Boekenplank:
Kies

Boeken van Victoria Mas

Victoria Mas studeerde literatuurwetenschap aan de Sorbonne in Parijs en woonde acht jaar in de Verenigde Staten waar ze in de filmwereld werkzaam was.

Meer over Victoria Mas

Genre: Roman

Geboren: 1987

Geboorteland: Frankrijk


Overzicht

  • Een wonder - Un miracle
  • Het bal der gekken - Le Bal des folles

gedetailleerd overzicht

OverzichtEen wonder

Zuster Anne, non in de kloosterorde Zusters van de Liefde, krijgt de voorspelling dat in Bretagne de Heilige maagd aan haar zal verschijnen. Ze wordt uitgezonden naar een eiland voor de kust van Finistère, waar een jongen zegt een visioen te hebben gehad.

Maar hebben de omstanders het wel goed gehoord? Willen ze het misschien te graag geloven? Er ontstaat grote verwarring, die het hele eiland op zijn kop zet. Bestaande verhoudingen komen op scherp te staan en iedereen ziet zich genoodzaakt zijn kijk op de wereld bij te stellen. Intussen raast de wind over het eiland en gaan planten dood door de overdaad aan zout en zon. Zijn het voorboden van een onvermijdelijk drama?

Schrijver: Victoria Mas
Oorspronkelijke titel: Un miracle
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789000386062
Ebook: 9789000386079
Uitgever: Spectrum
Het bal der gekken

Parijs, 1885. Ieder jaar wordt er een Bal der Gekken georganiseerd, waar heel Parijs voor uitloopt. Verdeeld over twee zalen - aan de ene kant de idioten en aan de andere kant de hysterici, de depressieven en de maniakken - mag Parijs een avond deel uitmaken van het laatste experiment van dokter Charcot.

Aan de hand van vier vrouwenlevens worden we meegezogen in de beklemmende realiteit waar de bewoners van ziekenhuis Salpêtrière dagelijks mee worstelen. Maar zijn ze wel gek, of heeft de maatschappij hen als gek bestempeld om van hen af te zijn? En komen ze er ooit nog uit?

Schrijver: Victoria Mas
Oorspronkelijke titel: Le Bal des folles
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789000376865
Ebook: 9789000376872
Uitgever: Spectrum

Gerelateerde schrijvers