het werk van Gaudí beter gaat bestuderen, vindt ze complexe raadselen en aanwijzingen.
Voortdurend opgejaagd, begint ze een koortsachtige zoektocht dwars door Barcelona, langs de Sagrada Familia en Parc Guëll. De wereldgeschiedenis wordt voor haar ogen herschreven, en zij krijgt de sleutel voor de toekomst in handen...
* Geschreven door Esteban Martin en Andreu Carranza.
Schrijver: Esteban Martin
Oorspronkelijke titel: La clave Gaudí
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-229-9532-7
Uitgever: Bruna
De schilder van de schaduw
De negentiende eeuw loopt bijna ten einde. In Barcelona, het Mekka voor beginnende kunstenaars, is de jonge, talentvolle Pablo Ruiz Picasso onvermoeibaar op zoek naar nieuwe artistieke uitdrukkingsvormen. Zijn missie is een moderne manier van schilderen te scheppen, die alle oude, bekende stijlen in één klap teniet zal doen. Maar behalve deze obsessie voor de kunst bezit hij helemaal niets. De enige plek waar hij gratis onderdak vindt is in een bordeel.
Maar als één voor één de prostituees van dit bordeel aan de Calle Aviñón worden vermoord en de vrouwen met verminkte gezichten in de stad worden teruggevonden lijkt alles erop te wijzen dat Picasso de dader is van deze gruwelijke misdaden. De grootste aanwijzing hiervoor is een stel verontrustende schetsen waaraan hij als een bezetene werkt, waarop hij naakte vrouwen afbeeldt, sommige met verminkte gezichten.
Schrijver: Esteban Martin
Oorspronkelijke titel: El pintor de sombras
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 978-90-611-2580-8
Uitgever: Karakter

Gerelateerde schrijvers